Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor yenileme sebebiyle Eylül'den bu yana alamadığım aylık ne kadar olur?

Yilma8

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam benim raporum reddedildi feshedildi rapor süresi dolumu nedeni ile en son eylül de 754 tl aldım ve şimdi raporum onaylanmış sizce ne kadar alirim şubatta ve önceki ayları alirmiyim alırsın diyorlarda yine de soruyorum dedim

Yeni raporu sydv verdiniz umuyorum.

Evet hastahane den gönderildi şimdi e Devlet te yardım devam ediyor yazıyor

Yok hala yazmıyor en son aldigim aylik yazıyor 754 tl eylül de almış tim onu

bu aylık farki ne demek acaba yılda kaç kere verilir

Yilma8

Aralık 650,52 ocak 650,52 ve şubat zammı tahmini 750 civarı. Bu üçünün toplamını alırsın ay sonuna yakın e devlet te görünür.

144 ü aradim bana dediler ki 5 aylık alırsın nasil olur acaba

Yilma8

Düzeltiyorum kesildiği aydan itibaren alırsın yani 5 aydır alamadığın için sana 5 ay denilmiş olmalı ama yeni rapor %40 demişsin 650 tl dan daha düşük alırsın o rapor oranına verilen maaş miktarı 480tl olduğu bildirilmiş fakat zamlar şubatta başlayacak tahminim ortalama 2000 civarı bişey alırsın 5 aylık

Yilma8

yeni rapor % 40 olduğu için 482 lira alırsın.eski raporun olsaydı 723 lira alırdın.kısaca maaşın düşer.

2022 raporu

Slm raporum eylül de durduruldu eylül ayligini aldım yüzdesi 70 ti sonra tekrar basvurdum 5 aralıkta basvurdum yeni raporum 8 ocakta yüzde 40 oranında kabul edildi eskiye dönük ayliklarini alırsın toplamda 5 aylik dediler peki ekim kasim aralik yüzde yetmiş oranındanmi alacam üç aylık yoksa yüzde 40 tanmi 5 aylik hesaplanir.kalem abla bir bakarsaniz

Benzer bi sorunum var benimde Kalem abla yardımcı olursan çok makbule geçer

Yilma8 bttrcp
anlattıgınız gibiyse kazanılmış haklar kaybedılmez hangı ay ahngı oranda sıe raporunuz ona göre alırsınız bunuada en ıı sızler bıldıgınız ıcın rapor durmlarıan göre hesabınıada rahatlıkla yapabılırsınız

Geriye donuk alamazsin ki kim soyledi bunu, sadece 433,68+526,76=960,44 alirsin

Yilma8 , rapor süren dolduğu için aylığın kesilmişse 5 aylık alacaksın.
%40-69 rapor üzerinden 5 aylık 2261,48 TL alacaksın.
e-devletten ödeme miktarına bak bi.
oradaki miktarı buraya yaz.

ama rapor sebebiyle değil de muhtaçlıktan çıkma sebebiyle aylığın kesilmişse durum değişir. o zaman yeni başvuru sayılır ve 2 aylık alırsın.
ama sanırım senin aylığın rapor süre bitiminden dolayı kesilmiş. bu durumda 5 aylık 2261,48 TL alacaksın şubatta.

NOT: bu arada bilgisayarım kendi kendine düzeldi:) telefondan yazmak kadar iğrenç bir şey yok yahu:) en kısa zamanda bilgisayarcıya gidip yaptıracağım bilgisayarımı. kafasına göre çalışan bilgisayardan nefret ederim:)

E Devlet,te 2912 tl ödemeniz hazirdir yazıyor

Peki erken vermezlermi parayı çünkü ödemeniz hazirdir diyor ya eskiden son 6 7 gün yazıyor du

Dogum tarihin son hanesine göre. PTT şubesinden alırsın hataylı

Yilma8
e-devlette 2912 TL görünüyormuş. bu durumda sana ekim + kasım + aralık ayları % 70 ve üstü üzerinden,
ocak ve şubat ayları ise % 40-69 üzerinden ödeme yapılmış.
yani;
ekim + kasım + aralık için, 650,52 X 3 = 1951,56 TL,
ocak ve şubat için, 480,22 X 2 = 960,44 TL
toplamda 1951,56 + 960,44 = 2912 TL ödeme yapılacak.
ödemeni doğum yılının son rakamına göre belirlenmiş gunde alabilirsin. daha önce alamazsın.

ben daha önceki hesabımda 5 ayı da %40-69 üzerinden hesaplamıştım.
yönetmelikteki aylık düşürme ile ilgili hükmü unutmuşum:)
ama hesabın doğru yapılmış.

Yönetmelik gereği,
rapor süresi dolduktan sonraki bir sene içinde yeni rapor getirildiğinde (%40 ve üstü rapor alındığı takdirde, muhtaçlık da devam ettiği takdirde) durduurlan 2022 aylığı durdurulduğu tarih itibariyle açılır.
bu duurmda senin aylığın 1 ekim itibariyle açıldı.
ancak yeni rapor oranın %70'ten aşağıya düştüğü için, yönetmelik gereği yeni raporun kurum kayıtlarına geçtiği tarihi takp eden aybaşından itibaren düşürüldü. yani 1 Ocak itibariyle.
bundan dolayı sana, ekim,kasım,aralık için eski rapor üzerinden, 2018 yılının son altı ayı 2022 miktarları üzerinden (650,52 TL),
ocak ve şubat için de yeni rapor üzerinden (480,22 TL) ödeme yapıldı.
mart,nisan,mayıs,haziran ve temmuzda 480,22 TL alacaksın.
1 Temmuz itibariyle 2022 aylıkları tekrar zamlanacak.
dolayısıyla temmuz ayının zam farkıyla birlikte agustos aylığını agustosta alacaksın.

Selam

Selam raporu yenilemek için ayni şehirde başka bir hastaneye gitsek raporu başka hastanede yenilersem olurmu

Üst Alt