Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporda Demans yazıyor diye araç alımında vasi isteniyor..?

Meral20

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
mrb arkadaşlar yüzde 96 raporumuz var bayi demans yazıyor olmaz dedi.demans yok buarada itiraz etmeye korkuyorum puanları düşer mi diye.demanssızda yüzde 91 bu arada.benden oldu puan alayım derken olur işimi olmaz yaptım. ne yapayım

Demans da bulunan babam üzerinden ÖTV'siz araç almak istiyorum..?

Öncelikle herkese merhabalar,Engellilerin hakları hakkında çok araştırma yaptım ve ancak en güzel,en doğrucu bilgileri burada bulduğumdan dolayıda forumunuza üye oldum.Şimdiden vereceğiniz değerli ve faydalı bilgiler için sizlere çok teşekkür ederim.Forum sitenizde yeniyim ve 2 Engelli yakınıyım.( Babam 97,Kardeşim de 85 Engelli. )

18/05/2017 Tarihi itibari ile Babamın Engelli sağlık kurulu raporunu aldım.Tam 45 gün sürdü. Raporun Ön Yüzünde;
AĞIR ÖZÜRLÜ (EVET) ve SÜREKLİ (0/0 97) Yazıyor. Sinir Sistemi Bölümünde: ORTA DEMANS+SAĞ HEMİPLEJİ SEKELİ
(YATALAK) Kas İskelet Sistemi Bölümünde: GENEL ARTROZ,YATALAK Yazıyor. Oranları da bunlar. ( 70+80+45 )
Raporun Arka Yüzündeki Özür Grubunda; Sadece SÜREĞEN(KRONİK) Kısmı İşaretlenmiştir. Özellikle,ZİHİNSEL,RUHSAL ve
DUYGUSAL Kısımlarında İşaretleme Yoktur.

Bu elimdeki rapor ile,Noterden vekaletnameyle ÖTV.siz Araç alabilirmiyim.Yanlız babam 83 Yaşında.

#Meral20, biz 2015'de sıfır araç aldık. Hiç bir sıkıntı olmadı. Bizim raporumuzda % 96 demans'tı. Yönetmelikte trafik şubenin insiyatifi gibi bişey yazıyor. Biz de araç almadan trafik şubeye gittik sorduk dedilerki rapor sahibi buraya gelip imza atabilirse sorun olmaz dediler. Sonuç olarak ilden ile değişiklik gösterebiliyor. Denizliden bir arkadaş da aynı sorunla karşılaşmıştı. Bir de buna bayi karar veremez.

Demans olmadığı halde demans yazıldı anladığım kadarıyla.bayiyi ikna etseniz bile arabayı üstünüze alım sürecinde trafik şubede memur demanslı hastanın alım satım için imzası mı olurmuş,vasi için mahkemeye başvur yada vekaletname çıkar diyebilir.Bayiye değil trafik şubede durumu bi netleştirin arkadaşın dediği gibi.
Vasisiz araba alamazsanız bile en azından bu olaydan ibret alırsınız demansız hastaya fazla puan eklensin diye demans ekletiğiniz için rapora.

ötv indirinli araç almak için elimizde yüzde 96 raporumuz var ama demans yazdığı için bayi olmaz dedi.rapora sadece demansdan itiraz etme şansım var mı acaba.şahsın demansla ilgili bi şikayeti yok duymadığı için psikologla anlaşamamışlar smmmt testinde.doktora bi türlü anlatamadım bu duru mu.başka hastanede korkuyorum oranı düşecek diye demansızda yüzde 91 zaten.yardım olursanız sevinirim

%90 oranlı rapora Demans ibaresi eklendiği için araç alımında sorun..?

Merhaba arkadaşlar.

Babaannem üzerine araç almak için % 90 engelli raporu çıkarttık.

Raporda zihisel ruhsal davranış bozukluğu kısmında birşey yazmıyor. Arka sayfada kutucuklarıda işaretli değil.

ama F03 demands yazmıs doktor sinir sistemi kısmına.

