Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapora Ağır Engelli ibaresi yazılmadı. İtiraz ve süreci nasıl hızlandırabiliriz?

akadirarik

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba bizim 2,5 yaşında bir dünya sıkıntılarla uğraşan oğlumuz vardı. Rapor süresi bittiğinden yeni rapor almak için uğraştık. Normal şartlarda 7-8 ay sürecekti ama orayla burayla görüşerek 1 ay içerisinde çözüp hızlandırdık. ama bugün hastaneye gittiğimde Raporun Ağır Engelli Kısmı. HAYIR şeklinde çıkmış. Bende raporu almadım, çözüm sorduğumda git ilçe Sağlık Müdürlüğüne başvur dediler.

Orasıda başka hastaneye yönlendirecekmiş farklı çıkarsa başka bir hastaneye daha. O zaman toplamda normal şartlarda 10-14 ay sürecek. Bu zamana kadar da Hem oğlumuz mağdur olmuş olacak hemde zaten o raporun süresi bitmiş olacak.

Biz Evde bakım maaşı alıyoruz onlada elimizden geldiği kadar Metin Sabancıdan Fizik Tedavi alarak bebeğimizin sağlığına biran önce kavuşması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu süreci çok uzatmadan en kısa sürede evde bakım maaşı alacak şekilde nasıl hızlandırabiliriz? Hiçbir şey bilmiyoruz ve elimizden birşey gelmiyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bu ağır engelli HAYIR Yazan Kısmı EVET e çevirtmenin kısa bir yolu yokmu? Bilgisi olan paylaşırsa çok sevineceğiz.

öncelikle geçmiş olsun aile ve sosyal politikalar Bakanlığına gidin onların sevki ile farklı bir hastaneye gidip evde bakım maaşı için düzenleme isteyin eğer sistemde bir önceki raporunuz olduğunu sòylerseler siz evde bakım için yeni bir rapor istenildiğini belirtin eski rapordan hiç bahsetmeyin bu şekilde şansınızı deyin itiraz süreci baya uzun ve meşakatli akadirarik

umut2135

Cevabınız için teşekkür ederim.
Eski rapordan bahsetmeyin derken tarihi geçmiş olanı mı, bugün çıkarılanı mı kast ettiniz?

http://i.hizliresim.com/nOEZWM.jpg

Bizim 2,5 yaşında Bazı rahatsızlıkları bulunan oğlumuzun Raporu Ocak ayında bitti, evde bakım maaşı alıyordu eşim. Şimdi verilen raporda AĞIR ENGELLİ: HAYIR yazıyor. anladığım kadarıyla bakım maaşı kesilecek. Raporun arka tarafında yazan seçenekler yukarıdaki gibidir. Bu raporla nelerden faydalanabiliriz? Birde mecburen itiraz yöntemine başvuracagız dediklerine göre 10 ay felan sürüyormuş zeten raporun süresi 1 yıl geriye 2 ay kalacak, bu nasıl bir iştir adalettir ne yapacağımızı bilemiyoruz? tecrübesi olanlar bir yol gösterirse memnun olurum

2,5 yaşında oğlumuza bakmadan rapor verdikleri için Ağır engelli HAYIR verdiler, itiraz ettik, 3 aydır hastanelerde koşturmaktan hem çocuğumuz hemde biz yorulduk. Hatta oğlumuz bu sorumsuzlukların yüzünden hastaneden enfeksiyon kaptı 1 haftadır ateşi düşmüyor. Haftaya da Kartal eğitim araştırma hastnesinden Rapor Randevumuz var. Bu raporda Ağır Engelli EVET çıkması lazım ne yapmamız gerekir.

Hocam bizde ayni olayi yasadik o yuzden sizi cok iyi anliyorum...maalesef bazi doktorlar hic bir sekilde ilgilenmeden bakmadan agir engelli hayir dedi...kaldiki benim annem her iki ayagi dogustan hipognazi ve morbid obezite...doktor hic bakmadan biz girdik cik dedi...sonra hayir berdi kaldiki ayni hastahane ayni oranlardan 7 yil evvel evet vermisti...biz itiraz ettik ve hakkini aldik ustelik bizim hem itiraz hastahane hem de hakem hastane evet dedigi icin geriye donuk tum odemlerinde cikarilacagi soylendi

Itiraz sureci zor ve zahmetli oluo ve hakem heyet sonucu kesin sonuc oluyor surede hakem ile basliyor yani sure bitmiyor merak etmeyin...

Bizim oğlumuzun Raporu Ocakta bittiği için evde bakım maaşımız kesildi. Raporu yeniledik fakat hastane bakmadan karar verdiği için Ağır Engelli Hayır verdi. Buna itiraz ederek yoğun bir hastaneler ve resmi kurumlarla cidal sonucunda geçen hafta % 98 Ağır Engelli : Evet raporu verdiler.

Şimdi biz yeniden evde bakım için başvurcağız, aradaki 6 ayı da alabilirmiyiz. Bu arada ben 3 ay isteğe bağlı Bağkur Yatırdım buda herhangi bir engel teşkil eder mi? Şimdideden haklarımızı bilmek istiyorum aksi halde memurlar bizi boşu boşuna uğraştırıyorlar. Raporda yanlış karar vererek 6 ay bizi hastanelerde dolaştırıkları için daha da temkinli olmaya çalışıuyorum. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

akadirarik
evde bakım aylığınız tekrar baglanır, ama alamadığınız ayların evde bakım aylıkları ödenmez.
istege bağlı prim ödemeniz evde bakım aylığında sorun olmaz. istege baglı prim yatırabilirsiniz. ama SGK'dan bir gelir ve aylık hakkı kazandıgınızda (emekli vs oldugunuzda) il müdürlüğüne bildirmekle yükümlüsünüz.

Kalem
Alamadığımız Ayları alamama suçlusu raporu ilk veren sorumsuz hastane. Bunların suçunu nedne biz çekiyoruz bu hakkımızı nasıl alabiliriz. Son aldığımız hastanedeki doktor dedi Marmara Herkese böyle yapıyor nede olsa itiraz hakları var, ilk veren biz olmayalım diye vermeyip milleti bu şekilde uğraştıryorlarmış. Ama bunların yüzüne biz mağdur olduk. Bunun hesabının sorulması gerekmez mi?

Kalem hanım,

Ben geçen hafta yeniden başvuru yaptım A.S.P. B. Sosyal Hizmetler müdürlüğüne, bendne sigorta belgesi felan istenmişti. Be işsizim çalışmıyorum o şekilde verdim, yalnız bu hafta ben bir yerde staja başladım o yüzden onlar sigorta yaptılar. Bu sorun olurmu?
Başvurumla ilgili bir haber gelmedi henüz.

Üst Alt