Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporda açıklama kısmında tertibatlı araç kullanabilir ibaresi yazmalı mı?

Erdo01

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, ben engelli ehliyetimi ve sağlık raporumu aldım ancak bayi de işlem yapamadıklarını çünkü engelli sağlık raporunda açıklamada tertibatlı araç kullanabilir ibaresi yazmadığı söyleniyor. Ama benim engelli ehliyetimde zaten bu var. Yeniden sağlık raporu almadan bu ibareyi işletebilir miyim? Yapabilirsem nasıl?

2019 yılında sağlık raporlarına dair yönetmelik ve ÖTV tebliği değişti. 20/2/2019 tarihinden itibaren düzenlenen engellilik sağlık kurulu raporlarına istinaden işlem yapılabilmesi için raporun “Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir” değerlendirmesini içermesi şarttır. Bu tarihten itibaren düzenlenmekle birlikte söz konusu değerlendirmeyi içermeyen raporlara istinaden işlem yapılmaz

Kurula tekrar girmeniz gerekebilir

Siz önceki ehliyetinize nasıl bu ibareyi yazdırdınız

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Teşekkürler, ben engelli sağlık raporundan sonra ehliyeti aldım ama engelli sağlık raporunda açıklama yeri boş. Engelli ehliyeti alırken kullanılan sağlık raporu geçerli olmaz mı acaba?

Erdo01 hastaneye tekrar gidip yeniden rapor çıkartcaksın ama yeni rapor isteme sebebine ötv muafiyetinden yararlanmak istiyorum diye yazman gerekiyor yoksa değerlendirmezler aynı raporu tekrar verirler.

Anladım yani her türlü yeni rapor şart, mevcut rapora ekleme yapamıyoruz

Erdo01 sen hastaneye başvurduğun zaman o raporu alıyorlar sana yeni rapor veriyorlar. Heyette talebini kabul ederse ve raporda o yazı yazarsa alabilirsin o zaman.

Üst Alt