Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporda hastalığımla ilgili oran değişti ama yeni rapor alamıyorum!?

Bugia

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,
2019 Şubat ayında erişkinler için engel oranları degişti. Benim hasstalığımında oranı degişti. Sağlık kuruluna tekrar gittim. Fakat 2 yıllık geçerli bir raporum olduğu için tekrar kurula giremeyeceğim söylendi.

Bende engel oranımın yükseldiğini girmem gerektiğini söyledim. Doktordan durum degişimi yazısı almam gerektiği söylendi. Onlara hastalığımın durumunda bir degişiklik olmadı nasıl böyle bir yazı alacağımı sorduğumda bu yazı olmadan işlem yapamayacaklarını söylediler.

Sorum şu aramızda engel oranı degiştiği için tekrar engel raporuna başvuran var mı? Nasıl bir yol izlememiz gerekiyor? Yardımcı olur musunuz arkadaşlar lütfen

Hayır değişti. Benim hastalığımın oranı %20den %60 a çıktı hodgkin lenfoma evre 2

remisyon sonrası 5. yıla kadar %60 5 yıldan sonrası %40 evet haklısınız

Ama süreli raporum dolmadığı için beni tekrar kurula sevk etmiyorlar ne olur bir yol gösterin. İl sağlığa gittim hematologtan sevk iste dedi ama doktorlar sevk vermek istemiyor olan rapor varken . Böyle bir şey başına gelen var mı ??

Bugia

Süreli raporlarda, Son bir ay kala sağlık kuruluna girebiliryorsun. Hastaneyi şikayet et diyecem ama oda olmaz. Başka hastanelere başvurabilirsin.

Süresiz raporlarda , önce sen talep etcen sonra doktorun sevk edecek bu şekilde yeni yönetmelikte böyle yazıyor.

Bugia

Bir taraftan engel oranım yükseldi, bir taraftan da hastalığımın durumunda bir değişiklik olmadi demişsiniz. Bi kere söylediklerinizde çelişki var.
Yönetmelikten anladığım kadarıyla kurum sevkleri ile tekrar gidebilirsiniz. Hastalığınızda bir ilerleme söz konusu ise ilgili doktora randevu alıp kurula sevk etmesini isteyebilirsiniz. Doktor gerek görmüyorsa etmeyebilir.

Serkan bende öyle sandım olay o değil raporu aldığında lenfoma için %20 özür oranı veriliyormuş şu an aynı hastalık güncelleme ile %60 özür oranına sahip
Özür oranı değişmiş durumda

Beylikduzu

Anladım.
Hastane yönetimine izah etmeyi deneyebilir, olmazsa kurumdan sevk almaya çalışabilir (oran değişikliğinden)

Teşekkür ederim değerli cevaplarınız için. Benim hastalığım değişmedi. Hastalığıma verilen engel oranı değişmiş. Sağlık kuruluna gittiğimde doktordan durum değişim raporu alın anca öyle girebilirsiniz kurula raporunuzun süresi bitmeden dediler. Bende hastalığımda bir değişiklik yok sadece yönetmelik değişti ve benim hastalığıma verilen oran arttı dedim. Bizi ilgilendirmiyor dediler. Ben ugraşıcam hatrı sayılır bir yol kat edersem tekrar buraya benim gibi olanlara örnek olsun diye bilgilendirme yazarım.

Yeni yapılan düzenlemeyle Hastalk engel oranım degişti ama sağlık kuruluna giremyorum

Merhaba Arkadaşlar daha öncede buna benzer bir başlık açmıştım ama benimle aynı sorunu yaşayanlar daha kolay bulabilsin diye başlığı düzelterek tekrar açtım .

Ben 2016 Kasım ayında takipli hastası olduğum Çapa Araştırma Hastanesinden hastalığım olan " HODGKİN LENFOMA EVRE 2A TEDAVİ SÜRECİNDE " den %80 oranında 2 yıl geçerli engel oranı aldım.

Daha sonra rapor bitimine az kala çapada 2018 Haziranda tekrar rapor başvurusu yaptım. Bu sefer " HODGKİN LENFOMA EVRE 2A REMİSYONDAN" dan %20 rapor aldım.

