Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapora itiraz ettik, 3. hastaneye sevk ettiler..?

kardelen.

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bir sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim. %55 raporum vardi onu itiraz edip yeni bir hastahaneden başvuru yaptik heyete girdim %70 verdiler fakat itiraz olduğu için üçüncü bir hastanede yeniden görunecekmisim onaylanmasi için acaba üçüncü hastane puanımı düşürürler mi daha bunu bilenler bilgi verebilirler mi nasil bir yol izlemem gerekiyor şimdiden teşekkürler.

Raporu ne icin cikartiyodunuz?

%55 le
%70 in ortasi verilebilir

Elinizde daha önceden raporunuz varsa 2 seçenek hakkınız var direk ilk rapora itiraz ederseniz 2 ayrı hastaneye sevk ediyorlar ama hastalık ilerlemesi olarak müracaat edersiniz sadece ilk rapora istinaden tekrar heyete giriyorsunuz il sağlık müdürlüklerinden bilgi alabilirsiniz

kardelen.

merhaba ilk raporunuz % 55 ikinci raporunuz % 70 oran farklı olduğu için tekrar hakem hastaneye sevk ediyorlar eğer 3. hastane % 70 le onaylarsa iş tamam yeni raporunuz % 70 demektir ama oran farklı olursa hakemin hakemi olan hastaneye sevk edecekler buda genelde il dışı oluyor yapabileceğiniz bir şey yok prosödür neyse o , ama 3. hastanede heyete çıkınca doktorlara hocam rapor oranım farklı olursa il dışına sevk edeceklermiş ama ben fakirim durumum yok, rica etsem aynı şekilde onaylarmısınız diye rica et ben öyle yaptım geçmiş olsun kolay gelsin

hastalık ilerlemesinde dahi oran farklı olunca diğer hakem hastaneye sevk ediyorlar il il fark ediyorsa durum başka bendede aynı durum oldu 3. hastaneye sevk edildim allahtan ikinci hastanenin verdiği raporu aynı şekilde onayladılar yoksa il dışına hakemin hakemine göndereceklerdi

3 hastanen verdiği rapor gecerli son olarak mahkemeye verebilirsiniz

merhaba bende nisanda kurula girip rapor alıp erken emekli olucam. benimde ilerde bu raporu yeniletmem falan gerekecekmi?

içerişehir
merhaba 3. hastanede oran farklı olursa hakemin hakemine gönderiyorlar başıma geldi

matpcy
vergi indirimin süreli gelirse bir ihtimal sgk de süreli emeklilik verirse kontrol muayenesi istenebiliyor

Nereye gidecegin bellimi fulya.ayni hastanemi?

Arkadaslar hakemin hakemi diye bir şey yok bende ayni durumdaydim dava açtim mahkeme farkli bir hastaneye gönderdi yarin heyete girecem

Arkadaslar hakemin hakemi diye bir şey yok bende ayni durumdaydim dava açtim mahkeme farkli bir hastaneye gönderdi yarin heyete girecem
bu sadece bir örnek
Engelli Raporuna İtiraz Nereye? Nasıl Yapılır?

Engelli sağlık kurulu raporuna; engelli, velisi veya vasisi veyahut
raporu isteyen kurum tarafından itiraz edilebilir. İlgililer itiraz
dilekçesi ve ilk engelli sağlık kurulu raporunun tasdikli bir örneği ile
birlikte, bulunduğu ilin Sağlık Müdürlüğü’ne başvurur. İl sağlık
müdürlüğünce, engelli sağlık kurulu raporu alacak kişi en yakın farklı
bir engelli sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastaneye gönderilir.
İtiraz edilen engelli sağlık kurulu raporu ile itiraz üzerine verilen
engelli sağlık kurulu raporundaki kararlar aynı yönde ise engelli sağlık
kurulu raporu kesinleşir.

Engelli sağlık kurulu raporlarının farklı olması durumunda, Sağlık
Bakanlığınca belirlenmiş olan hakem hastanelerden, kişinin ikamet ettiği
yere en yakın bir hakem hastaneye, kişi yeniden muayene edilmesi ve
engelli sağlık kurulu raporu tanzim edilmesi amacıyla yine il Sağlık
Müdürlüğü kanalıyla gönderilir. Hakem hastanenin engelli sağlık
kurulunca verilen kararı kesindir.

Manisa’nın Bağlı Olduğu Hakem Hastaneler Hangileridir?

•İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi

•İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

•İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi

•İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Kaynak: Engelli raporu alacaklar nelere dikkat etmeli? - Manisa Haber , Manisa Haberleri - Manisa İnternet Haber Bu itibarla;

1- Rapor birinci basamak sağlık hizmet sunucusundan alınmış ise ilde bulunan ikinci basamak devlet hastanesi sunucusu hakem hastane olarak belirlenecektir.

