Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapora kaç kere itiraz hakkım var?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba

ilk hastaneden %28
ikinci hastaneden %28
üçüncü hastaneden %25

ilk hastaneden: kalp sol ventrikul %20 sağ dirsek kırıkılığıma %10
ikinci hastaneden : Diyabet %20 Tansiyon %10a
üçüncü hastaneden : Aktif mesane %15 Tansiyon %10 sağ dirsek kırıklığı %2

Mevcut rahatsızlıklarım
Kalp Sol ventrikul ; tip2,Tansiyon,sağ dirsek kırıkılığı,Astım,Aktif mesane ; iyihuylu prostat buyumesi

3 hastanedende mevcut rahatsızklarımı aynı anda alamadım. Bu süreçte ne yapmam gerekiyor

bimere sikayet edeceğim ; neden butun rahatsızlıklarımı aynı anda alamıyorum her doktor neden farklı degerlendırıyor.
2 kez kendi şehrimde hastaneye gırdım itiraz ettim.3.kez sehır dısında bu sekılde aldım?

hakkım bıttımı?

benim %40 idi raporum yeniletmem gerekiyordu %15 e düşürdüler tekrar heyete girdim %28 e cıkardılar en son gitmemde %42 aldım. onlar pes edene kadar devam et bence

yok kardeşim öyle değil 3 defa rapor çıkartma hakkın var 4. için 13. maddeyi dayanak göstermen lazım

birde şu var aile ve sos pol bakanı bir tv kanalında açıklama yapmıştı özürlü raporlar yönetmeliğini yeniden değiştireceklermiş orana göre değilde hayatını nasıl etkilediğine göre rapor verilecekmiş böyle bir çalışma olduğunu anlatmıştı

Devlet Hastanesi % 28 Özel Hastane % 50 rapor verdi, hangisi geçerli olacak?

Merhaba Arkadaşlar

Ben ilk hastaneden devlet . Başvuru Yaptım %28 aldım
Il sağlık mud. Itiraz ettim 1 ay ıcınde 2. Devlet hastanesıne gıttm yıne %28 aldım
Yine itiraz ettim şehir dışına gönderdiler. ordada %28 aldım ancak heyete girmeden çıktım.. hakkım bitmiş

Ben para vererek üniversite hastanesine. başvurdum %50 aldım Butun hastalıklarıma verdıler.
Şimdi ne olacak . Cevaplarsanız sevınırım tskler

Söyle anladım..
Heyete girmeden kaçtığın gün Üniversite Hastanesinden aldığın rapor arasında en az 6 ay gibi süreç var...

Doğru mu bildim?

yanı ilk hastane 2. hastane ve 3. hastane arasında 1-3 ay fark var cunku toplam butun hastalıklarımı alamıyordum. son hakkımı sehır dısına gonderdıler ordanda oranlara baktım yıne aynı oranda kaldım heyete gırmeden. 2 hafta sonra unv hastanesıne basvurdum %50 aldım.

Öyleyse MERNİS sisteminde %28 oranınız geçerli; Üniversite Hastanesinden alınan rapor MERNİS sistemine giriş yapmamış. Olurda raporunuzla başvuru yaptığınız her konuda ileride sıkıntı olacaktır.

Normalde; İl Sağlık Müdürlüğüne gidilip rapor oranı sildiriliyor yada itiraz ediliyor. Sonra alınan raporun MERNİS sistemine kayıt yaptırılması gerekiyor, YADA 6 ay gibi süreç geçmesinin beklenmesi gerekiyor.

Öğrenmek için İl Sağlık Müdürlüğüne gidip sorabilirsiniz. Hangi oran geçiyor baklmalisiniz. %50 oran çıkarsa sorun yok bende yukarıda sarf ettiğim sözlerimi geri alırım.. %28 oran var ise; elinizdeki son raporu gösterip neler yapabileceğinizi oradaki memurlardan net öğrenebilirsiniz. Durumunuzu sakin dil ile anlatın çözüm bulmaya çalışınız beraber..

ama ordakı memur bana bız unv hastanesıyle ayrı kurumuz istersen cıkarabılırsın demıslerdı? ancak baska yerden rapor cıkardıgını sogleme demıstı ilkez basvuru yaptıgını sogle demıstı. Şimdi ne yapayım bu durumda? memura gıdıp ben bu oranı aldım obur oranları sılınmı dıyeyım?

