Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapora kaç kez itiraz hakkımız var?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
Hastanedeki heyete kaç kez itiraz etme hakkımız var ve suresi var mi itiraz etmenin en geç kaç gün içinde yapmamiz lazim

Son düzenleme:
"3" kez hastane değiştirme ve "1" kez rapor sonucuna itiraz hakkın var.

Peki sayın eurest suresi var mı itiraz etmenin benim bu hafta pazartesi günü aldım kalıcı engelli %36 da kaldı %40 a ulaşamadım

Sayın eurest derdimi nasıl anlatsam bilemedim iyice şaşırdım kaldım bende osteoporoz kemik erimesi skolyoz kifoz güvercin göğsü birde 7.25 miyopum solunum yollarında da sıkıntı var normalde durumuma 60 puan verilmesi lazim miş fizik dr söylemişti bana 40 verdiler baltazara görede 36 ya kalıcı engelli puanım oldu yaşadığım eziyet kalmadı göz dr bana tahtadaki yazıyı okuyamıyor musun diye bağırdı göğüs hast doktoruna gittim derdini anlatamıyorsun ne anlatacan bana dedi bağırdı kapıdan çıktım gittim uzun lafın kısası doktorlar benimle ilgilenmedi o yüzden benim size sorum şu ben başka bir hast gitmeyi düşünüyorum hic itiraz etmeden yeni baştan engelli raporu için müracaat edebilir miyim başka bir hastahaneye benim daha önce yaptığım devlet hast deki kaydım her yerde gözükür mü ben şu an farklı bir hast tıp fakültesine gitmeyi düşünüyorum senin devlet hast kaydın var daha önce engelli belgesi almaya çalışmışsın ancak buraya itiraz ederek gelebilirsin derler mi diğer sorum şu 3 hastahaneye gitsem her biri 1 er hak veriyor toplam 3 itiraz hakkim mi oluyor yani 1 hastahane 1 itiraz hakki mi veriyor

öncelikle itiraz etmeniz şart çünkü raporunuz çıkmış ve sistemde mevcut il sağlık müd. lüğüne gidip itiraz edeceksiniz onlar sizi yönlendirecek Yildiraypasha525

Sayın sarasota doktorlar hic ilgilenmedi bir hastaya böyle mi davranılır bağırılir mi hiç bilemedim benim size sorum şu itiraz etsem bu puan artar mi azalır mi %36 kalıcı engelli raporum ve itiraz da da olmassa alamazsam ne yapayım bir daha hakkım var mi itiraz için veya başka hastaneye gidebilir miyim ve şu anda bende osteoporoz torokel kifoz skolyoz ve doğuştan güvercin göğsü var solunuma hafif derecede 20 puanlık bir etkisi var birde göz var ona puan vermediler

İstanbul, izmir veya ankara gibi büyük şehirlerde raporunuzu almadıysanız itiraz edin.Yoğun şehirlerde işlemler çook uzun sürüyor.Eğer buralardan aldıysanız hiç itiraz etmeyin belirtilen süreyi bekleyip sıfırdan rapora başvurabiliyorsunuz.Bu süre 6 ay veya 1 yıl diye biliyorum yanlışım yoksa.İtiraz sonucunda 2 hakem hastane dolacağınızı ve tüm doktorlara görüneceğinizi bilin.İtiraz sonucunda yine alamazsanız yukarıda verdiğim sürelerden sonra tekrar rapora başvurma hakkınız var tabiki.Miyoptan hiç oran alamazsınız kişisel tecrübemden dolayı söylüyorum miyopu,astigmatı hipermetropu hiç karıştırmayın.İşin özeti yoğun şehirde rapora itiraz edip sonuçlandırmak 1.5 yıldan fazla sürüyor.İkinci kez itiraz hakkınız yok süreyi bekleyip sıfırdan işlemlere başlıyorsunuz.

Sagolun sayın zendark o kadar zor durumdayım ki burnumdan geldi bu rapor alma süreci ben gibi hasta birini hastanene hastane dolandırdılar bugün git yarin gel diye özel den mesajla konuşabilirmişiz bir kaç sorum varda

Bazı durumlardan ötürü özelden mesajlaşmıyorum yıldıray bey.Ancak dediğim gibi şehriniz nüfus bakımından yoğun değilse itirazda bulunun.Emin olun herkese hakettiği oranı verirler sonunda.Sizin %36 da kalmış.Ben %39 da kalmıştım itirazdan önce.1 puan ile beni 1.5 yıldan fazla uğraştırdılar.İlçeden şehire gidip geliyordum maddi durumum elvermedi borç aldım sırf bu yüzden.Her gittiğimde doktor 2 ay sonrasına gün veriyordu dalga geçer gibi.Yoğunluktan doktorlar geleni geçeni fırçalıyordu en son gülüp geçiyordum artık iyi görünmek için.Her gittiğimde bir hasta yakını veyahut hasta kavga ediyordu doktorla.

