Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapora mahkeme yoluyla mı itiraz etmeliyim yoksa raporu mu yenilemeliyim?

Heracles

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Bana bu konuda yardimci olursanız sevinirim. Simdi bende AVM (arterie venöz malformasyon) var trofik bozukluk diye geciyor oranı yuzde 40. 2015 yilinda izmir de bir hastaneden yuzde 45 rapor aldim, göz 2 yil sonra kontrol diye yazinca rapor 2 yillik oldu. 2017 yilinda yine izmirde baska bir hastane yuzde 42 ile suresiz rapor verdi. Bende 2019 yilinda vergi indirimine muracat ettim. Maliye raporu anlayamadik gerekli tetkikler icin 3.bir hastaneyi hakem tayin etti. Bu hastane aralik 2019 da 0 verdi. Simdi ben bu durumu anlayamadim. ben islemler kisa sursun diye tek bir branstan girdim, yeni yönetmeliğe gore tek branstan giren hastalar ayni branstan 3 doktorun oluşturdugu kurul bakar diye ibare olmasina ragmen bunlara uyulmadi. İl saglik mudurlugune gittim ilk raporumu veren hastaneyi yetkili hastane secti ve yine rapor için islemlere ocakta baslayacagim. Sorum su mahkeme mi daha mantikli yoksa 2 3 ay rapor icin ugradmak mi? Yada hukuken ne yapabilirim. 3 hastane 2 si 40 verdi bu 0.

Hastahane kalkıp sana yine 0 verirse raporu, mahkeme sürecine gireceksin, şimdi son hastahane neden raporu 0 verdi?
Hastalık derecende değişim mi oldu yada iyileşme mi oldu, bunları göz önüne almalısın,
Geçmiş olsun tekrar, hala tedabi alıyormusun ilaç kullanmaya devam ediyormusun

POT-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkürler. Hayır hastaligim kronik(süreğen) maalesef tedavisi yok. Son hastane neden 0 verdi bir fikrim yok. Bende şok oldum yanlışlık var sanırım, gittim önce sağlık kurulu öyle vermişse oyledir dedi, sonra diger raporlari gosterdim bu seferde abi sen itiraz et dediler bu seferde.

Her zaman en mantıklı şey, hastalığın teşhis olduğu, tedavinin yapıldığı, hastalığı teşhis eden ve tedavi takibini yapan doktorun bulunduğu hastahanede heyete girmek,

Yoksa işler deveyi hendek atlatmaya benziyor.

Son hastahaneye gittiğinde tedavi kayıtlarını, kullanılan ilaç dökümü, ve eski raporunu sunmuşmuydun

Kan bile almadılar. Sadece ultrason yaptilar. Ultrason sonucu bile kendinicinde celiskili. Mesela trombus bulgusu saptanmamistir demis. Sonrada trombus dusunulebilir demis.

Doktor tecrübesi, geri zekalı mal çok, sen bir dahaki sefere tüm bilgilerinle ilk hastahaneye yada Fakulte hastahanesi ne sevk ettir
`

"İslemler kisa sursun diye tek bir branstan girdim" demissiniz, demek ki ilk 2 hastanede hangi branslara muayene olduysaniz, ayni branslara girmeliydiniz. Maliye surekli engelli raporuna suresiz vergi indirimi verebiliyor, dolsyisiyla surekli rapor ciksin diye suregen hastalik icin sadece muayene olmaya uğraşmanıza gerek yok.

Iyi gunler
Ben sağlık kuruluna girerken dosyam yüzde 62 idi çıkan rapor yüzde 22 .Itiraz ettim başka hastahaneye gidicem.
Ben o dosyamda yazan yüzde 62 lik evrağı alabilirmiyim. Başka bir şehirdeyim.nasil elde edebilirim bu evrağı. Yeni gideceğim hastahane bu evrağı ister mi

hilalnur09

E-devlet / e-nabizda baktınız mı?
Rapor, Erişkinler Içın Engellilik Raporu muydu yoksa sevk uzerine Maluliyet Durum Bildirir Raporu muydu?

E Devletten resmi olarak onaylanan rapor çıkıyor.ben doktorları dolaşırken dosyama yazdıkları punali evrağı istiyorum. Onu verirlermi acaba

Ben vergi indiriminden faydalanmak için diye belirtmisttlim.itiraz ettim ızmirde katip çelebi universiade gircem heyete.o evrağı oraya vermek istiyorim .

Rapor vergi indirimi için gidip merkez sağlık kurulu incelediyse ve oran düştüyse, vergi dairesindeki dosyanızda vardır, dilekçeyle talep edebilirsiniz.

Vergi dairesine vermemiştim. Ben direkt hastahaneye gittim engel raporu çıkarmak istiyorim vergi indiriminden faydalanmak için.calismiyorum rahatsızlıklarından dolayi calışamıyorum.ordan çıkan orana göre daha hafif bir ise girecektim.fakat hastanede heyet doktorlarımı dolaşırken kollesterol 10 . Şeker 20. Astım 20. Bel ve boyun fıtığı 12. Bu şekild e yazdılar. Kurula girdim çıktım. 1 hafta sonra çıkar dediler. 1 hafta sonra edevlettem baktığımda resmi evragimin yüzde 22 olduğunu gördüm. Fitiktan 13. Şekerden 10 vermişler diğerlerini yazmanmışlar.neden böyle olduğunu sordum kurula giren her puanı doktorlar onaylamak zorunda değil dediler. Il sağlık mudurulugune itiraz ettim. Onlarda ben ı izmir katip çelebi üni.gonderdiler.ordaki nereye giricem tekrar . Ben işte o yüzde 62 oranlı evrağı eld3 etmek istiyorim.

Balthazar Formülü uygulanacağı için ilk belirtilen oranlardan yüzde 62 çıkmayacaktı, 40 civarı olabilirdi.
Sizin muayene sırasında doktorların doldurduğu evrak hastanedeki dosyanızın içinde vardır. Hastaneden yazılı dilekçeyle isteyebilirsiniz, verirler mi bilemem, dahili (kurum içi) evrak sayabilirler.

Yani oranın düşmesi normal mi cahilliğine verim bilmiyorum çünkü bu konuları.

merhaba arkadaşlar
1 aylık mücadele sonucunda il Sağlık Müdürlüğü itirazım sonrası atadığı yetkili hastane daha önce %0 veren hastanenin raporunu bozarak %42 oran vermiştir.
İl sağlık müdürlüğü ile yapmış olduğum görüşmeden anladığım, bu %0 veren hastanenin sağlık kurulu olması gerektiği çalışmadığı sonucu çıktı. 0 veren hastanede kan bile alınmazken, yetkili hastane anjio bile yaptı.
Şöyle arkadaşlar, özellikle Maliye nin Hakem hastane olarak atadığı hastaneden uzak durum. benim 2015 raporum %45, 2017 %42 olmasına rağmen maliyenin atadığı 0 verdi.

Üst Alt