Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor yenileme sorunu..?

sesene

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Anlatacaklarimi yasamis yada net bilgisi olanlar varsa, cevap versinler lutfen..

Ben Crohn hastasiyim, bu hastaligim nedeni ile 26/12/2010 tarihinde %50 olarak rapor aldim.

Bu raporumu isyeri ve/ya kurum sevki ile degil, kisisel muracaat ile aldim.

Raporumu Ocak ayi icerisinde vergi indirimi icin Defterdarliga verdim, ve 15 gun sonra Raporum %50 olarak onandi ve 3. dereceden vergi indirimi hakki kazandim.

Hali hazirda calistigim is yerinde vergi indirimi hakkimi kullaniyorum.

Buraya kadar her sey olagan..

Asil sorum su..

Crohn hastaligindan sonra , Ankilozon Spondilit ve Kronik Noropatik Agri hastaliklarina yakalandim.

Raporumu yenilemek ve bu yeni durumunun tesbiti icin, ilk raporumu aldigim Hastahaneye muracaat ettim.

Hastahane den bana verilen cevap ; Daha once buradan 1 rapor aldiginiz icin, tekrar rapor muracaatini alamayiz.

Il Saglik kurumundan hakem hastahaneye sevk edilmelisin dendi.

Oysa ben raporuma itiraz degil, yeni durumun tesbiti icin tekrar heyete girmeyi yeni hastaliklarin da tesbit edilmesini istemistim.

Ayni sorularimi Bashekim yardimcisina da anlattim ve aldigim cevap diger memurun soyledigi idi.

Simdi..

Ben Il saglik kurumunun sevki ile baska hastahaneye gitsem, asil sorun o zaman basliyacak..

Cunki o hastahene de benim hastaliklarimi ilgilendiren bolumler yok (Gastrontologi ve Romotoloji)..

Muhtemelen bana Dahiliye ve Fizik bolumu bakacak.. Ya da baska 1 hastahaneye (il disinda) yollanacagim. Her 2 durum da benim acimdan sorun.

1: Ben Il saglik kurumu araciligi ile degil de, direk muracaat etsem sorun olurmu.. (ilk raporu aldigim yere degil baska hastaheneye).
2: velevki raporumu arttirmak isterken dusurulmesi durumunda ilk raporum emekli olacagim zaman yeterlimi?Yoksa yeni raporumumu dikkate alirlar.

Asil kaygim su.. Yollanacagim hastahen de beni ilgilendiren poliklinikler yok.. Raporumu dusurmeleri durumunda, emekliligime 2 sene kalmisken tutarda rapor dusurulerse emekli olma hayalim suya duser.

Elimdeki vergi indirimi emekli icin yeterlimidir.

aman kardeşim vergı indirimi aldıysan emekliliğine az kalmış sonradan bakarsın bir sorun çıkarırlar neme lazım başarılar

raporu vergi indirimi için kullanacaksan defterdarlık seni yeni rapor için hastaneye sevk eder eskiraporunu yükseltebilirsin bu şekilde ben defterdarlık kanalıyla raporumu yükselttirmiştim uygun gördügün devlet hastanesini secebilirsin elindeki rapor yeterli emeklilik için bence boşyere ugraşma kendini risketme eskisi gibi kolay rapor vermiyorlar

Bir defa, yeni alacağınız raporda oranın %40'ın altına düşebileceği gibi bir tereddütünüz varsa, kesinlikle defterdarlık sevki ile gitmeyin hastaneye. Zira defterdarlık sevki ile gider ve oranınız düşürülürse, varolan vergi indirim hakkı ile birlikte kazanmış olduğunuz emeklilik hakkını da yitirirsiniz.

Elinizdeki rapor eski mevzuata göre ve siz yeni mevzuata göre rapor talep ediyorken hastanedekilerin size "itiraz mekanizmasını şart koşmaları -belki il sağlık müdürlüğünce dayatılan uygulama açısından doğrudur ama- akılla bağdaşmıyor! Çünkü siz itiraz etmiyorsunuz...

Bence şu üç yoldan birini deneyin ve sonra alacağınız raporu defterdarlğa sunun...