Büyük şehirde yaşamıyorum bana itiraz edersen puanın daha düşer filan dediler bakacağım durumuma ona gore ya itiraz ederim yada 6 ay 1 yıl beklerim sıfırdan müracaat ederim bu sefer zaten müracaat edersem başka bi il hastanesine gideceğim normalde ben bu raporu alacaktım doktorlar benimle ilgilenmedigi için alamadım birde sen neyi önerirsin kardeşim devlet hastanesine mi yoksa tıp fakültesi araştırma hastahanelerine mi gideyim hangisinde daha iyi ilgilenirler benimle

İnanmassiniz ama ayni durumdayım bende ilceden gidip geliyorum maddi durumum da sıkıntılı

Siz alabildiniz mi rapor

Tabiki devlet hastanelerini düşmanıma bile önermem.En az ilgi alaka devlet hastanelerindedir.İtiraz edersen alamazsın diyen yanlış biliyor benim oran 39 dan 53 oldu.Şimdi başvursam dahada artmıştır bendeki hastalık sabit değil ilerliyor.Ancak itiraz ederseniz sizi hakem hastaneye yönlendiriyorlar hastaneyi siz seçmiyorsunuz.Yinede hastalığınızın %40 ı geçeceğine inanıyorsanız gidip itiraz edin.İnşallah en kısasürede hakettiğiniz oranı alırsınız.Hastalığınızıa dair daha önce elinizdeki belgelerle birlikte gittiğinizde işiniz daha çabuk hallolur.

Ben en büyük yanlışlığı devlet hastanesine basvurarak yaptım zaten tip a başvursaydım bunlar olmazdı belki simdi bende şu rahatsızlık var sayin zendark

Osteoporoz (kemik erimesi) 30 derecelik skolyoz ve torokel kifoz var artıyor ve doğuştan güvercin göğüs rahatsızlığım var ve bunlar benim solunum yoluma etki ediyor

Ve ben 23 yaşındayım 1.70 boyun 40 kg mim bu yasima gore normal değil hic gücüm yok çok halsiz biriyim

Elimde belge var fizik ted 20 puan göğüs cerrahi 20 puan verdi

Osteoporoz dan puan vermediler birde göğüs cerrahi 20 puan verdi göğüs hastalıklari doktoru da 20 puan vermesi gerekiyomuş vermedi toplam 60 puanım olacaktı belki

Daha önce gittiğiniz doktorunuzun verdiği belgeleri ve test sonuçlarını rapor almaya giderken yanınızda götürün.Hastalığınızı, rapor alırken detaylıca anlatın ilgili doktora.Bazı devlet hastanelerinde gerekli ölçüm cihazları bile yok.Doktorlar cihaz olmayan yerde rapor veriyor.Siz rapor alacağınız yerde şu şu hastalığım var şu cihazlara girdiğimde bu hastalıklar çıkıyor diyin.

Ah kardeşim ah içimi okuyorsun emin ol kardeşim dediğin gibi bana kemik ölçüm röntgeni çekeceklerdi koskoca devlet hast bozukmus taaa beni uzak bir hastahaneye yönlendirdiler kadın doğum hast gittim kemik ölçüm röntgeni çektirdim ve bunun gibi daha neler yaşadım

Kadın ve çocuk hastanesine gittim erkek olduğum için ve senin yaşın büyük buraya erkek alamayiz dediler neler neler çektim bir bilsen

Benimde %60 görme engelli raporum var vergi indirimi için başvurduğumda maliyenin kararı raporumun %39 da kaldığı oldu.
Raporumu 2014 senesinde aldım ve raporumda SÜREKLİ ibaresi var.
Bu durumda;
Aynı hastaneye gidip 2. bir rapor alabilir miyim ya da hastane aynı rapora ekleme yapabilir mi?
Başka bir hastaneden rapor mu almalıyım 2. raporu alırsam hangi raporu kullanıcam ilk raporumla engelli kartı aldım geçerliliğini yitirecek mi?
Ne yapmam gerektiği konusunda kafam iyice karıştı bazı kişiler 2. raporu al derken bazıları raporunda SÜREKLİ ibaresi ver itiraz etmen şart diyor. Bu durumda ne yapmalıyım?

1 Sayın zendark anladığım kadarıyla itiraz edip alamazsam 6 ay yada 1 yıl sonra yeniden müraacat için başvurabilirim
2 Yada itiraz etmessem hiç ,bekleyip yeniden 6 ay yada 1 yıl sonra yeniden müracaat edebilirim doğru mu anlamışım

Üst Alt