Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapora rağmen Maliye araç alımında sıkıntı çıkartıyor..?

cengiz0

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
raporumda su ibare yaziyor ózel tertibatli surucu olur yaziyor oran 18.
il baskanligindan makina muhendisleri ve doktorlarda eyliyet icin otamatik vitesli arac kallana bilirsin onayini verdi.mevcut eyliyetimi emliyetde verdikleri onaylan degistirdim otamatik vites icin kodlari eyliyetime yazdilar.
Bizde arabamizi almak icin bayiye gitik raporlarimiz gosterdik araca alla bilirsiniz dediler .arabamizi siparis verdik maliyede takildi benim raporum icin tertúde kalmis maliye.bana ózelge talep forumu doldurun dediler ve raporlarinde ek edin biz verin dediler samsunda maliyeye verdim onlarda karar allamaislar ankaraya gondermisler Gelir idare baskanligina sonucu bekliyorum.yani bu konuda bilgisi ollan varmi devletin hastahnesinin verdigi raporu maliye tertutde buluniyor yaziklar olsun.

sol ayak belekden sabitlestilmis ve sag el uc parmakda guc kaybi var

Bende pazartesı alıcam ıns sol ayakta hem damar tıkanıklıgı bilektede sinir sıkısması var yanık ayagım bide bunun etkisi olurmu bilmiyorumda hastaneye gitmeden aile hekiminden sevk alıyoruz doğrumudır

raporu buraya ekleyeblirmisiniz acaba

http://i.hizliresim.com/nj11z5.jpg
http://i.hizliresim.com/GPLLdN.jpg
[FONT=sans-serif]benimde raporum bu şekilde. Aynen Cengiz Beyin dediği gibi araç alımında bayi maliye ile görüşmesinde maliye ötv indirimi için onay vermemişti. Git gel git gel bir türlü onay alamamıştım şimdi yeniledim raporu önümüzdeki hafta içinde tekrar araç alımı için başvuracağım. Bakalım ne olacak... [/FONT]

slm.raporu ankaraya gonderdik.halen bekliyoruz iki ay oldu.bekliyoruz

Ankaradan olumlu sonucun geleceğine eminim kafanızı hiç takmayın. Sonucu yazarsanız sevinirim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Inşahllah olumlu gelirde bizde aracimizi aliriz.olumsuz gelirsede mahkemeye verecğim.

cengiz0 sonuç ne oldu acaba?

Slm.Bertonet.halen bekliyoruz müdur beyin masasinda bekleiyormuş .yani ikinci aşaması mudurden sonra heyet varmış uzun iş

cengiz0 anladım hocam, sonuç çıkınca bizimle paylaşırsanız sevinirim.

cengiz0
Raporda engelin açıklamalı bir şekilde ve tertibatlı yazılmış.Sürücü belgendeki kodlarda uyuyorsa hiçbir sorun yok her türlü onaylanacaktır.

KÜREKÇİ aynı durum bendede var raporda "sağ elini etkili kullanamıyor sol eli ile idare edebileceği özel tertibatlı araç kullanabilir" yazıyor ama ehliyet otomatik 78 kodu ve 35.03 direksiyon topuzu var şu anki aracım vites kolu tertibatlı ama bakalım bir sonraki araç alımı nasıl olacak. O yüzden buradan çıkacak sonucu merak ediyorum

Bertoned

Arkadaşım zaten sana sürücü belgene verilen kodlar raporunda yazan özel tertibatlı ibarelerine uyuyor.[FONT=Verdana]35.03 Direksiyondan sol [/FONT][FONT=Verdana]eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları.

Sadece 78 yazssaydı sıkıntıydı 35.03 kodu olduğu için özel tertibata giriyor.Hiçbir sorun çıkmaz senin raporundada.
[/FONT]

Ozel tertibatli rapor ile otomatik vites arac alabiliyor muyuz arkadaslar sol ayaktan engelliler icin ? Net bir cvbi olan var mi ? Engelli saglik raporunda ozel tertibatli yazicak ama ehliyet raporunda otomatik vites yazacak+ otmtk vits kodlari olacak.