1- Onlara deyin ki, "tamam o zaman, yeni rapor istemiyorum, bana eski raporumu 3 nüsha halinde verin ve raporda şu haklardan yararlanıp yararlanamayacağıma dair değerlendirmelerin yer alsın: özürlü kimlik kartı alabilir miyim, sakat statüsünde çalışabilir miyim, 2022 sayılı yasa kapsamında sakatlık maaşı alabilir miyim?"
Büyük ihtimalle size "olmaz, varolan rapora hangi haklardan yararlanabileceğinize dair ibare ekleyemeyiz" diyecekler. O zaman onlara deyin ki, "bu rapor kullanım amacıma uygun değil. İlgili yönetmeliğin 13/4 ve 14/2 maddesi uyarınca bu haklardan yararlanmak için yeni rapor istiyorum"
Ya da, aynı mantıkla, yaşadığınız yerdeki sosyal hizmetler müdürlüğüne gidin ve özürlü kimlik kartı için hastaneye sevk alın. Hastaneye gittiğinizde de yukarıdaki argümanlarla yeni rapor talep edin... Raporu doğrudan sosyal hizmetlere göndermek ister ve size nüsha vermemeye kalkarlarsa, ilgili yönetmeliğin 14. maddesi uyarınca bir nüshanın size verilmesi gerektiğini vurgulayın ve raporu alın...

2- Başka bir hastaneye gidip rapor talep edin.

3- Varolan raporunuzun üzerinden bir yıl geçsin, sonra dilediğiniz bir hastaneye yeniden başvurun.

Sevgili Allakasi ; Raporum yeni, eski raporlar da anormal oranlar veriliyordu, bilgim var. Ama benim raporum Aralik 2010 yilinda alindi.

Sevgili Oturanboga ; Ilgine cok tesekkur ederim.. Genisce durumu izah etmissin..

Ilgilenen herkese tesekkur ederim.

rapor

raporunuz sürekli ise ancak şu şekilde rapor alınabiliyor; hastalık durumunuz değiştiyse sizinde anlattığınız gibi. Bu durumda yeni rapor, yani tekrar rapor çıkartmaya hakkınız var. il sağlık kurulu sizi istediği hastaneye sevk edebilir durumu anlatırsınız sağlık durumunuzun değiştiğinizi söyleyin tekrar rapor çıkartmaya hakkınız var olduğundan aynı hastaneye rapor için sevk istediğinizi belirtin. sanırım sevk edeceklerdır buna rağmen sevk etmiyolarsa hastane de yenıden rapor veremeyecegını belirtirse yapacağınız şey hakkınızı aramanızdır. Çünkü rapor kurallarında sureklı raporlarda hastalık durumunuzda değişme olduğunda yeniden rapor alabilirsiniz yazısı mevcut bu yazı sanırım raporunuz arka yuzundede yazmaktadır Ama yinede size tavsiyem şuan rapor çıkartmayın ben olsam yenıden rapor çıkartmam zaten elınızdekı %50 raporunuzdan yararlanabiliyorsunuz. bunu emeklılııgnızden sonra yapın bence oranı düşürürlerse hiç bişey yapamazsınız aman dikkat

Benim de işitme sorunum ilerlediği için raporumu yenileyecektim ve tam 2 yıl uğraştım, İl Sağlık Müdürlüğü raporun alındığı hastane harici başka bir hastaneye sevk ediyor, o hastaneden gerekli tüm tetkikler yapılıp rapor alınıyor, alınan rapor tekrar İl Sağlık Müdürlüğüne götürülüp onaylatılıyor ve tekrar ilk gidilen Devlet Hastanesine gönderiliyor, tetkikler tekrarlanıyor çünkü sonuçların hakem hastanesinde alınan sonuçlarla aynı olması gerekiyor, son olarak tüm sonuçlar heyetten geçip onaylanıyor.

Sürekli iş göremez raporu..

1 kac yerde daha yazmistim.

26/12/2010 Tarihinde Crohn hastaligi nedeni ile %50 ozurlu raporu aldim. Vergi indirimi icin muracaat ettim ve %50 olarak onandi.

Sorum su ; Crohn sonrasi 2 hastalik daha yakaladi beni. Ankilozon Spondilit (Grade 3 ), Kronik Periferik Noropatik Agri.

Bu hastaliklar icin tekrar rapor muracaatini siz degerli forum mudavimlerinin uyarisi ile vaz gectim. Zati kazanilmis haklarim var yeni raporun da bana fazlaca yarari olmiyacagi dusuncesi ile, rapor almakdan vaz gectim..

Simdi ; Hastaliklarim nedeni ile is yapamiyorum. Su anda fiilen calistigim is yeri babama ait, ama tum haklari ile benim. Sadece hukuken babama ait (imternet cafe).

Umuma acik mekan isletmek zordur, yapanlar bilir. Detaylati geciyorum.

İs yerim cogunlukla kapali oluyor, cunki ise gidemiyorum. Tek amacim su anda primleri odeyip emekli olmak. Baska yerde is vermiyorlar zati.

Neyse..

Ben Surekli is goremez raporu muracaati yapabilirmiyim. ?

Yapabilirsem, izlemem gereken yol/yontem nedir.

Not: Daha once gecici istirahat raporlari aldim ( 2 ay ve 10 ar gun olmak uzere 2 defa).

