Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor yeniletmeden vergi indirimi işlemi yapılır mı?

Sculptor

Yasaklı Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Benim engelli raporum 2008. maliye 2010 öncesi için rapor yeniletimi istemiş. ankara ibni sina hastanesi de "bu rapor ömür boyu geçerli, iyileşecek bir hastalığı yok, hem yeniletirseniz 3 ay da bir yeniletmeniz gerekecek ve her sefer 300 tl para ödenecek, her sefer uğraşacaksınız v.s." demiş. ankara keçiörendeyim. vergi indirimi işlemlerini başlatmam için nereye gitmeliyim ve bu 2008 olan raporum ile işlem yaparlar mı?

Merhaba,
2010 öncesi raporlular vergi indirimine başvurduğunda geri dönüyor.
Ben 2010 öncesi raporluyum başvurdum ama geri dönmedi olduğu gibi kabul edildi.
İşitme engelliyim hiç duymuyorum ve raporum % 52 Ankaradan da cevap % 52 olarak onaylandı.. Tasdiklendim! :)

Eğer 2-3 ay gözünüzde çok değilse gönderin şansınızı deneyin ama çoğu kişinin raporları onaylanmayıp geri dönüyor.

Ayrıca hastanedeki kişinin söylediği biraz garip olmuş
çünkü zaten çoğu kişinin raporu sürekli
Ama sürekli olan raporlar da onaylanmadan geri dönüyor.

vergi indirimi almak için çalışıyor olmanız gerekmektedir. işyerinizden yazı alıp maliyeye bildirip vergi indiriminden faydalanmak isteyeceksiniz yani tekrardan heyete gireceksiniz sanırım aynı şekilde onaylanır. vergi indiriminin faydası erken emeklilik saglar

çalışıyorum. plumeria. ankarada işlemlere başlamam için ilk nereye, nasıl gitmeliyim?

çalıştığınız yerin bağlı olduğu vergi dairesine gidin , sizi yönlendirir

Vergi indirimi için işverenin bağlı olduğu vergi dairesi diye bir şart yok.

bende ilk defa vergi dairesi olayını buradan okudum. maliyeye gidiyormuşsun engelli raporunu götürüp. onlar yönlendiriyormuş.

iş yerinde mütemede sordum. ulusta ankara valiliğinin karşısında gelir idaresi başkanlığı varmış. oraya gitmemi söylediler.

Ankara'da nerede olduğunu bilmiyorum,İstanbul ya da İzmir'de olsa tarif ederdim gideceğiniz yeri,mutemet öyle diyorsa orası olmalı.
Dilekçeye gelince orada hazır matbu evrak vardır diye düşünüyorum.

bende vergi dairesine gittim 15 gün kadar oldu, 100/60 raporla erken emeklilige hak kazanmak için vergi indiriminden faydalanmak istedigimi söyledim,raporumda (sürekli) ibaresi oldugu için heyete yönlendirmeden direkt olarak işleme koydu ve sonucun iş yerime 3 ay içerisinde üst yazıyla gönderilecegini söylediler,ben olumlu bakıyorum inşallah ben ve benim gibi arkadaşlar devletimizin bize vermiş oldugu haklardan sonuna kadar faydalanırız,vergi indiriminden muaftır yazısı gelince bir nüshası yada fotokopisini sgk il müdürlüğüne götürüp ya kalan prim gün sayınızı hesaplatın ,ya da gün ssayınız tamamsa emeklilik işlemleri için müracaat edin,şahsen ben kalan prim günümü hesaplatacagım

Dün 2008 çıkmalı "sürekli" ibaresi bulunan engelli raporumun aslı ve fotokopisi ile Ankara Ulustaki Gelir İdaresi Başkanlığı'na gittim. Duyma testimi ve çalıştım yerden çalıştığıma dair çalışma kağıdımı da istediler. Aynı gün ikinci kez istenilen belgelerle tekrar gittim. Her şey tamam; yalnız oluşturdukları dosyamda engelli raporumun fotokopisi yoktu. Sordum, "bizde yedeği var" dediler. Yani kurula gidecek o dosyamda raporum yok. Duyma testimin, iş yeri çalıştığıma dair belgem ve hazırladıkları belgeler vardı. Dosyayı 113 numaralı odaya vermemi söylediler. Verdim. Oradaki bayana da dosyamı hazırlayan birimi arattım "raporum dosyamda yok" diye. Ona da "yedeği bizde var" demişler. İnşallah sorun çıkmaz. 1 ay sonra çalıştığım yere haber vereceklermiş. Beni heyete mi sokacaklar anlamadım. Haber beklemekteyim. İnşallah kabul ederler.

Ufukalp malesef var.
Ben Beylikdüzündeyim, 2 Vergi dairesine gittim kabul edilmedi gitmem gereken yerin en yakın Fatih olduğu söylendi.
Oraya gidip başvurduğumda da vergi dairemin Büyük mükellefler mi yoksa diğeri mi diye soruldu.
Firmamız çok büyük 5 ayrı isimle geçiyor ve vergi daireleri farklı..
Yani başvuru yaparken iş yerinizin vergi numarası bağlı olduğu vergi dairesi vs önemli tabi ki..
Sakatlık İndirimi Başvuruları Nereye Yapılacaktır?

[*]Mükelleflerin çalışan özürlüleri, sakatlık indiriminden yararlanmak için başvurularını Başkanlığımız Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü, Mükellef Hizmetleri Müdürlüğü, Vergi Uygulama Bölümüne yapacaklardır.
[*]Başkanlığımız mükelleflerinin il dışındaki iş merkezlerinde çalışan özürlülerin başvurularını nereye yapacağına ilişkin olarak Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan alınan 27/11/2007 tarih ve 105410 sayılı yazıya göre (bkz); iş merkezleri ilimiz dışında bulunan mükelleflerin hastaneye sevklerinin iş merkezlerinin bulunduğu yer vergi dairesince yapılması gerekmektedir.
[*]A) İstanbul'da çalıştığı iş yerinin bağlı olduğu vergi dairesi, aşağıda yazılı 4 vergi dairesinden birine bağlı ise bağlı oldukları vergi dairesinden müracaat edecekler.
1- Büyük Mükellefler Veergi Dairesi Başkanlığı
2- Şile Vegi Dairesi Müdürlüğü
3- Silivri Vergi Dairesi Müdürlüğü
4- Çatalca Vergi Dairesi Müdürlüğü
B) İşyerleri yukarıdaki vergi dairelerinin dışındaki vergi dairelerine bağlı olan çalışan engellilerin hepsi, vergi indirimi için, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığının Vatan Caddesi'nde bulunan Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğünün Sakatlık Servisinden başvuracaklardır (Vatan Cad.Adnan Menderes Bul.Akşemsettin Mah.No:56 Fatih/İSTANBUL Santral: (212) 453 82 00).

Mesajım silinsin. Bu bir emirdir. :)

Son düzenleme:
Üst Alt