Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor yenileme aşamasında önce evde bakım sonra da 2022 aylığı kesildi!?

Astra

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar merhaba evde bakim maasi alan bir arkadasimiz var 2 yil sureli rapor verdiler ve raporun suresi doldu tekrardan heyete girdi ve %80 oran verildi ve evde bakim gerektirmez dediler simdi itiraz edip beklemekte bu arkadasimiz evli eside %60 ortopedik engelli ikiside 2022 maasi aliyordu bu ay esinin 2022 maasi kesildi feshedildi rapor nedeniyle diye raporu yenilmesi gerekirmis simdi eşine evde bakim maasi tekrar baglandiginda her ikiside 2022 maasinda da faydalanabilirmi bu arkadaslarin hic bir geliri yok bu maaslardan baska saygilarimla.

Kriter leri aşıyor derken biraz konuyu acik anlatabilirmisiniz tsk ederim

@kriter soruyorsun 2022 maaşı için kişi başı gelir 609 tl aşmicak bakım maaşı alıyorsun değilmi evde iki kişisin bakım maaşı 1305 tl oldu bu durumda birinize bile 2022 maaşı bağlanmaz ama evde iki kişiden fazlaysa bu durumda 2022 maaşı bağlanır

Astra
raporları ağır engellı hayır işaretlı oldugı için ebm maaşı alamazlar ama her ikiside başvurusa 2022 maaşlarını alırlar.
bence beklesınler ıtıraz sonucu agır engellı evet işaretli alırlarsa raporu ebm ye başvursunlar çünkü biri 60 biri 80 oranlı rapora sahıp ikisi toplamda 482 + 723 : 1205 lira alırlar ama tek biri bile agır engelı alabılırse raporu 1305 lira alırlar arada 100 lira fark var hiç gelırı olmayan için 100 lira küçümsenecek mıktar degıl.

Yani bu arkadasa simdi evde bakim baglandiginda kendisi ve esi 2022 maasinida alabilirmi?

Prof sananlar

Bu formda yuzlerce uye var birde kendini formun padişahı sanan tipler var bir soru soruyorsun Cevap veren yok buradaki amac neydi bilgi edinmek sitenizde sizin olsun bilginizde Kendini prof sananlarin duvarina yaziyorsun hani prof gibi herseyi cevap liyor lar ya cevap verme geregi duyulmuyor

Atar yapma cevap verilmiş iyi oku kişi bası 609*2
1218 tl
Evde bakım maaşı 1305 TL

Astra
üstekı mesajımı yenıden okuyun cevap orda ama sız cevap veren yok demişsiniz:(

Astra
Sanki parasını ödediğin bir hizmeti alamamış gibi konuşmuşsun.
Burası gönüllülük esasına göre çalışıyor. O profesör dediğin insanlar da en azından bildiğiyle ya da tecrübesiyle insanlara yardım etmeye çalışıyor. Eleştirmek yerine yapabiliyorsan sen de yap.
Yukarıda "alamaz" şeklinde kaç tane geçerli cevap verilmiş. Verilen cevap doğru ve geçerli ise üst üste yazmanın anlamı ne ?

@Astra

2022 aylığında da evde bakım aylığında da rapor süresi dolunca aylıklar kesilir.

yeni raporu(uygun olması koşuluyla)ilgili kurumlara teslim ettiğinde ise aylıklar tekrar baglanır:

2022 aylığı için konuyu açayım:
yeni rapor % 40 ve üstü ise vakfa (SYDV) teslim etmeniz halinde, hane geliri tekrar gözden geçirilir. hanede kişi başına düşen aylık gelir 609,67 TL altında ise durdurulan 2022 aylığı durdurulduğu tarih itibariyle tekrar açıkır ve alınamayan aylıklar toplu ödenir.
hane geliri uygun değilse (sınırın üstünde çıkarsa), rapor oranı %40 altında olursa 2022 aylığı baglanmaz.

evde bakım aylığı için:
rapor süresi dolunca aylık kesilir. yeni raporda agır özürlü kısmı "evet" olarak işaretli ise ve bu raporu ilgili kuruma teslim ettiyseniz aylık tekrar baglanır. ama agır özürlü olmayan bir rapor aldıysanız evde bakım aylığı baglanmaz.
raporunuz da oran isterse %100 olsun agır özürlü kısmı "evet" olarak işaretli olmadıkça evde bakım aylığı almanız mümkün değildir.

2022 aylığında gelir hesabı şu şekilde yapılır:
hanede kalan herkesin her ne ad altında olursa olsun her türlü ortalama aylık geliri toplanır. toplamdan emsal kira bedeli düşülür (kirada oturuluyorsa). kaln miktar hanedeki kişi sayısına bölünür.
sonuç 609,67 TL altında çıkarsa 2022 aylığı baglanır. aksi durumda baglanmaz.

NOT: kimse cevap vermiyor diye kızmışsın baya. ama kızmaya hakkın yok. sen üyeysen biz de üyeyiz. burada kimse soru cevaplamak zorunda değil. hiçbirimiz burada ücretli çalışan değiliz. zaman buldukça bildiklerimizi paylaşıyoruz sadece.

benim ziyaretçi sayfama yazmışsın. senin deyiminle duvarıma.

1. ziyaretçi sayfamda sorulan soruları cevaplamıyorum.
2. özel mesajla sorulan soruları cevaplamıyorum.
3. prof iddiasında bulunduğum için soru cevaplamıyorum. tamamen içinden gelerek -vakit buldukça-soru cevaplıyorum.
4. soru cevaplamak gibi bir zorunluluğum yok.

sen nasıl üye olarak, sorunu sorup çekip gidiorsan ben de soru cevaplamadan çekip giderim.
seni tutan da yok, beni tutan da yok.

Üst Alt