Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporda araç alımına dair ifade olmadığı için yeni rapor istediler..?

ali07

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Sol elimde baş parmak hariç diğer parmaklarımın yarısı yok %21 engelim var. Ehliyet almak için komisyona gönderdiler. Bana verilern kodlar 47-78-102 . ayrıca araç uyarlama kodlarıda 40.11-10.02 .

Benim engelli raporumda ötvden yararlanabilir yazmadığı için yeni rapor almam lazımmış. Sizce ötvden yararlanabilirmiyim ? Veya diğer vergi indirimlerinden ?

Ben özel tertibat olduğu için yararlanabilirim diye düşünüyorum.

Bu bilgiyi size kim verdi ? "engelli raporumda ötvden yararlanabilir yazmadığı için yeni rapor almam lazımmış."

ali07 Shadowmaster

bilgi doğrudur. Raporda "özel donanımlı araç kullanmalıdır" yazmazsa araç alımında kullandırmazlar. Bunun tek istisnası sol alt ekstremite kısıtlılığı olanlardır. Burada da aslında bir fark yok ama kurumlar sol alt ekatremiteye alıştığı için sorun çıkartmıyor...

OturanBoğa

Benim sol alt ekstremite olduğu için sorun olmadı demek ki, raporda özel donanım, ötv vs bir şey yazmıyordu. sadece tüm engelli haklarından yararlanır ibaresi vardı. sorunsuzca aracımı aldım.

peki yeni alınmış raporda araş alımıyla veya isdihdamla alakalı ibare olmadığından tekrar hastahaneye başvuru yapılırsa raporun oranı düşme ihtimali nedir örneğin 2014 den sonra alınmış raporlular için.?

2010 yılında aldım raporu ben herhangi bir problem çıkarmadılar eskiyi alıp yeniyi verdiler.

Üst Alt