Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapora ortopedik değerlendirme ekletebilir miyim?

thinkpad

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar benim %46 sürekli raporum var. bunun %38'iş noroloji, geri kalanı işitme. engel grubuma da İŞİTME olarak kaydedilmiş.

polinoropati hastalığı bende ortopedik bozukluklara neden oldu. yürüme güçlüğü, ayaklarda pes cavus deformasyonu, çekiç parmek vs. gibi fakat iş yerinde beni yoracak işler yaptırıyorlar. kamuda memurum (hava kuvvetleri) mesela uzak mesafelere gereksiz işler için beni gönderiyorlar, binalarda asansör yok. beş kat merdiven in çık bütün gün belki 10 sefer inip çıkıyorum.

sorum şu; kuruma dilekçeyle başvurdum ve ortopedik rahatsızlıklarımı dile getirdim fakat dilekçem engel grubum işitme olduğu için reddedildi. norolojik polinoropati hastalığı bende büyük olcude ortopedik hasar bıraktı fakat raporumda bu işle olmadığı için adamlar kabul etmiyorlar.

ankara şehir hastanesi sağlık kuruluna ya da sizin önerdiğiniz bir devlet hastanesi sağlık kurulına başvurup ortopedik doktorundan [SIZE=2]"polinoropati rahatsızlığı nedeniyle ortopedik komplikasyon oluşmuştur. pes cavus, çekiç parmak, yürüme güçlüğü mevcuttur."[/SIZE] şeklinde yazılı rapor alabilir miyim?

kurumun istediği de bu. ortopedik komplikasyonun olduğunu belirten yazı getir kabul edelim dediler. sizce hastaneye başvurup böyle bir evrak alabilir miyim?

dostum nacizane tavsiyem hiç riske atma bak elindeki rapordan da olursun emin ol....sağlık kurulu işleri çok zorlaşmış bildiğin gibi değil bak bugün sabah nerdeyse doktoru dövecektim elimdeki yüzde 44 lük rapor oldu yüzde 39 tam 1,5 aydr uğraşıyordum hemde bütün emeklerim çöpe gitti...

POWER_
dostum ben herhangi bir seye itiraz etmeyecegim ki. sadece var olan surekli norolojik rahatsızlığım, ortopedik komplikasyonlara neden oldu. bunu benim bir şekilde belgelemem lazım.%38 norolojik %8 isitme ama totalde engel grubum isitme yazıyor. doğal olarak bu adamın ortopedik bir sorunu yok, isitme engeli var diyip beni zora sokuyorlar.

thinkpad
öylede yeniden heyete girip engelli raporu alman gerekecek ...
benim de boynumda sıkıntı var onuda söyledim hiç puan vermemişler sanki ceplerinden birşey çıkıyor deyyuslarrr....

OturanBoğa hocam bu konularda baya bilgilisiniz. bilgilendirme amacli yardımcı olabilir misiniz?

arkadaşlar sorduğum soruyu anlayan birisi yanıt verebilir mi lutfen?

thinkpad başından geçenleri anlatmışlar hala bilen birisi diyorsun. Üste arkadaşlar ne güzel izah etmişler, yok ikna olmadıysan hastaneye başvur neler olacağını uygulamalı olarak öğrenmiş olursun...

arkadaslar bi sorunumla alakali cozume ulastim. saglik kurulunda ilgili doktordan durum bildirir raporu alacaksiniz. boylelikle engelli raporunuz bozulmuyor. bir gun ihtiyaci olan birileri cikarsa diye bu eklemeyi yapiyorum.

tekrar selamlar. 1 kasim'da durum bildirir raporu almistim fakat kabul edilmedi. ayni gun mhrs uzerinden kurul randevusu aldim ve sonucu paylasmak icin yaziyorum.

kendi kurumunuzdan bir ust yazi alarak saglik kuruluna basvuruyorsunuz. kurulda ekletmek istediginiz branslari secerek bunlarin muayenelerine girip akabinde ayni gun heyete cikacaksiniz. sonrasinda heyette de oran alirsaniz (ben aldim) bunu ilgili makama arz edersiniz. var olan engelli raporunuz kesinlikle bozulmaz. bizzat tecrube ettim o nedenle yaziyorum.

Üst Alt