Bilgisi olanlar, yardimci olabilir mi. ?

Sürekli iş göremezlik geliri alabilmek için işgücü kaybına neden olan durumun iş kazası ya da meslek hastalığı sonucunda ortaya çıkması gerekir. Aksi halde sürekli iş göremezlik geliri almak mümkün değil.

Merhaba brader senin tekrar raopr yenilemene vede diğer hastalıları ekletmene gerek yok sen kandini nekadar çok sıkıyorsun vede yoruyorsun aldığın rapor la emekli olabiliyorsun hertürlü hakak sahipsin ee sen daha ne istiyorsun o yüzde 50 senin işini görüyor bırak uğraşma boşver bir önemi yok yüzde 10 daha ekletirsen en aşşağı benim gibi yüzde 40 olanlar yetir yüzde kırktan yukarsı olsa ne olur olmasa ne olur bnim için boştur ben işimi yüzde 40 raporla görüyorum ya o da yetiyor bana onun için sana tavsiyem boşver işlerin yolundada söylentilere kulak asıpta raporunu yeniletmene gerek yok sana işkence vede yorgunluktan başka birşey değil

[FONT=sans-serif]arkadaşlar 2014 EKPSS de güzel bir puan aldım ve kısmetse ilk atamada yerleşeceğim, ama 16 ağustosta rapor sürem doluyor. uzatmak için ne zaman başvurayım sizce?[/FONT]

Arkadaşlar, ben raporumu 2000 yılında aldım SÜREKLİ ve %60 olarak, ama raporun kullanım amacında şöyle yazıyor; SAKAT İŞÇİ OLUR, ÖZÜRLÜ KİMLİK KARTI ALIR, başka bişey yazmıyor. Acaba ben ileride kamuda herhangi bir yere atandığım zaman sorun olur mu..? Çünkü İSTİHDAM OLUR cümlesi yerine SAKAT İŞÇİ OLUR diye yazıyor raporumda, lütfen bilen arkadaşlar cevap verirse sevinirim...

oturanboğa sen cevap verebilir misin...?

Arkadaşlar yukarıdaki sorum önemli önümüzdeki atamalara hazırlıklı olmam lazım o yüzden lütfen bilgisi olan varsa paylaşsın...

Merhaba brader senin tekrar raopr yenilemene vede diğer hastalıları ekletmene gerek yok sen kandini nekadar çok sıkıyorsun vede yoruyorsun aldığın rapor la emekli olabiliyorsun hertürlü hakak sahipsin ee sen daha ne istiyorsun o yüzde 50 senin işini görüyor bırak uğraşma boşver bir önemi yok yüzde 10 daha ekletirsen en aşşağı benim gibi yüzde 40 olanlar yetir yüzde kırktan yukarsı olsa ne olur olmasa ne olur bnim için boştur ben işimi yüzde 40 raporla görüyorum ya o da yetiyor bana onun için sana tavsiyem boşver işlerin yolundada söylentilere kulak asıpta raporunu yeniletmene gerek yok sana işkence vede yorgunluktan başka birşey değil

Senin raporun nasıl 16 ağustosta doluyor bi anlats
na sürekli değilmi sürekli değilsede önemli değil yenileme zorunluluğu yok yenileme zorunluluğu sadece vergi indirimi alacaksan o zaman var emekliliğe bir etkis yok sen rapor tarihin dolmdn önce sınava girdin ya sorun olmaz bed kuraya katıldım raporumda sürekli yazıyor şimdilik başvurmana gerek yok eğer 16 ağustostan sonra yerleşirsende önemi yok çünkü rapor tarihin dolacğı bilindiği halde seni sınav almzlardı o yüzden sana birşey olmuyor sen istanbuldaysan sakın şişli etfale bakırköy devlet hastanesine gitme onlar vermemek için uğraşıyorlar senin rahatsızlığın ney anlatsana

Buraporda herşey doğru vede düzgün yazıyor sorun yok ozaman öyleydi şimdikilerdede benim raporda 2002 de aldım yüzde 40 ağır işte çaşıtırılamaz yazıyor yani aynı kapıya çıkıyor

[FONT=sans-serif]arkadaşlar 2014 EKPSS de güzel bir puan aldım ve kısmetse ilk atamada yerleşeceğim, ama 16 ağustosta rapor sürem doluyor. uzatmak için ne zaman başvurayım sizce?[/FONT]

soruma bilgisi olan varsa cevap rica edebilir miyim acabaa

KUBIS5;
ben 2011 yılında çok ağır bir trafik kazası geçirdim. ağır kafa travması sonucu 1 yıl kadar felç kaldım ve kısmi hafıza kaybım var. 16 ağustos 2013 te verilen raporum 16 ağustos 2014 te doluyor. ve yerleştirilme olacağı sraporumun geçerli olması lazım. yani kısacası raporumu yeniletmem gerekiyor.