Babaannemde bunama yok , herşeye cevap verebiliyor , imzasını atabiliyor , konusulanı biliyor anlıyor. Doktor yaştan dolayı yazdı sanırım.

Şimdi demands yazdığı için benim aracı almam için illa vasi davası açmam mı gerekiyor ?

Bunun başka bir yolu yokmu ?

Plakayı bile almıştık. Çok büyük hayal kırıklığı yaşıyorum.

Başına böyle bir şey gelen var mı ?

Sadece araç satın almak için rapor istedik. Sadece orada kullanacağız.

Kardeşim % 96 ağır demanslı babannem üzerine sıfır araç aldık. Herhangi bir vasi kararı istenmedi. Trafik şubeye sorduğumda buraya gelip imza atabilecek durumda ise hastanız sorun olmaz dendi. Şöyleki bulunduğun ilin trafik şubeye git biz bu raporla vasi kararına gerek olmadan araç alabilirmiyiz diye sor. Çünkü yönetmelikte emniyetin(trafiğin) inisiyatifine bırakılır gibi şeyler yazıyor. Olur derlerse tamamdır geri kalanı bayi hallediyor başkada kimse karışamaz. Önemli olan hastanızın oraya gidip imza atabilmesidir. Şimdiden hayırlı olsun.

Dostum ne zaman aldınız. Bana yardımcı olurmusunuz . Ne yapmam gerekiyor. Samsun alaçamdan alıyorduk herşeyi hazır ettik.
Polis gitti konusdu babaannemle herşeye cevap da verdi. imzasını aldı. Ama yanındaki olmaz demans yazıyor vasi kararı şart diyerek vermedi.

Belgeniz elinizde mi ? İkna edebilmem için ne gösterebilirim trafik memurluğundakileri.

2015 temmuzda almıştık. Şubeden tanıdık birine bakın ve hastanın zihinsel engelli olmadığı, ruhsal ve duygusal hasta olduğunu söyleyin. Daha önemlisi yönetmelikte zihinsel hastalar için vasi kararı istendiğini söyleyin. İller arası böyle sıkıntılar oluyor malesef.

Hocam demans bunama zihinsel olarak geçmiyor mu ?
Hangi yönetmelik bu ?

Bulup onunla gitsem.

Bizde aynı durumdayız vasi olmadan halletmenin hiç yolu yok mu?

@ŞİNASİ KIROĞLU

Raporda demans ifadesi varsa mutlaka vasi ataması isterler. Ama noter o ifadeyi görmezse, evet, teorik olarak oldu-bittiye getirmek de mümkün.

@Meral20

Ya yeni rapor almalısınız ya da vasi tayin ettirmelisiniz. Maalesef demans ifadesi geçtiğinde vasi ve devamında mahkemeden araç alım izni şart.

valek

Demans söz konusu olduğunda vasi atanmadan ve hakimden izin alınmadan araç alabilene hiç rastlamadım. Akil arkadaşımız şanslı :)

Demans ifadesinden dolayı araç alımında vasilik istenir mi?

Merhabalar
Biraz uzun olacak ama bazı sorularım vardı.
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Annemin 15/02/2017 tarihli raporu

ENGEL ve ORANLAR yazdığı bölümde;

Zihinsel ruhsal davranışsal bozukluk kısmında teshis ve karşılığında oran yok

Sinir sistemi kısmında "epilepsi günlük aktiviteleri engellemeyen güçleştiren nöbet. Demans acısından 6 ay düzenli nöroloji poliklinik takip ve tedavi sonrası kontrol.
Engel oranı %15 ((bu sadece epilepsi için verilen oran))

ENGELLİ SAĞLIK KURULU RAPORU

Teşhis/ Teşhisler bölümü
Yaşlılık- osteoartrit- işitme kaybı-diyabet-hipotroidi- astım-epilepsi- ürge inkontinans- üst üriner sistem hastalığı

Kişinin Engel oranı: %94

Ağır engelli : hayır
Sürekli: (x) Geçerlilik süresi: Süreklidir

ENGEL GRUBU BÖLÜMÜ
Ortopedik(x) işitme(x) zihinsel( )süreğen (x)
Görme( ) dil konuşma ( ) ruhsal duygusal ( )
Sınıflanmayan ( )

Bu rapora göre;

1- ÖTV muafiyeti için
Ağır engelli: "evet" mi olmalıydı?

