Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapora itiraz edersek ne olur? Hangi maaşlardan yararlanabiliriz?

izzetdaskin

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Zihinsel %90, nörolojik %27, fiziksel %27 ortalama olarakta %93 özürlü raporlu 8 yaşında bir kızım var. Biraz daha açarsam, kızımın el ve ayaklarında parmak eksiklikleri mevcut. Beyni doğum esnasında hasar görmüş ve bu çekilen çeşitli filmlerde doktorlar tarafından görülebilmekte. kızım yeni (1 yıl oldu) yürümeye başladı ve halen konuşamamakta. Yarık damak doğdu, 2 kez ameliyat oldu ve en aşağı 2 kez daha ameliyat olması gerekmekte. Kalça kısmında omurilik üzerinde bir delik mevcut ve aylık olarak takip edilmekte. Yemeğini yardımsız yiyemekte. Tuvaleti yeni öğrenmekte.

Öğrenmek istediğim:

1-Özürlü raporunda kızımın ellerinden bahsedilirken ayaklarından bahsedilmemekte (Her iki ayağında 3 parmağı eksik). İtiraz ettiğimizde yürüdüğünü beyanla ayaklardan bahsedilemeyeceğini söylemekteler.

2-Daha önce özel eğitim için aldığım raporlarda nöroloji %40 oranında beyin hasarı var derken aynı doktor özürlü raporu için %27 den fazla oran vermemekte. İtiraz ettiğimizde ve önceki 3 raporu gösterdiğimizde nörolojinin fizik tedaviden daha fazla oran beyan edemeyeceğini söylemekteler.

Bunlara nasıl itiraz ederim?
İtiraz ettiğim takdirde psikiyatrinin verdiği oranı düşürürler mi? Ayrıca rapor 2 yıl süreli. İki yıl sonunda itiraz etmemden kaynaklanan bir sorunla karşılaşabilir miyim?

Kızıma evde bakım ücreti bağlatmak ve özürlü kimlik kartı çıkartmak istiyorum. Şartları nelerdir ve nerelere başvurmalıyım?

Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.

Rapora itiraz hakkınız olduğu gibi başka bir hastaneden de(tam teşekküllü heyet raporu verebilecek devlet hastaneleri) tekrar rapor çıkartmak için başvuru yapabilirsiniz. Toplamda özür oranı %40'ın üzerindeyse özürlü kimlik kartı çaıkrtabilirsiniz ama evde bakım için maaş bağlatabilir misiniz onu bilmiyorum. Ama yanlış hatırlamıyorsam evde bakım için özürlü bireyin fiziksel olarak da ağır olması gerekiyor.

Üst Alt