Bu rapora itiraz ettim. Ardından Tekrar başka hastaneye gönderildim. Bağcılar araştırma devlet hastanesi de %20 rapor uygun gördü. %40 Rapor alamıyormuşum artık demek ki diye bu konuyu kapattım.

20 şubat 2019 da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ERİŞKİNLER İÇİN ENGELLİLİK

DEĞERLENDİRMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK degişince hastalığımın oranına tekrar baktım. %60 a çıkmış.

Sonra tekrar başvurmak istedim. Bursada yaşamaya başladığım için önce Gemlik Devlet hastanesi sağlık kuruluna gittim.

Burada bana %20 geçerli raporunuz var süresi hala devam ediyor dediler. Bende 20 şubat 2019 da erişkin engel oranları degişti benim de engel oranım arttı dedim. Bir hekimin " HASTALIK DURUM DEĞİŞİM VEYA TANI degişikliği " raporu yazmadığı sürece beni sağlık kuruluna alamayacaklarını söylediler. Bende hastalığım degişmedi ya da başka bir rahatsızlık geçirmedim sadece hastalığıma verilen engel oranı arttı böyle bir raporu alamayacağımı söyledim. Seni anlayacak hekim bulursun illa yazarlar dedi.

Sonra Yüksek ihtisas araştırma hastanesi hematolojiden randevu aldım. Doktor beni anladı ama durum degişim raporu yazmadı sadece sağlık kuruluna tekrar girmesi uygundur yazılı bir kağıt yazdı.

Ben bu yazıyla 22 ağustosta (yani bugün ) tekrar sağlık kurulu için gittim.

Elimdeki kağıdı verdim ama Bunun yeterli olmadığını söyledi oradaki memur aynı şeyleri tekrarladı.

Sonra sağlık kurulunda yetkili biriyle görüştüm. Bana durumun degişmeden seni tekrar sağlık kuruluna alamam mevzuatta sadece durum degişikliği ya da tanı degişikliği olduğu durumlarda hasta sağlık kuruluna girmeye hak kazanır yazıyor. Engel oranı değişti diye böyle bir hakkı yok hastanın dedi. Ayrıca çocuk şeker hastalarının engel oranı %40 dan %90 a çıkarıldı. Şu an araba bile alabiliyorlar. Napcaz her geleni sağlık kuruluna mı sokcaz dedi.

Ardından SABİM 184 ü aradım şikayet kaydı oluşturdum. Beni geri aradılar. Bu durumun hekim inisiyatifinde olduğunu beni tekrar kurula sevk edip etmemeye hekim karar verir dediler. Bu konuda bir şey yapamayız dediler.
O kadar üzüldüm ki. Bu ülkede engelliler neler çekiyor bir sağlık kurulu raporu için bile bize etmedikleri hakaret kalmıyor.

Benim isteğim ne araba ne başka bir şey. Sanki kurnazlıkmış bu hak degilmiş gibi aşağılandım. Sadece bana eziyet etmedikleri raporumun beni koruduğu bir yerde çaışmak için istiyorum raporumu. İyileşsem de aynı değilim. Otolog nakilde geçirdim. İnanın çok zorlanıyorum. Özel sektör çalışma koşulları çok ağır.

Çok uzun yazdım kusura bakmayın. İnşallah hak ettiklerimizi zorlanmadan aldığımız günler görürüz.

cok ilginç bir durum yaşıyorsunuz...bende kendimden örnek vereyim...2017 de mide tümörü nedeniyle ameliyat oldum. evre I...
o zamanki yönetmeliklerle 25 mide rezoktami,ve net %20 onkoloji ilavesi vardı..ben o dönem düşünmedim rapor almayı...
fakat 2019 şubat ayında yönetmeliğin değiştiğini farkettim..onkoloji puanları tamamen artırıldı..daha sonra bu yıl haziran ayında ameliyatımı olduğum izmir yeşilyurt katip çelebi üniversitesi atatürk eğitim araştırma hastanesinden başvurdum..60 onkoloji,50(mide rezoktomi + kilo kaybı) genel cerrahi ve %5 dermotoloji(keloid ) ile toplam 81 puanlı 1 yıl süreli rapor verdiler..