2 - Teşhisler kısmında yazmayan, ayrica zihinsel ruhsal duygusal kısımında
teşhis ve oran bulunmayan ve engel grubu zihinsel ve ruhsal duygusal kutuları işaretli olmayan bu raporda Sinir sisteminde "Epilepsi.DEMANS açısından 6 ay takip tadavi sonrasi kontrol" ifadesindeki demans kelimesinden dolayı vergi dairesi, noter ve emniyetten Vasilik istenir mi?
6 ay sonrası kontrol yazıyor ama rapor sürekli.

3-Araç alımında önce bayiye rapor ve vekalet veriyoruz onlar vergi dairesinden onay aldıktan sonra mı satış işlemleri başlıyor. Yoksa önce biz ödeme yapıyor muyuz? Son aşamada trafik kabul etmez vasilik ek karar vb ister ve bunlar olmaz ise ve araca para verdiysek durum ne oluyor?

Biraz uzun oldu kusura bakmayın.

ÖmerKRKC

1- Bununla ilgisi yok.

2- Defans ifadesi raporda geçerse emniyet mutlaka ama mutlaka vasi tayini ister

3- Raporunuzu bayiye veriyorsunuz, onlar vergi dairesine soruyorlar... Ama işin Emniyet ayağı aksar ve bayi bunu kontrol etmeden sizden parasını ister. Bu yola gitmememenizi öneririm.

ötvsiz engelli araci acil bilgi

merhaba arkadaslar iyi gunler . bir sorum olacak

90 li yaşlarda yüzde 91 oraninda engel raporu olan ve raporda zihinsel bir hastalik var mi yok mu kisminda isaretleme yok sanirim zihinsel hastaligi yok ama raporda orta derece demans hastaligi var yaziyor

simdi kisaca bu bilgilerle biz otvsiz araba almak icim vasi karari cikartmali miyiz b
ir araba bayi vasi gerekli dedi digeri gerek yok cunku zihinsel sorunu kismi isaretli degil zihinsel hastaligi yok raporda isaretli degil dedi .

simdi bu demans icin vasi gerekli mi bilen ve bu isle ilgilenen acil cok acil yardim ederse minnettar kaliriz . engelli raporu ile ataba almak etik veya etik degil kismina lutfen girmeyelim cunku her ya engelli dedemi koye goturuyoruz sakat ve otobus cok zor oluyor .

sadece soruma bilgi verirseniz sevinirim cunkuuuuu bu konuda dogru durust internette bilgi yok

merdo44

Demans yazdığında vasi aranır. Noter kolay kolay izin vermez. Hadi onlar verdi diyelim, Trafik'de ruhsatlandırma aşamasında yeniden rapor istenmesi çok muhtemeldir. Tüm bu riskleri göz alıp işlem yapabilirsiniz tabii. Şans...

OturanBoğa
Hocam merhaba babaannemin raporunda hafif demans yazıyor aşağıda ise bunama tanımlanmamış yazıyor hocam araç alırken vasi tayini isterler mi ?

Hocam raporun arka yüzünde zihinsel kısmı işaretli değil sadece ruhsal ve duygusal işaretli yine de vasi istenir mi ?
OturanBoğa

merhaba, hafif bilişsel bozukluk (unutkanlık) ile puan alınan raporlar da hafif demans gibi vasi kararı gerekiyor mu?

eyges1907 Demans veya diğer nörolojik hastalık yada piskoloji'yi etkileyen olgularda ( Vesayet ) vasi kararı ister.
Hacir altına alınan kısıtlı adına vasisi tüm yasal hakları olan işlemleri yürütür.
( Hacir altına alınma ) Akıl hastalıklarına uygulanan öz güvenlik tedbiridir ve kamu düzenindendir.
Kamu düzenini ilgilendiren olgularda ve devlet dairelerinde yapılacak her tür işlemde vesayet kararı istenmektedir. !

Üst Alt