Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporda hareket ettirici, özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir ibaresi istendi!?

Ali K.

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar yeni araç için kaparo verdim rapor oranım %43 engelli arkadaki ibarede Hastanın gaz ve fren pedalları direksiyondan kumandalı otomatik vitesli araç kullanması uygundur. Vergi İndirimi H sınıfı ehliyet diyor ancak ankara yeğenbey bunu kabul etmedi git hastaneye yeni rapor çıkar ve Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir ibaresi yazılacak bu ibare olmazsa araba alamazsın dedi.
Bu nasıl iş 5 yıl önce aldım şimdi neden alamıyorum ? Bu engellilere revadmıdır ?

merhaba şubat ayında yeni kanun çıktı vergi dairesinin dediği gibi sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt yazması gerekiyor. ancak yeni rapor çıkarmayın bence hastane sağlık kuruluna gidip bu ibareyi yazdırıp başhekime imzalatın. forumda örnekleri vardı

Ali K.
Eski yönetmeliğe göre alınan raporlar kesinlikle olmaz diye bir şey yok.
Raporunuzda uzuv noksanlığı, işlev bozukluğu çok açık ise o ibare ile de kabul edilmeli. Standart ibare yeni yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten sonra şarttır.
Kotan
Bilmem kaç yıl önce alınmış bir rapor üzerinde başhekimlik düzeltme yapamaz.

10 Ağustos 2019 tarih ve 30858 sayılı resmi gazetede yayınlanan
ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ
(SERİ NO: 6) in ilgili kısmı aşağıdadır.

20/2/2019 tarihinden önce düzenlenen raporlardan; taşıtın hareket ettirici ak-
samında özel tertibat yaptırılması gerektiğine dair değerlendirme bulunmayanlar ile “Özel ter-
tibatlı araç kullanabilir”, “Otomatik vitesli araç kullanabilir”, “Otomatik vitesli araç kullanması
uygundur” gibi bir zorunluluğu değil, tercihi veya olasılığı ifade edebilen değerlendirmeleri
içeren raporlara istinaden işlem yapılmaz. Ancak, taşıtın hareket ettirici aksamında özel tertibat
yaptırılması gerektiğine dair değerlendirmeyi içermemekle veya olasılığı ifade edebilen de-
ğerlendirmeler içermekle birlikte, raporda yer alan tespit ve açıklamalardan (sağ veya sol
kol/bacak uzuv yokluğu veya uzuvların fonksiyonlarını yitirdiği/yerine getirmediği/kullanıla-
madığı ve benzeri) özel tertibat gerekliliğinin açıkça anlaşılması halinde, bu raporlara istinaden
de işlem yapılabilir.

çok pardon ben süre olayını unuttum :(

yani? benim raporda açıkça yazıyordu otomatik vites gaz fren elden tertibatlı araç kullanabilir diye ancak yeğenbey kabul etmedi

Evet brnim raporda da yazıyor du elden kumandalı özel tertibatli araç kullanabilir ancak yinede kabul edilmedi

Hareket ettirici aksamda özel terbiyst ibaresi istendi

Bayi uzerinden mi kabul edilmedi vergi dairesine siz mi basvurdunuz.

Üst Alt