dediğim gibi istanbuldaysan Bakırköy sadi konuk hastanesine ve İstanbul şişli devlet hastanesine gitme onlar uğrştırıyor tavsiye etmem onun haricinde evine yakın yerdeki devlethastanesi varsa ona git yoksada işkurdan sevk al ücretsiz sevk anlr iş için diye

sen işkurada kayıtlımısın değilsen kayıt olacm de rapor yeniletmem gerekiyor de san hangi hastaneyi istiyorsan oraya sevk yazcaklar ücretsiz diye sende ücre ödemeden raporunu yenileteceksin sakın para verme kağıtta ücretsi yazıyor hatırlat yoksa yanlışlıkla ücretli yapıyorlar işlemi bizim bir komşu ablamıza beraber gittik yanlışlıkla ücretsiz diye ücreli yazmışlar işlemide yapmışlar o yüzden uyarayımda htırlatyımda dedim geçmiş olsun sankardeşim allh sağlık sıhat versin takma sınavı kafana bu elindeki rapord yetiyor işe girmne öneli olan 16 ağustostan önce işe girmndir ondan sonra birdaha kullanmycksın o raporu ama sen 16 ağustostan sonra yukarda dediğim gibi yap

izmir de oturuyorum, geçen sene raporu aldığımda 2 hafta içerisinde almıştım, bu sefer de öyle olur inşallah. 16 ağustos ta raporumun geçerliliği bitiyo ben bittikten sonra başvurulması gerek diye duymuştum ondan bekliyordum, öyle değil se başvurayım hemen. rapor uzamazsa memurluk hayal olur
teşekkür ederim iyi dilerklerin için, sana da çok geçmiş osun

bu arada işkura kayıtlıyım, hastaneye onu götürsem daha mı iyi olur?

Izmirdeki bulunduğu ilçedeki işkura git hastaneye sevk al sevk alıpta gitmezsen 150 ila 200 tl arası rapor ücreti var ödemek zorunda kalırsın vaktin varken pazartesi git hallet vergi indirimi aldınmı

işkurdan direk gidince kolaylık mı sağlıyolar peki?

bir de raporu yenilemezlerse bir şey olmaz heralde benden :(

evt onlara deki ben buraya kayıt olacağım raporumun yenilenmsi lazım diyeceksin onlardan hastneye sevk al sevk evrağında ücretsiz yazar eğer raporun yenilenmezse veya yenisi verilmezse eski raporu atma işe onunla gireceksin girdikten sonra birdaha ihtiyacın olmayacak

Merhaba kolay gelsin raporun derecesini yükseltmene gerek yok bu senin işini görüyor emekliliktede işine yarıyor yani raporuna yeni hastalıklarıda ekletsen yüzde 5 olur toplam yüzde 55 çıkar birşey değişmez yüzde 40 ila 60 arası 3 derecedenvergi indirimi aynı kanundan emekli oluyor vergi indirim oranı aynı yüzde 60 ve 90 arası oanlarda2 ci derece vergi indirminden yararlanyor yüzde 90 veüzer 1 drceden vergi indiminden yararlanıyor falar unlar birde aynı hastne 2 ci rpor vermez sende boşunauğraşma bakkeyfine bu yüzde 50 ornındaki rapor sana yer işini görür anladınmı bn 18 aralıktaemekli luyorum

Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama umarım bi cevap alabilirim. 6 ay önce %29 engel oranı aldım. Şimdi başka bir hastane doktoru ile görüştüğümde 6 ay geçtiği için rapor yenileme olarak ilçe sağlık müdürlüğüne başvur buraya(Bakırköy Sadi Konuk) yönlendirsinler dedi. İlçe sağlıktaki görevli rapor yenileme diye bir sey bilmiyorum ben diyor. Sizce ne yapmalıyım? Ekpss'ye kadar %40 oranı almam gerekiyor.

Bu verdiğim resmi gazeteyi tarayıcıya yapıştır ve kayder yazan yere tıkla

Bu alta verdiğim resmi gazeteyi tıkla ve açıln sayfada kaydet yazan yere tıkla word olarak kaydediliyor açarsın vede tablodan bakarak hesaplamalar yaparsın bu tablonun yayınlandığı yıldan sonra başka madde çıkmadı özürlüler kanununa bağlı son gazete budur halen geçerli tüm oranları hesaplama cetveli içinde ayrıca aynı hastaneden rapor alamazsın 2 kez istanbulda en iyi rapor veren hastane haseki eğitim ve araştırma hastanesidir

www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2010/12/20101216-M1-1-2.doc

Üst Alt