Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapora itiraz ettim, hakem hastaneye sevk edildim. Sonra..?

defbe

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar iyi günler bnm ilk raporum 34 il sağlığa itiraz ettim gönderdiği hastane hakem hastanebu oranım %40 ı geçti tekrar 3. Bir hakem hastaneye yollar mı.bir de raporu eve yollucağız dediler ne kadar sürede yollarlar bide postaneden mi alıcaz eve mi gönderirler

Rapor eve yollanmadan %40 ı geçtiğini nereden öğrendiniz?

Merhaba geçmiş olsun. İlk sağlık 1 ay içinde evine sonucu yollayacak ve hangi hakem hastanesine gideceğini bildirirler. Bu hakem hastanesindende %40 üstü aldığın durumda raporun kesinleşir. Yani önünde bir hastane daha var

ama beni gönderdikleri göztepe eğitim ve araştırma hastanesi hakem hastane bir daha hakem hastaneye gönderirler mi

itirazdan sonra en az iki hastaneye gitmen lazım(biri normal olarak ilk gittiğin diğeri ise verilen oranı değerlendirecek hakem hastane) istanbulda galiba 9 tane hakem hastanesi var bunlar hem itirazlara hemde daha yeni rapor alacaklara da bakarlar. demek istediğim hakem olması ikinci defa gitmeyeceğin anlamına gelmiyor. belki seni başka hakem hastanesine yada aynı hastaneye yollarlar sonucun geldiğinde

%40 geçti dediğin hastane hakem hastane değildir bence olayları tam bir şekilde yazın.

Birinci hastaneden %34 aldınız il sağlığa itiraz ettiniz ve sizi bir başka hastaneye yolladı. 2. hastane de size %40 verdi.Olay buraya kadar doğru ise il sağlık iki hastane arasındaki raporlarda farklılık olduğu için sizi 3. bir hastaneye sevk edecek hakem hastane işte orasıdır ve o 3 üncü hastanenin verdiği karar kesindir.

Raporlar her zaman evinize posta ile geliyor,en azından benim öyle oldu.

bende aynı şeylerle uğraşıyorum. rica ederim iyi günler

İlk hastaneye girişten son emekliliğe kadar yaklaşık 13-14 ay civarında zaman geçti

göztepe eğitim ve araştırma hastanesi hakem hastane listesine bakın hakan bey

itiraz sonucu göztepe eğitim ve araştırma hastanesine gönderdiler hakem hastane listesine baktım göztepe var hakem hastane kararları kesin olduğu için bir daha gönderirler mi diye sordum

O sizin gittiğiniz hakem hastane değil itiraz sonucu gittiğiniz ikinci kurul, daha hakem hastaneye gideceksiniz ,listede olması önemli değil

Benim süreç aynı hakan beyin dediği gibi oldu.İtiraz ettikten sonra başka hastaneye sevk edildim orası kararı bozdu daha sonra hakem hastanesine gittim.Direk hakem hastanesine göndermediler.O gittiğim hastanedende bana oran moran gelmedi sadece kararın bozulduğu bildirildi.

Nasıl bildirildi peki bnm rapor il sağlığa gideli 1 ay oldu hala birşey gelmedi sizin ne kadar sürede geldi

Telefonla hakem hastanesine gidebileceğim bildirildi.Daha sonra hakem hastanesinde heyete çıktım sonra posta ile raporumu yolladılar.

Ama size rapor gelirse hakem hastanesinden o rapor geçerli olur.Hakem hastanesinin kararı kesindir başka hastaneye gitmenize gerek kalmaz.

Anladım teşekkür ederim peki son hastaneye gitmek için ne kadar beklediniz hemen evrak gidiyor mu

Tam hatırlamıyorum ama telefon açıp ara ara soruyordum yollandımı diye siz hesap edin:)

çok teşekkür ederim allah razı olsun istediğiniz oranı aldınız mı

İki hastane arasında bir ay bekledim hakem hastaneye gideceksin dediklerinde hakem hastaneyi telefonla aradım ve randevu aldım iş zaten orada koptu :) hakem hastanenin bana verdiği randevu altı ay sonrasına idi :) aralık 2014 de aradığım hastane bana 26 mayıs 2015 e gün verdi hakem hastaneden ise raporum il sağlığa geldi sağolsun oradaki memurun insiyatifi oldu beni telefonla arayarak çağırdı yoksa postayı beklesem herhalde bir onbeş gün daha beklerdim.Hakem hastaneden geldiği gibi beni aramış 12 haziran 2015 de raporum elime geçti.

Öyle bir ay içinde hepsi olur gibi gelmiyor bana fazla ümitlenmeyin

Evet %53 verdiler sürekli rapor.

Aynen bende o civarda bekledim:)Sıfırdan rapor alsaydık daha kolay olurdu heralde:D

Arkadaşlar ben ilk %25aldim. 2. Hastaneden %70 aldım. Beni hakem hastaneye sevk ettiler. Ben illa ki hakem hastaneye gitmek zorunda mıyım ?

İlk raporum %39 itiraz ettim ikinci kez sağlık kuruluna girdim raporum il sağlık müdürlüğüne gönderilmiş bundan sonraki süreç ne olacak? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

mustafakocak_73
İlk raporun %39 itiraz etmişsin ve il sağlık müdürlüğü seni başka bir hastaneye yollamış,yeni raporunda ki %'deler farklı ise bu sefer il sağlık müdürlüğü seni hakem hastaneye yollayacak.Hakem hastanenin kararı son karar olacak...
Adem5858
Evet itiraz etmişsiniz.Raporu sonucladırmanız lazım aksi halde raporunuzun bir geçerliliği olmaz,Kısaca hakem hastaneye gitmek zorundasınız...

Kolay gelsin arkadaşlar, ilk sonuç%26 itiraz ettim ikinci hastane %33 verdi. İl Sağlık müdürlüğü 3ncü hastaneye gönderdi baltazarsız gördüğüm 10+10+10+8+7+5+3+3 bu, hesaplayabilirmisiniz? 15gün oldu sonuç henüz edevletten kontrol ediyorum gelmedi. Konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar bilgi verirse sevinirim ve bundan sonraki süreçte neler yapmam gerek şimdiden teşekkür ediyorum.

Kardeş , kusura bakma ama bu önerilerin hepsini boşver.
Tek şansın var ! Hastanede adamın olacak ! Ben buna gözümle şahit oldum maalesef.
Halâ işler böyle yütüyor. Sen boşuna bu kadar uğraşma. Git Hastaneden birini bul. İşin görülsün :(

Pasamm32

yanlış toplamadıysam %42 çıkıyor raporun. en azından engelli haklarından faydalanırsın %40 üstü olduğu için

fatih_123c

Vergi dairesi puan düşürme yapıyor mu? Ve bundan sonraki süreç nasıl işleyecek bilgi verebilirmisin?

Pasamm32

vergi dairesi keyfi puan düşürmez bence. puanım düştü diyenler içinde hakkı yenen illa ki vardır ama ben bunların sayısının çok az olduğunu düşünüyorum. puan düşürme usülsüz alınan raporlardan kaynaklı diye düşünüyorum. doktora yalvar yakar yüksek oran alanlar özellikle maliyeden tokadı yiyor. seninki zaten hakem hastane raporu maliye de olduğu gibi onaylar diye düşünüyorum

Üst Alt