@
Astra
2022 aylığında da evde bakım aylığında da rapor süresi dolunca aylıklar kesilir.
yeni raporu(uygun olması koşuluyla)ilgili kurumlara teslim ettiğinde ise aylıklar tekrar baglanır:
2022 aylığı için konuyu açayım:
yeni rapor % 40 ve üstü ise vakfa (SYDV) teslim etmeniz halinde, hane geliri tekrar gözden geçirilir. hanede kişi başına düşen aylık gelir 609,67 TL altında ise durdurulan 2022 aylığı durdurulduğu tarih itibariyle tekrar açıkır ve alınamayan aylıklar toplu ödenir.
hane geliri uygun değilse (sınırın üstünde çıkarsa), rapor oranı %40 altında olursa 2022 aylığı baglanmaz.
evde bakım aylığı için:
rapor süresi dolunca aylık kesilir. yeni raporda agır özürlü kısmı "evet" olarak işaretli ise ve bu raporu ilgili kuruma teslim ettiyseniz aylık tekrar baglanır. ama agır özürlü olmayan bir rapor aldıysanız evde bakım aylığı baglanmaz.
raporunuz da oran isterse %100 olsun agır özürlü kısmı "evet" olarak işaretli olmadıkça evde bakım aylığı almanız mümkün değildir.
2022 aylığında gelir hesabı şu şekilde yapılır:
hanede kalan herkesin her ne ad altında olursa olsun her türlü ortalama aylık geliri toplanır. toplamdan emsal kira bedeli düşülür (kirada oturuluyorsa). kaln miktar hanedeki kişi sayısına bölünür.
sonuç 609,67 TL altında çıkarsa 2022 aylığı baglanır. aksi durumda baglanmaz.
NOT: kimse cevap vermiyor diye kızmışsın baya. ama kızmaya hakkın yok. sen üyeysen biz de üyeyiz. burada kimse soru cevaplamak zorunda değil. hiçbirimiz burada ücretli çalışan değiliz. zaman buldukça bildiklerimizi paylaşıyoruz sadece.
benim ziyaretçi sayfama yazmışsın. senin deyiminle duvarıma.
1. ziyaretçi sayfamda sorulan soruları cevaplamıyorum.
2. özel mesajla sorulan soruları cevaplamıyorum.
3. prof iddiasında bulunduğum için soru cevaplamıyorum. tamamen içinden gelerek -vakit buldukça-soru cevaplıyorum.
4. soru cevaplamak gibi bir zorunluluğum yok.
sen nasıl üye olarak, sorunu sorup çekip gidiorsan ben de soru cevaplamadan çekip giderim.
seni tutan da yok, beni tutan da yok.