2- Rapor ilde bulunan ikinci basamak sağlık hizmet sunucusundan alınmış ise, ilde bulunan üçüncü basamak sağlık hizmet sunucusu hakem hastane olarak belirlenecektir. İlde üçüncü basamak sağlık hizmet sunucusu yok ise ilgili branşta birden fazla uzman hekimin bulunduğu ikinci basamak devlet hastanesi hakem hastane olarak belirlenecektir. Eğer ilgili branşta birden fazla uzman hekimin bulunduğu ikinci basamak devlet hastanesi de bulunmuyor ise en yakın ildeki üçüncü basamak sağlık hizmet sunucusu veya ilgili branşta birden fazla uzman hekimin bulunduğu ikinci basamak devlet hastanesi hakem hastane olarak belirlenecektir.

3- Rapor ilde bulunan üçüncü basamak sağlık hizmet sunucusundan alınmış ise, en yakın ildeki üçüncü basamak sağlık hizmet sunucusu hakem hastane olarak belirlenecektir.

4- Birinci ve ikinci rapor kararları aynı olursa karar kesinleşir. Çelişki halinde hasta ulusal hakem hastane olan Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderilir.

5- Bir sağlık raporu kararına hasta, yasal temsilcisi veya çalıştığı kurumu tarafından itiraz edildiği takdirde; hakem hastane yukarıda belirtilen mevzuat hükümlerine göre İl Sağlık Müdürlüğünün kendisince belirlenmelidir.

6- Sağlık raporlarına itiraz; hasta, yasal temsilcisi veya çalıştığı kurumu tarafından İl Sağlık Müdürlüğüne yazılı olarak yapılmalıdır. Yazılı başvuruya bir rapor veya birden çok rapor konu edilebilir. Bu nedenle birden çok rapor için ayrı ayrı başvuru yapılma zorunluluğu bulunmamakla birlikte, her rapor için hakem hastane seçiminde yukarıda belirtilen kriterlere uygun hareket edilmelidir.

7- İtiraz başvurularının memurun bulunduğu yere yakın İl Sağlık Müdürlüğüne yapılması gerekmektedir. Bu ifadeden memurun görev yaptığı veya ikamet ettiği yer anlamı çıkarılamayacağı düşünülmektedir. Bu nedenle yasal izinli veya sağlık izninin geçirildiği yerdeki İl Sağlık Müdürlüğüne başvuru yapılabilir.

8- Engellilik Ölçütü, Sınıflandırması ve Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik çerçevesinde belirlenen sağlık hizmet sunucuları sadece bu Yönetmelik kapsamında alınan engelli raporları için hakem hastane olarak kabul edilmiştir. Bu nedenle anılan Yönetmelik çerçevesinde düzenlenmeyen diğer tüm raporlara itiraz halinde hakem hastane seçimi yukarıda belirtilen kriterlere göre yapılacaktır.

Gereğini rica ederim.

Prof. Dr. Nurullah OKUMUŞ
Bakan a.
Genel Müdür

DAĞITIM
Gereği: Bilgi:
81 İl Valiliği Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı
(İl Sağlık Müdürlüğü) Devlet Personel Başkanlığı
Emniyet Genel Müdürlüğü

BENİM BAŞIMA GELDİ DİYORUM ALIN SİZE KAYNAK BURADAKİ AMACIMIZ İNSANLARI BİLGİLENDİRMEK BİR NEBZEDE OLSA BAŞIMIZA GELEN OLAYLAR IŞIĞINDA ARKADAŞLARIMIZI BİLGİLENDİRMEK EVET BEN YALAN KONUŞUYORUM AMA KAYNAKLAR DOĞRUYU SÖYLÜYOR KIRMIZILI YERİ İYİ OKUYUN DOĞRUCU ARKADAŞLARIM lucky 1 Fulya içerişehir

Fulya83

evet rexton joy 8 acı gerçekte aynısından kullanıyor oda memnun ben antalyada en az 7 firmaya gittim 2 firma evde denemeye izin verdi diğerleride firma içinde 1 saat izin verdiler en iyi sonucu bundan aldım inşallah sizde fayda bulursunuz size verdiğim adrese giderseniz yardımcı olacaklar

ikaruss07

hastalık ilerlemesinde oran farklı çıkınca başka bir hastaneye sevk yok benim ilk rapor %30 6 yıl önce almıştım geçen ay hastalık ilerlemesi olarak tekrar girdim %52 aldım

