Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapora itiraz ettim. Aynı oran verildi. Yeniden rapor alabilir miyim?

srkxx

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Antalya egitim ve arastirmaya ozurlu raporu iin basvurdum ve 6 isitme kaybi veriler. İl sagliga gittim itiraz ettim, ataturk devlet hast ne gonderdiler. Kbb doktoru yeniden isitme testi yapmadan direk benimle konusup %40 yazdi ,heyete cagrildim isitme testi yapilip yaapilmadigini sordular yapilmmai dedim ben de.neyse 1 ay icinde il sagliktan alirsin raporunu dediler . Bugun il sagliga gittim ve raporumun egitim ve arast hastanesindekiiyle ayni olduguna karar verilip 6 yazilmis. Daha dda itiraz hakkin yok dediler. Bu durumda napabilirim? Rapor aldigim hastanede onceden rapor alanlara yeni rapor verilnez yaazisi vardi. Farkli bir hastaneye gitsem rapor alabilir miyim . Bu alti ay bekleme suresi nedir. Bilen biri aydinlatirsa sevinirim. Egitim ve arastirma hakem hastanesi bu arada

Srkxx şu durumda yapılacak birşey yok gibi görünsede sebebi %40 üstü olmadan yararlanma şansınız yok yapabileceğiniz tek durum yeni müracatlar yaparak sağlık kurullarından %40 ve üstü rapor almanız.Farklı hastahaneler farklı araştırmalar farklı sonuçlar olarak bakılırsa çözümdür. Deneyiniz

Zaman beklemden baska hastaneye gitsem vericekler mi raporu?

Farklı bir hastanede eminim ki daha yüksek alırsın.bende farklı tarihlerde alınmış raporlar var % 40,55,60 hepsi farklı farklı oranlar.ama engellim hep aynı

Once iskura basvurup sevk alarak gitsem ucret alinmaz dimi ?

En son hakem hastaneden rapor almışsınız, evet itiraz hakkınız kalmamış. Karar % 40 mı, düşürüldü mü bu oran anlayamadım..? Eğer yüzde 40 ise neden yeni rapor almak istiyorsunuz..? Alacağınız raporu ne için kullanmak istiyorsunuz..? Bugün başka bir hastaneye başvuru yaptığınızda, yeni rapor aldığınız çıkabilir karşınıza ve yeni almışsınız veremeyiz denilebilir.. Ha belki şansınıza kayıtlara geçmediyse rapor aldığınız o zaman alabilirsiniz yeni rapor..

Özürlü sağlık kurulu raporuna itiraz;

MADDE 10– (1) Özürlü sağlık kurulu raporuna; özürlü, velisi veya vasisi veyahut raporuisteyen kurum tarafından itiraz edilebilir. İlgililer itiraz dilekçesi ve ilközürlü sağlık kurulu raporunun tasdikli bir örneği ile birlikte, bulunduğu ilinsağlık müdürlüğüne başvurur. İl sağlık müdürlüğünce, özürlü sağlık kuruluraporu alacak kişi en yakın farklı bir özürlü sağlık kurulu raporu vermeyeyetkili hastaneye gönderilir. İtiraz edilen özürlü sağlık kurulu raporu ileitiraz üzerine verilen özürlü sağlık kurulu raporundaki kararlar aynı yönde iseözürlü sağlık kurulu raporu kesinleşir.

(2)Özürlü sağlık kurulu raporlarının farklı olması durumunda, Sağlık Bakanlığıncabelirlenmiş olan hakem hastanelerden, kişinin ikamet ettiği yere en yakın birhakem hastaneye, kişi yeniden muayene edilmesi ve özürlü sağlık kurulu raporutanzim edilmesi amacıyla yine il sağlık müdürlüğü kanalıyla gönderilir. Hakemhastanenin özürlü sağlık kurulunca verilen kararı kesindir.

ilk hakem hast den 36 verdiler sonra itirazla baska hast gittim ordaki kbb doktoru test filan yapmadan rapora kirk yazdi tabi heyetin onaylamasi gerekiyo bu kirki .heyete ciktim burda isitme testi yapildi mi dedi hyr hakem hastanede yapldi sadece dededim baska konusma olmadi . Heyet de o kirkin yerine hakem hast ile cikan sonuc 36 dir yani sonuc aynidir rapor kesinlesmistir yazmis. %40 kbb doktorunun yazdigiydi heyet onu onaylamayip ozur orani aynidir 36 dir yazmis.

sayın esra srkxxx işkur gitmenize gerek yok çünkü işkur artık sevk yazısı vermiyormuş nedeni ise yeni kanun çıkmış... hastaneye gidiyosun paranla yaptırıyosun testleri eğer % 40 ve üzeri alırsan ödediğin ücreti geri alıyorsun dedi bana işkur 3 gün önce.... ayrıca bende antalyal işkur a gittim... bilginize

Yarin iskura gidicem zaten bakalim ne dicek olmazsa 6 ay sonra kulagimnilerledi diye yeniden denerim

hiç bir yere değilde bu yeni çıkan yönetmeliğe göre sydvden sevk alabilirsin ama hakem hastaneden son raporu aldıysanız birdaha müracat etme hakkınız yok

hakem hastane gözden %32 verdiyse ve psikiyatri kısmında 6 ay sonra kontrol yazıyor ise napacağız?

6 ay sonra psikiyatriye gidip yeniden rapor alıcaz..:)

Üst Alt