Not: Paü otomatik yazamiyoruz sadce ozel tertibat yaziyoruz dedi..

ilker201
Sol ayak için otomatik araç kullanır ibaresine bakılıyor tertibatlı olursa.Sürücü belgendeki 78 koduna uymaz.Vergi dairesi kabul etsede emniyet o ibareyi istiyor.Rapor ve sürücu belgesi uyumlu olacak ben işlemleri yaptırırken konturolleri bu şekilde oldu.

Merhaba

Yeni aldigim devlet hastanesinden raporumda sadece otamatik vites sürücü olur yaziyor.ilsaglikmüdürlüğü komisyonunda verdigi karar otamatik vites kodlari 64 78 102 sinifB 10.02 47 var fakat maliye yol vermiyor.

hastane raporunda alt kisimda özel tertibat yazdigindan dolay kabul etmiyor. ne otamatik ne de tertibati ankaraya sormam gerekiyor diyor

ne yapmam lazim fikri ollan varmi.

ilsaglik müdürlüğü biz karar veririz diyor otamati veya vitesli diye vallah bende şasirdim. bu ikinci raporum brinci raporum icin ankaraya özelge gondermistim. karar raporda otamatik vites yazmasi gerekiyormus ikinci raporumda yaziyor ama maliye halen ankaraya sorucam.diyor

kurumlar arasi fikir ayrilgi var madur ollan biz olduk bu işin peşini birakmak istemiyor yardimci olmanizi bekliyorum

cengiz0

Hastane araç alımına temel olacak engelli sağlı kurulu raporuna zaten "otomatik" vb. bir ibare yazamaz artık. Onlar sadece manuel vitesli aracı özel donanım olmadan kullanabilir mi kullanamaz mı bunu değerlendirir ve "özel donanımlı araç kullanmalıdır" der. Sürücü raporu da bunu destekler kısıtlama kodları içerdiğinde Maliye araç alımını onaylar.

OturanBoğa
Slm verdigin bilgileri tesekur edrim.beni raporu size gonderme imkani varmi sizde bir baksaniz.vergi dayreleri sanki her ilde farkli değerlendiriyor sizde baksaniz .
Saygilar

Slm
Engili raporunda vites degistirmeye uygun degildir sadece otomatik vites araç ile sürücü olabilir. Yaziyor.
Alt kisimdada sadece özel tertibatli arac kullana bilr yaziyor.
Ilsaglik raporunda şu kodlar yaziyor.
10 02 78..102. 64.47.
Eyliyetimde 1002 47 yaziyor
Arac satin almak icin baş vurdum önce olumlu dedi bayi fakat iş cidiye binince eyliyeteki kodlar uyuşmiyormuş tertibat olmiyormuş.maliye sormuşlar yanliz otomati arac olur demişler yanliz ötv yaralana bilir demişler MTV yararlamaz demişler. Ropur uyumsuzmuş ilsağlik müdürlüğü raporuylan.fakat ÖTV DEN.
Yaralana bilirmişim.bu konuda bilgisi ollan varmi?

Slm
Özelge sonucu ankaradan olumsuz geldi.

ehliyetimin üzerinde 10,02 ve 32,02 kodları var. engelli saglık kurulu raporumdada teşhis:bilateral total kalça protezlisi yazıyor. açıklamalar bölümündede:özel tertibatlı araç kullanması uygundur yazıyor.

kayseri maliye problem çıkarıyor. buna göre nasıl bir rapor olması gerek acaba.bende çift taraflı kalça protezi var.dereceside:46

ehliyetimin kodları 10.02 ve 32.02 engelli sağlık kurulu raporumuda 10/08/2017 tarihinde aldım.teşhis:bilateral kalça protezlisi yazıyor. açıklamalar bölümünde :özel tertibatlı araç kullanması uygundur yazıyor.benim her iki kalçadada protez var.kayseri maliye problem çıkarıyor. ben bu yeni aldığım taporu tekrar yeniletebilirmiyim ki. bigisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

mustafa
Bence kaysiride hic uğrasma arac almak icin ankarada raporunu hic bozmadan ankaradaki galarileri ara ve roporlarini anlara gönder onlar maliyeden bir baktirsinlar aracida ankaradan al derim.

cengiz0

Yani ötv için sorun çözüldü ama mtv istisnasından yararlandırılmadınız. Doğru mu?

Evet aynen öyle mtv faydalanamiyoruz.cunki arabaya ozel tertibat takilmiyor.o yuzden vermiyorlar araba da bir digisiklik olmiyacak otamatil vites

Üst Alt