Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapora ve il sağlık onayına rağmen ÖTV'siz araç için hastane rapor vermiyor!?

Cengiz.34

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Benim her iki ayak alt ekstremitelerde polio sekeli mevcut. Ancak sağ ayağımı hiç oynatamazken sol ayak bileğimi tam olmasa da hareket ettirebiliyorum.
Geçtiğimiz ay ötv siz araç ve b sınıfı ehliyet almak için hastaneye başvurdum, doktor muayenelerinde; ortopedi doktoru 'elden tertibatlı otomatik vitesli araç kullanabilir' yazdı. Fizik tedavi doktoru ise 'Özel tertibatlı otomatik vitesli araç kullanabilir' yazdı.

Daha sonra İlçe sağlık müdürülüğünde komisyonun karşısına çıktım ve komisyon sol ayağa uyarlanmış gaz ve fren tertibatlı otomatik vitesli araç kullanabileceğim yönünde karar aldı.(kod-1: 25.08 kod-2: 20.03)

Bu işlemden sonra ÖTV indiriminden yararlanmak için tekrar devlet hastanesindeki sağlık kurulunda heyete girdim. Ancak heyet her iki bacak alt ekstremitede polio sekeli mevcut olduğundan ve elden tertibatlı araç kullanmam gerektiğinden talebimi reddetti.

Daha sonra İlçe sağlık müdürüyle görüştük müdür, itirazla falan uğraşmamamız için kendi verdikleri raporla ehliyet alabileceğimizi ve ÖTV indirimi için ise ehliyeti aldıktan sona başka bir hastaneye başvurabileceğimizi söyledi.

Sizce Bu durumda ne yapmam gerekiyor.? hastanenin bu konuda ne tür tertibat kullanılması gerektiği yönünde karar verme yetkisi var mı, varsa ilçe sağlık kuruluna gitmemizdeki amaç nedir?

Neden elden yazdırdınız ki . Özel tertibat yazsın geçsin . Tertibarın nasıl olacagına zaten il sağlık komısyonu karar verıyor .

.Filozof

bende onu dıyorum işte doktorun hatası .Özel tertibat yazması yeterli . nasıl bir tertibat olacagına il sağlık müdürlüğü bakıyor .

Benim hastaneden falan böyle sıkıntı çıkmadı yani İstanbul Tıp Fakültesine git raporu oradan al hiç bir sorun çıkmıyor çünkü en yetkili hastane o yazdıysa tamamdır diyorlar. Fakat hastane vermiyorsa yapıcak bir şey yok çünkü hastane raporu geçerli zaten bir liste vardı bu forumda o listedeki hastaneler yetkili bu konuda en yetkilisi de İstanbul Tıp Fakültesi

benim aldığım hastane de doktor yazmadı mesela tertibat falan filan.. Doktor rahatsızlığımı yazdı .. Sen git sağlık kuruluna dedi gittim sağlık kurulu benim hastalığımı yazdığında oradan otomatik olarak çıktı .. Bu kişinin bunlara ihtiyacı var diye başhekimde onayladı .. Yani doktor yazması gerçekten saçma doktor orada sadece rahatsızlığını yazacak ve bir sistem var o sistemde senin hastalığının devlet tarafından nasıl haklar sağlıyorsa ona göre veriyorlar..

.Filozof

Her iki alt ekstremite ifadesi geçerse raporda, vergi dairesi de araç alımında bu şartı arar. Başka bir hastaneden ehliyete uyumlu olacak şekilde bir rapor çıkartmak lazım. Sol alt ekstremitede kısıtlılık olduğu, sağ ekstremitedeki kısıtlılığın otomatik vitesli araç kullanmaya mani olmadığı belirtilmeli.

Ehliyet sınavını geçtim 12 Mayısta trafik müdürlüğünden ehliyet için randevu aldım. Formda okuduğum bazı yazılarda sadece ilçe sağlık müdürlüğünün verdiği raporla ötv siz olarak araç alınabileceği ve aldıklarını yazmışlar. Ben hastanenin değilde ondan sonra ilçe sağlıktan aldığım bu raporla ötvsiz araç alabilirmiyim acaba? İlçe sağlık müdürlüğü tertibatlı araç kullanabilir raporu verdikten sonra ayrıca ötv indirimi için hastaneden rapor almak gerekli midir?

ÖTV siz araç için devlet hastanelerinden alınan oranlı raporlar geçerli.
İlçe sağlık kurulundan alınan sürücü belgeleri için geçerli.

Sağlık Kurulu Raporunda 'ÖTV İndiriminden Yararlanabilir' İbaresi olmak zorunda mı?

Merhabalar,

Birkaç ay önce İlçe sağlık müdürlüğündeki kuruldan özel tertibatlı araç kullanımına ilişkin kısıtlama kodlarını içerir raporu alarak ehliyetimi aldım. Ancak ÖTV indirimi için ayrıca hastane sağlık kuruluna başvurmadım. Bu durumda bu elimdeki rapor ve ehliyetle ötv'den yararlanabilirmiyim? (Genel engelli sağlık kurulu raporum var ama ötv ile ilgili bir şey yazmıyor.)

.Filozof

Hayır, ehliyet raporu farklıdır, araç alımında kullanılan engelli sağlık kurulu raporu farklıdır.

Üst Alt