Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor yenilemek için hastaneye sevki kim yapıyor?

jack72

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
MERHABALAR,

HASTANEYE RAPORU YENİLETMEK İÇİN SEVKİ KİM YAPIYOR ??? ÇALIŞTIĞIM İŞYERİ HASTANEYE SEVK EDEBİLİR Mİ ???

Ufukalp

jack72
Bireysel olarak süresi biten rapor ise sevksiz yine bireysel başvuru.
Vergi indirimi için ise vergi dairesi
Emeklilik kontrol muayenesi ise SGK
Kısaca duruma göre değişir.

Ufukalp

peki, ilk defa rapor almak için bireysel başvuruda sevk gerekiyor mu, yoksa doğrudan sağlık kuruluna mı gitmeliyim?

katrancalı
Bireysel başvuru ile doğrudan hastanenin sağlık kuruluna başvurabilirsiniz.

Hayır, işyeri sizi sevk edemez.

İşyerinizde işyeri hekimi varsa ancak o yardımcı olabilir, ona sorun.

Neticede sevke gerek yok, 182 yi arayıp Engelli raporu verebilen bir Sağlık Kuruluna randevu alacaksınız.

Sevk yok.
Ya 182 randevu yada direk sağlık kuruluna gidip randevu alacaksınız...
İütfen biraz araştırmacı olunuz herşeyi yazıp cevap beklemeyinnnn

İşyerinin yetkisi yok... bu senin özelin olan bir dırummmm

Merhaba Ufuk Abi ,
geçmiş bayramınınız kutlu olsun.
Birkaç sorum vardı size
Raporun süresi bittiğinde çalıştığım yerden engelli kadrosundan çıkmış mı oluyorum ???

Özel Sektördeki Firmalar için engelli kişiyi çalıştırırken rapor süresi bittiğinde tekrar yeni rapor al deme yetkisi var mı ??? Firmalar için vergi indirim belgesi yeterli değil mi illa raporu yeniletmek mi gerekir ?
Ufukalp

jack72
Süreli rapor ile engelli kontenjanında çalışmaya başlamış olanlar, ancak rapor bitim tarihine kadar engelli kontenjanında değerlendirilebilirler. Rapor tarihi bittiğinde eğer raporu yeniletmezseniz geçerli bir engelli sağlık kurulu raporunuz olmayacağı için engelli kontenjanında da çalışamazsınız.
İs firmalarda bitmiyor, firmaya kalsa gerek yok, ama sizin rapor kaydınız İşkur'da var, ve engelli çalıştırma zorunluluğu olan firmaları takip eden kurum İşkur'dur.
Vergi indiriminin engelli kontenjanında çalışıp çalışmamakla bir ilgisi yoktur.

Ufukabi engelli kadrosunda çalışamazsam engelli kadrosundan çıkmış oluyorum emeklilik başvurusunda bulunduğumda SGK sıkıntı yaratır mı engelli kadrosunda olmadığım için ??? emekli başvurusunda bulunduğumda raporun süresi bitmiş olacak ve sadece sürekli vergi indirim belgesine rağmen emekli olamaz mıyım ? Ufukalp

jackal72
Emeklilik başvurusunda herhangi bir sıkıntı yok.
Erken emeklilik için aslolan vergi indirimidir, rapor değil.
Bu yüzden sürekli vergi indiriminiz varsa, rapor tarihi bitmiş bile olsa erken emeklilik için başvurabilirsiniz.

Ufukabi engelli kadrosunda çalışamazsam engelli kadrosundan çıkmış oluyorum emeklilik başvurusunda bulunduğumda SGK sıkıntı yaratır mı engelli kadrosunda olmadığım için ??

çalıştığım firmada engelli kadrosunda gözükmeyeceğim için emeklilik başvurumda firma bana kıdem tazminatımı vermeyebilir mi ufuk abi?

eğer rapor alırsam ve bu rapor 40 ın altında olursa Sgk beni emekli etmez mi ufuk abi ? Ufukalp

jakc72
Erken emeklilik için engelli kontenjanında çalışma zorunluluğunuz yoktur, vergi indiriminizin olması yeterlidir.
Siz emekliliği hak ettikten sonra isvereniniz kıdem tazminatınızı her türlü ödeyecektir. Burada isvereni ilgilendirecek herhangi bir durum yoktur.
Rapor konusuna gelirsek, şu anda emeklilik şartlarınız oluşmuş durumda mı, ya da değilse ne kadar var, bunu cevaplarsanız daha sağlıklı bir değerlendirme yapalım.

İşyeri VE SSK bana sen normal konntejanda OLDUĞU İÇİN engelli kontejanında olmayacağım için sürekli vergi indirim belgenle emekli olamazsın der mi ???

1 YIL SONRA 4400 PRİM GÜN SAYISI DOLUYOR AMA 20 YIL SÜRE 2 YIL SONRA DOLUYOR. 2yıl sonra emekliyim RAPORUN SÜRESİ 1 yıl sonra BİTİYOR 2 YIL SONRA 1 YIL ÖNCE süresi bitmiş raporla sürekli vergi indirim belgemle süresiz emekli olurum dimi ufuk abi ???

eğer rapor alırsam 40 ın altında olursa SSK BENİ GENE EMEKLİ EDER Mİ UFUK ABİ ?

@Ufukalp

jack72
Endişelerini anlıyorum, ama inan yersiz.
Tekrar söylüyorum; erken emekliliğin engelli kontenjanında çalışmakla hiçbir ilgisi yoktur.
Evet 2 yıl sonra şartların oluştuğunda mevcut sürekli vergi indirimin ile başka hiçbir şeye gerek kalmaksızın emekli olacaksın, olumsuz düşünceleri sil kafandan.
Raporunun bitmesine 1 yıl varmış, bu 1 yıl engelli kontenjanın da çalışırsın, gerekli prim gününd dolmuş olur.
Eğer durumun da %40 ın altına düşme ihtimali varsa, bence rapor işine hiç girişme.
Gerçi maliyenin güncel sağlık raporlarını gördüğü bir sistemi yok ama, yine de ufak da olsa almaya değmez.
SGK son zamanlarda böyle gördüğü açıklara dört elle sarılıyor.
20 yılı doldurmak için kalan 1 yılını gerekirse normal kadroda çalışırsın.

Ben daha önceden insan kaynaklarıyla konuşmuştum rapor yenilemiyicem dedim.O da bana emekli olamazsın dedi çünkü SSK SENİ RAPOR SÜRESİ BİTTİĞİ İÇİN EMEKLİ ETMEZ DEMİŞTİ .Emekli olamama gibi bir durum söz konusu olabilir mi ??

ben seni raporun var diye engelli kadrosunda çalıştırıyorum.Eğer raporu yeniletmezsen seni normal kadroya alamam deyip işten çıkarma gibi bir şey olabilir mi ???

Ufukalp

jack72
Lütfen defalarca söyledim, emeklilikle ilgili herhangi bir sıkıntı olmaz, İK yetkilisi ya sallamış, ya da konuya hakim değil. Bunu tekrar tekrar sorma lütfen.
İkinci dediğin ise olabilir.
Engelli kontenjanında çalışırken raporun bittiğinde yenilemezsen normal kadroda çalıştırmak ya da tüm haklarını vererek iş akdini fesh etme hakkına sahip olur. Bu işverenin tercihi.

jack72
Kıdem tazminatınız kesin.
Raporunuzun bitip engelli kontenjanı dışında kalmanız haklı fesih sebebi olacağı için ihbar tazminatı sanmıyorum.

Üst Alt