Arkadaslar hakemin hakemi diye bir şey yok bende ayni durumdaydim dava açtim mahkeme farkli bir hastaneye gönderdi yarin heyete girecem
bu sadece bir örnek
Engelli Raporuna İtiraz Nereye? Nasıl Yapılır?
Engelli sağlık kurulu raporuna; engelli, velisi veya vasisi veyahut
raporu isteyen kurum tarafından itiraz edilebilir. İlgililer itiraz
dilekçesi ve ilk engelli sağlık kurulu raporunun tasdikli bir örneği ile
birlikte, bulunduğu ilin Sağlık Müdürlüğüâne başvurur. İl sağlık
müdürlüğünce, engelli sağlık kurulu raporu alacak kişi en yakın farklı
bir engelli sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastaneye gönderilir.
İtiraz edilen engelli sağlık kurulu raporu ile itiraz üzerine verilen
engelli sağlık kurulu raporundaki kararlar aynı yönde ise engelli sağlık
kurulu raporu kesinleşir.
Engelli sağlık kurulu raporlarının farklı olması durumunda, Sağlık
Bakanlığınca belirlenmiş olan hakem hastanelerden, kişinin ikamet ettiği
yere en yakın bir hakem hastaneye, kişi yeniden muayene edilmesi ve
engelli sağlık kurulu raporu tanzim edilmesi amacıyla yine il Sağlık
Müdürlüğü kanalıyla gönderilir. Hakem hastanenin engelli sağlık
kurulunca verilen kararı kesindir.
Manisaânın Bağlı Olduğu Hakem Hastaneler Hangileridir?
â¢İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi
â¢İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi
â¢İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi
â¢İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Kaynak:
Engelli raporu alacaklar nelere dikkat etmeli? - Manisa Haber , Manisa Haberleri - Manisa İnternet Haber Bu itibarla;
1- Rapor birinci basamak sağlık hizmet sunucusundan alınmış ise ilde bulunan ikinci basamak devlet hastanesi sunucusu hakem hastane olarak belirlenecektir.
2- Rapor ilde bulunan ikinci basamak sağlık hizmet sunucusundan alınmış ise, ilde bulunan üçüncü basamak sağlık hizmet sunucusu hakem hastane olarak belirlenecektir. İlde üçüncü basamak sağlık hizmet sunucusu yok ise ilgili branşta birden fazla uzman hekimin bulunduğu ikinci basamak devlet hastanesi hakem hastane olarak belirlenecektir. Eğer ilgili branşta birden fazla uzman hekimin bulunduğu ikinci basamak devlet hastanesi de bulunmuyor ise en yakın ildeki üçüncü basamak sağlık hizmet sunucusu veya ilgili branşta birden fazla uzman hekimin bulunduğu ikinci basamak devlet hastanesi hakem hastane olarak belirlenecektir.
3- Rapor ilde bulunan üçüncü basamak sağlık hizmet sunucusundan alınmış ise, en yakın ildeki üçüncü basamak sağlık hizmet sunucusu hakem hastane olarak belirlenecektir.
4- Birinci ve ikinci rapor kararları aynı olursa karar kesinleşir. Çelişki halinde hasta ulusal hakem hastane olan Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderilir.
5- Bir sağlık raporu kararına hasta, yasal temsilcisi veya çalıştığı kurumu tarafından itiraz edildiği takdirde; hakem hastane yukarıda belirtilen mevzuat hükümlerine göre İl Sağlık Müdürlüğünün kendisince belirlenmelidir.
6- Sağlık raporlarına itiraz; hasta, yasal temsilcisi veya çalıştığı kurumu tarafından İl Sağlık Müdürlüğüne yazılı olarak yapılmalıdır. Yazılı başvuruya bir rapor veya birden çok rapor konu edilebilir. Bu nedenle birden çok rapor için ayrı ayrı başvuru yapılma zorunluluğu bulunmamakla birlikte, her rapor için hakem hastane seçiminde yukarıda belirtilen kriterlere uygun hareket edilmelidir.
7- İtiraz başvurularının memurun bulunduğu yere yakın İl Sağlık Müdürlüğüne yapılması gerekmektedir. Bu ifadeden memurun görev yaptığı veya ikamet ettiği yer anlamı çıkarılamayacağı düşünülmektedir. Bu nedenle yasal izinli veya sağlık izninin geçirildiği yerdeki İl Sağlık Müdürlüğüne başvuru yapılabilir.
8- Engellilik Ölçütü, Sınıflandırması ve Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik çerçevesinde belirlenen sağlık hizmet sunucuları sadece bu Yönetmelik kapsamında alınan engelli raporları için hakem hastane olarak kabul edilmiştir. Bu nedenle anılan Yönetmelik çerçevesinde düzenlenmeyen diğer tüm raporlara itiraz halinde hakem hastane seçimi yukarıda belirtilen kriterlere göre yapılacaktır.
Gereğini rica ederim.
Prof. Dr. Nurullah OKUMUŞ
Bakan a.
Genel Müdür
DAĞITIM
Gereği: Bilgi:
81 İl Valiliği Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı
(İl Sağlık Müdürlüğü) Devlet Personel Başkanlığı
Emniyet Genel Müdürlüğü