Rapordaki amaç nedir?
İşe girmek mi?

Sıkıntı çıkarır, mernis sisteminde görülürse tekrar rapor isteyebilirler..

İş başvurusunda elindeki rapora bakarlar, işe başlarsın aradan belli süre geçtikten sonra sizden tekrar rapor isteyebilirler. Memurlar yada SGK özlük dosyası düzenlerken MERNİS sistemine girip bakarlar. HAtayı fark edince Devlet Hastanesi raporu tekrar isterler; süreç yukarıda dediğim gibi işler.

İl Müdürlüğe rapor götüreceksiniz güncelleme isteyeceksiniz.

Ben olsam beklerim; 6 ay geçmesini...

Ozaman silinirmi 6 ay beklersem illa 6 ay beklememizmi gerekiyor. Erken sildirme şansımız varmı işe gireceğimde

İşe gir; sıkıntı olana kadar aradan 6 ay geçer..

Normalde 6 ay değil, bir ömür silinmez; Ancak 6 ay sonra tekrar rapor alırsınız; itiraz ve sildirme işlemleri olmaksızın.
Şayet elinizde rapor var %28 geçerli diye itiraz ederler ise tekrar muayene olmak istediğinizi talep edersiniz.

Hakkım bittiğini söğledi memur. Yanı ben 6 ay beklemeden 1 ay arayla rapor çıkardım.butun hastalarımın aynı çatı Altın'da verilmediğini söğleyip şehir dışına son kez sevk edıyoruz dedi. Tamam dedim 6 tane rahatsızlığım var raporlu 1. Hastane farklı 2. Hastane farklı 3. Hastane yıne farklı rahatsızlıklarıma verdı. Ben 3 hastane heyeetine girmeden gıttım.tekrar il sağlık mud. Dedim oran bu çıktı sıze gelır dedım ama adam benım heyete gırmediğimi bilmiyor. Bundan sonra ne yapabılırım dıye sorduğumda.univesite hastanesıne git ordanda çıkarırsın dedi. Ve burdan 6 tane hastalığımın 5 tanesınden toplam %50 aldım. Benım tekrar ıl saglık mud. 6 ay sonra gidip sevk ısteme şansım kalmadı. Ancak ekstra hastalıklarım çıkarsa sevk ısterım yanlışmıyım. Cevaplarınız için TSK ederım. Ben direk Alıp adamın yanına gıtsem ünv aldım sıstemdekı oranları sılın bunu işleyın dıyebılıyormuyum.?

Yazdıklarına bakılırsa öyle bir algı yarattın ki ömür boyu senin muayene hakkın bitti. Artık çöpe atıalcak meteryal konumda olmuşsun.
Şaka bir yana öyle birşey yok; 6 ay geçsin tekrar muayene olursun; Memur senin muayene hakkın bitti derken 6 aylık süre kapsamını söylemiş.
Sizde üniversite hastanesinden %50 oranda işgücü kaybı almışsınız..
Benimde kafam sizin kadar karıştı. 6 hastalıktan %28 nasıl verdiler? Bakmışsın Başka yerden Üniversite hastanesinden %50 almışsın hemde 5 hastalıktan. Burada çelişki çok fazla...
Diğer yandan da iş başvurusundasın.

Şimdi ne dersem boşa herşey gidebilir.
Madem elinde Üniversite hastanesinden alınmış %50 oranda rapor var: İş başvurusuna gir, Olurda ileride tekrar istenirse; gider üniversiteden tekrar çıkarırsın olur biter.
Fazla bilgi seni düz ovada yolunu şaşırtırır. Şimdilik %50 raporu kullan gerisi çok sonra düşünürüz.

burada üniversite Devlet ve Vakıf Üniversitesi varsayıyorum: Heyet Raporu vermeye Yetkili Üniversite Hastanesi varsayıyorum..

tıp2 " aşırı aktif mesane " kalp sol ventrikül " sağ dirsek fleksiyın kaybı 90 " Astım " tansiyon"

Tam teşekküllü devlet hastanesine başvurdum dırek gidip orası bana
Kalp %20... Sağ dirsek %10 verdi " sonuç %28 itiraz ettim il sağlık mud.

