Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapora itiraz hakkında bir sınırlama var mı?

haruss

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar iyi günler benim bi kaç sorum olacak

ben başvuru yaptım 2014 senesinde sağ kolum ve sırtımda sıkıntı vardı %37 rapor vediler
itiraz ettim başka hastane de tekrar kontro ettiler eve belge geldi iki rapor arasında ki farktan dolayı başka hastaneye sevk ettiler gelen kagıtta orda ki çıkan oranım da %26ydı 2015 yılı ben de yıldım vazgeçtim diğer sevk ettikleri hastaneye gitmedim.

ilk %37lik rapor aldıgım sıralar bir de özel tertibatlı araç ve h sınıfı ehliyet için başvuru yapmıştım o da reddedildi.
il sağlık müdürlüğünde itiraz hakkım varmış gazi hastanesinden bi abi veririz raporu dedi bana itiraz edip %40 üstüne raporu mu çekebilrsem h sınıfı ehlliyet için başvurum olmayacak mı hakkım bitti mi anlamadım ben tek hakkın kaldı dediler

bana yardımcı olun lütfen

haruss

Yeniden engelli sağlık kurulu raporu için başvuru yapabilirsiniz. Ancak 2014'den bu yana sakatlık oranı cetveli'nde bir değişiklik olmadı. Oran konusunda bu sefer nasıl %40^ı bulursunuz bilemiyorum.

Ehliyet ve araç alımı konusunda ise zaten oranla ilgili bir sınırlamanız yok. Başvuru yapıp uygun ibareli raporlar ve ehliyet alırsanız araç alımında ÖTV'den muaf olmanız da mümkün.

Kısıtlama kodu içeren ehliyet değişimi için: uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> emniyet

Araç raporu için: Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden engelli sağlık kurulu raporu almalısınız. Raporda oran yazmalı. Ayrıca sağ üst ekstremitede kısıtlılık olduğu tanı olarak net şekilde belirtilmeli, 1özel donanımlı araç kullanır" ibaresi yer almlı.

Üst Alt