Bende ilk raporuma itiraz ettim 0 orandı itirazdan sonra sakaryada baska hastanede heyete girdim 36 oran vardı nörolojide oran verecekti heyette verecem dedi tahhminm 45 falan olmustur fakat oran vermedi diyelim 36 oranda olsa baska hastaneye sevk edilirmi

@karadeniz55

merhaba o ayrı bir olay ama hastalık ilerlemesi 6 aydan önce olunca 3. hastaneye sevk ediyorlar onun gerisini bilmiyorum

@Emre1905

iki rapor arasında faklılıktan dolayı edilir diye biliyorum geçmiş olsun

Arkadaşlar bugün raporum çıktı hakem hastanesinden rapor aldık %93 ağır engelli verildi evde bakim maaşı için ve 2022 maaşı için nasıl bir yol izlemem gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim.

arkadaşlar 1 inci hastaneyle 2 inci hastane farklı oran verdiği için hakem hastaneye gönderdiler sormak istediğim 2inci hastaneden %51 aldım ama raporu nerden alabilirim sadece doktorlar hangi hastalığa ne vermiş görmek istiyorum bilgisi olan var mı (yani il sağlıktanmı alacam yoksa ikinci hastanedenmi alacam )

İl sağlıktan, itiraz sonuçları oraya gider

lucky 1

lucky 1kardeşim geçmiş olsun. Rapora itiraz için yetkili mahkeme hangisi. Dava açarken avukat tuttunuz mu? Dava sürecinde hastaneye sevk ne kadar sürede gerçekleşiyor?

Garip60

Allah razi olsun kardes'idare mahkemesine dava aciliyor ben avukat tuttum 1yil sonrasinda kartal egitim araştirma hastanesine sevk etti mahkeme orada heyete girdim%12 e düsürülen raporum% 45olarak belirlendi

Merhabalar.Mahkeme konusu yanlış işte.Herkesi bilgilendirmek adına paylaşmak istedim.

Bana hakem hastanenin verdiği rapor % 38 çıktı.Daha önceki rapor ilki 28 ikincisi 49 çıktı.Daha sonra hakem hastaneye yönlendirdiler oda 38 çıktı.İl Sağlık Müdürlüğü'ne gittim.Hakem hastaneden çıkan rapora itiraz edemezsiniz bizimle işiniz bitti Bölge İdare Mahkemesinde 3 hastanenin de sağlık kuruluna dava açıcaksınız dediler.İnsanları yanlış yönlendiriyorlar.Bizde dava açmak için araştırma yaptık.Avukat sigorta müdürlüğüne yazı yazalım maaşımın neden kesildiğine dair yazılı cevap istiyorum diye o şekilde dava açarız dedi.

Bende sigortaya gittim.Oradan dedilerki şu an mahkemelik bi işin yok daha senin dosyan açık dosyanı Ankara Hakem Kuruluna göndericez ordan karar çıkacak dediler.Burada hastaneden sıfır bile almış olsan Ankara 'dan kesin karar çıkacak dediler.Diğer hastane raporları ve yazılarının aslını istediler dosyamı Ankara'ya gönderdiler 1 ay içinde cevap geldi % 43 olarak. Maaşım devam edicek.Eğer sigortaya gitmeyip dava açsaydık herşey karışacaktı.Bu konularda böylece bilgi sahibi olduk.

Hastalığın ilerlediği durumda tekrar başvurabilirsin benimde hakem raporuydu

Ahmet bey ayni olay bendede var suan yuzde surekli raporumla emekli olmustum 3 sene once denetim diye ssk yazi gonderdi ilk hastane yuzde 20 ikincisi hakem hastane yuzde sifir verdi ssk mufettisinden haber bekliyorum simdi.hastaligim sag akcigerimin tamamini kaybettim sft sonuclari orta derecede kayipti ilk yuzde kirk raporum

Diger sft sonuclarda ayni idi rontgen cekiyolar olmadigini goruyorlar nasil yuzde sifir veriyorlar anlamis değilim

Hastalığın ilerlediği durumda tekrar başvurabilirsin benimde hakem raporuydu

Benim işitme engelim var.Ben sürekli raporuma itiraz ettim. Tekrar aynı oranı verdiler. Hakem hastaneye sevk edilmedim o yüzden. Fakat işitme kaybım yıl geçtikçe artıyor. Nasıl itiraz edeceğim.

Emnyldrmr gezdinmi 3hastaneyi

Artığına dair doktordan onay alıyonuz kbb doktorundan not düşüyo kağıda hastanın işitme kaybı artmıştor sağlık kuruluna girebilir diye sonra 13cü madeden alıyon raporu

Aldığın rapordan sonra 6ay geçcek

Bu işlemi yapman için

Üst Alt