2. hastane Tansiyon %10" tıp2 %20 verdi sonuç " %28 itiraz ettim .. Neden Butun rahatsızlıklarım aynı çatı Altın'da verılmıyor dıye . Il sağlık mud. Raporlarını al gel senı şehir dışına sevk edeyım dedi.

3. Hastane ... Sağ dirsek %2 ... Aşırı aktif mesane %15... Tansiyon %10 Butun Dr imzaladı çıkacak oran belli %25 oradaki son 3. Hastanedeki heyete gırmeden çıktım Aradım hastaneye heyete gırmezsenız. Raporunuz iptal olur deldiler olsun dedım.

Kalktım il sağlık mud, gittim en son gonderdıgınız hastane %25 verdi dedim ancak rapor gelmedi elinize daha dedim. 6 tane rahatsızlığım var 3 hastane hepsi ayrı ayrı vermiyor dedim. Sisteme kayıt alındı değişmez hakem hastenelerın aldığın oranlar dedi. Ne yapıcam mahkemeyemı sıkayet edeyım dedım. Baska yere sevk edın dedım ünv hastanesıne dedım orası bıze bağlı degıl dedi. peki ben gidip ordan alsam ileride sıkıntı yaratırmı raporum dedım hayır dedi.

Ünv hastanesıne 300 tl verdim.

Tıp2 %20.... Kalp %20.... Aşırı aktif mesane %15... Sağ dirsek %7 toplam sonuç"" %50 aldım

Ilk hastane sağ dirsek rahatsızlığıma 10
Ikinci hastane sağ dirsek rahatsızlığıma puan yok
Üçünçü hastane sağ dirsek rahatsızlığıma 2

Ünv hastanesıne kendım gittiğim. %7

Anlatabıldımmı ;-)) ünv hastanesıne mevcut oran rahatsızlıklarıma verdı. Sadece Astım rahatsızlığıma veremedi,

Anladım yukarıda yazdıklarımı tekrarlıyorum:
İş başvurusuna devam et: olurda tekrar rapor istenirse en son aldığın üniversite hastanesinden tekrar rapor alırsınız.
Velev ki o hastane heyet raporu vermeye yetkili hastane olsun..

Rapor vermeye yetkılı hastane . peki herşey için TSK ederim ilginize alakanıza son bır sorum olacaktı.

Ünv hastanesının rapor mernıse düşüyormu düşüyorsa il sağlık mud. Öğreneceğiz tekrar memurun yanına gıtmeme gerek varmı raporu aldım ünv hastaneden dıye. Hakk'ını helal et Saolasın

Memuru boşver; sen işe başla, ileride sıkıntı olacağı sanmam.. Velev ki olursa diye varsaydım: tekrar gider aynı hastaneden alırsınız.

Belki belli olmaz bakarsın SGK da memur gelen raporu MERNİS'e ekler..

Mr.No kardes tekrar s.a ben suan buro memuru olarak ise basladim yaklasik 1 ay oldu. Ancak vergi indirimine başvuru yapmadim.surecte suan bir sey cikmadi sgk tarafindan vergi indirimine basvuru yapayimmi yapmasam ne sikinti cikar

Selam gaziantep27 kardeş, özürlü kadroda memur olduktan sonra vergi indirimi ne gerek? Velev ki özürlü eleman alımında başvurmadıysanız: durumu bildirmeniz evveladır.

Ben bu konuda kanun boşluğu oldugunu düşünüyorum okuma yazma bilmeyen adama bile bunu sormuyolar sadece şuraya imza at tamam diyolar. sıkıntı olacağını sanmıyorum soruşturma dahi acsalar 3 farklı hastane 3 farklı oran doktorların da başı yanması gerekiyor bu durumda.oldugunu varsayalım tekrar girersin heyete sıkıntı olmaz bence

Is kur uzerinden bankaya girdim operasyon destek personeli diye.anladigim kadiryla gidip bildirmemmi gerekiyor vergi indirimini

hakınızı arayınız. DÜŞÜNDÜĞÜNÜZÜ UYGULAYINIZ DERİM

Üst Alt