Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporda "çocukluktan beri" ifadesi yazması malulen emekli olmama engel sayılır mı?

yuppie

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Raporda "çocukluktan beri" ifadesi yazması malulen emekli olmama engel sayılır mı?

Nefrolojiden %60 malulluk uygundur raporu aldim. Ama doktor burada hastaligin "cocukluktan " geldigini yazmis.

Cocukken bu hastalikla ilgili biyopsi oldum ve ege universitesi tedaviye gerek olmadigini soyledi. takipli kalin dedi. hastaligin nuksu ve tedavi gerektirir boyutlara ulasmasi 4 sene once oldu.

simdi sali gunu heyete girecegim. bu elimdeki kararda yazan "çocukluktan " ibaresi yuzunden malulen emeklilik alamama durumum olabilir mi ? bunu heyete girdigimde aciklayayim mi ? yoksa bu elimdeki rapor yeterli?

turkan ozilhan izmir de girecegim.

tesekkur ederim.

İşe giriş tarihinden önce rahatsızlığın mevcut olduğu gerekçesiyle malulen emekliliğin reddi için, rahatsızlığın işe girişten önce malul oranda olduğunun tespiti gerekmektedir. Aksi halde bu gerekçeyle maluliyetin reddi yasal değildir.

Şöyle ki:
İşe girişten önce %40 oranında engelli olan biri çalışma hayatı sürecinde rahatsızlığı ilerleyip %60 ı geçse, kurum bu şahsa işe girmeden önce zaten engelin vardı diyemez.

Çünkü işe girişten önce evet engeli mevcut ancak maluliyet oranında değil. Şahıs malul duruma çalışma hayatı sürecinde gelmiştir.

Ha bu gerekçeyi öne sürüp uğraştırırlar mı, evet yapıyorlar malesef. Karşı argümanı da iyi bilmek gerekir. Bu yüzden açıklama gereği duydum.

yuppie

Aynı hastalığın sigortalılık öncesi olması sorun değil. Önemli olan maluliyet düzeyinde işgücü kaybının olup olmadığı. Ama yine de bu konuda sgl sorun çıkartabilir...

Üst Alt