Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporda "ağır engelli" ifadesi olmadan bakım aylığı bağlanır mı? Ne yapmalıyım?

rolanddes

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba, herkese geçmiş olsun.

Babamın diyabet, böbrek yetmezliği, solunum ve dolaşım hastalıkları nedeniyle heyetten alınmış %98 engelli raporu var. Ama ağır engelli kısmında hayır yazıyor.

Annem ise senelerdir babama bakan ve babamın işçi maaşı haricinde geliri olmayan bir ev hanımı.

Bu durumda anneme bakım nedeniyle maaş bağlanması mümkün değil midir? Babam ağır engelli sayılmadığı için maaş bağlanmaz mı?

Teşekkürler..

rolanddes

%98 engelli raporuna nasıl ağır engelli yazmazlar anlamış değilim. evde bakım parası için raporda ağır engelli veya başkasının bakımına muhtaç ibaresi bulunması gerekir. ama siz yinede aile ve sosyal politikalar bakanlığına müraacat edin.

@rolanddes
raporda yüzdenin 50 90 100 olması önemli değil .bakım maaşı için ağır engel kısmı evet olarak işaretli olması şart aksi taktirde başvurunuz kabul edilmiyor.

@ozgurmeric74
haklısınız anlamak mümkün değil.tahminim yüzde yüksek olsa bile iyileşme durumu olan engel ve hastalıklardan dolayı ağır engelli evet verilmeyebiliyordur diye tahmin ediyorum birde bildiğim kadar yaş itibari ile olan hastalıklar işleme konulmuyor galiba.

bende 64% raporum var 2022 aylığı alıyom ama ellerimde titreme var ince işlerde dizartik titreme mevcuttur eşim tırnaklarımı kesiyor traş ediyor beni başvursam alabilirmiyim acaba lütfen acil yardım lazım şimdiden tşk ederim..

memoli2727

% 50 ve üzeri ağır engelli raporunuz olmalı ve hanede kişi başı gelir 967,27 lirayı geçmemeli.gelir hesaplarken aldığınız 2022 maaşınızda dahil edilir

İyi aksamlar.Kizimin raporu ocak 22 de doldu. Yeni rapor aldik fakat agir engelli yazmadigi icinaylik alamayacagimiz soylendi.simdi acaba subat ayinda bu 22 gunluk maas yatarmi acaba bilgisi olanlar paylasirsa sevinirim.Tekirdag yatmis gozukuyor sitelerde ama hesapta bir para yok.

@IŞIK59
ağır engelli yazmadıgı için maaşın kesılmesı normal.siz 2022 için başvurun evde bakımdan az maaşı ve 3 ayda bir veriliyor ama yokdan iyidir hane kişi başı geliriniz 483,63 liradan az ise başvuru yapın başka bir yerde kirada oturdugnuzu yazmışsınız.kirada oldugunuzu bildirin 2022 de sadece emsal kira galirden düşülüyor belkı kira düşülünce gelir şartınız tutar.

evde 3 kişsiniz sanırım.siz eşiniz ve çocugunuz bu durumda toplam gelrınız 1450,89 lirayı geçmemeli.emsal kira bedeli hariç hesapladım.

not:eşiniz asgari ücretli ise ve başka geliriniz yoksa.emsal kira bedelinin 200 lira bile olması 2022 maaşı almanıza yeter

Üst Alt