çalıştığım özel şirkette hayat sigortası tazminatı almak için başvurdum fakat rapor süreli olduğu için aracı kurum tazminat alamayacağımı söyleyince bende il sağlık müdürlüğü kanalıyla itiraz ettim..il sağlık müdürlüğü aldığım raporun hakem hastane olduğunu izmirde diğer 2 hakem hastaneden birini seçmemi istediğim puanı veya raporu alırsam 3. bir hastaneye gerek olmadığını ve yönetmeliğin artık bu şekilde olduğunu söyledi...

bende bozyaka eğitim araştırma sgk hastnesini seçtim ve başvurdum oradanda 60 onkoloji 10 genel cerrahi 5 de dermotoloji ile 64puanla
süresiz rapor aldım...

sizinkinde bir problem var...il sağlık müdürlüğüne durumu anlatın yönetmeliğin değiştiğini sırf onkolojinin (5 yıl remisyonda 60 puan remisyon sonrası 40 puan verdiğini anlatın)..itiraz edin yani..mücadeleyi bırakmayın...

şuanki yönetmelikte sizin 20 puan almanız anlaşılır şey değil..hatta yasal değil...sonucuda buradan paylaşın lütfen..

Değerli desteğiniz için çok teşekkür ederim. Ben 20 şubat 2019 degişikliği yapılmadan önce 2 yıl süreli rapor aldım. Şu an o raporun süresi 2020 sonuna kadar geçerli.

Sorunda o zaten engel oranı degişse de şu an %20 de olsa geçerli bir raporum olduğu için beni tekrar sağlık kuruluna sokmuyorlar.

Daha net anlamak için şöyle sordum SAbim 184 e ;

20 şubat 2019 dan 1 gün önce 2 yıl geçerli %20 rapor alsaydım yine geçerli raporunuz var 1 günle %60 oranı hak kazanamadınız mı diyecektiniz dedim.

Evet çünkü geçerli raporunuz olacaktı o yüzden tekrar kurula girebilmeniz için bir hekimden " hastalık durum degişikliği ya da yeni tanı " raporu almanız gerekecekti dedi.

Kısacası erişkin engelli cetvelinin degişmiş olması şu an hodgkin olan hastaları ilgilendiriyor. Benim gibi süreli raporu olan insanlar raporunun süresini beklemek zorunda.

Ben pes ettim çünkü bugün yapılanlar çok ağrıma gitti. Çok kötü hissettim.

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle herkese çok geçmiş olsun dileklerimi canı gönülden sunarım. Benzer bir durum benim başımada geldi. Hala ne yapacağımı bilemiyorum. Şöyle ki 2004 yılında bir göz protez kullanımdan % 32 bir kulakta işitme kaybından ise %15 oranında toplamda % 42.2 oranında rapor verilmişti. Bu raporla vergi indirimi için başvuru yaptım ama % 30 yazısını raporun arkasına yazıp kaseleyip imzalayarak geri gönderdiler. Tabi emekliliğe çok var diye o zaman önemsemedim ve 2018 yılında Uludağ üniversitesi bana vergi indirimi için aynı rahatsızlıklarımdan göz için %32 kulak içinse % 8 oran verdi fakat rapor % 44 olarak Ankara'ya gitti ve ben 3dereceden süresiz vergi indirimi aldım. Bu arada Uludağ üniversitesi arayıp raporda hata olduğunu ve yeniden kurula girmem gerektiğini söyledi. Ben ise emekliliğe az var diye uyanıklık yapıp gitmedim ama sonra fark ettim ki bana verilen % 44 oranlı rapor 2 yıl süreliymiş. Artık yapacak tek şey bireysel olarak gidip bağımsız bir engelli raporu almak dedim ve pandemide araya girince Bursa Şehir hastanesinden randevu aldım ve eski raporlarımı gösterip yeniden muayene oldum ve 11 gün sonra heyete girdim. 4 gün sonra sonuç e-nabızdan çıkacak oradan çıktı alıp kullanabilirsiniz dediler ve hayatımın şokunu yaşadım. Yine %32 göz % 8 kulak ama rapor % 37 olmuş. Bir karışıklık var hatalı bu rapor diye itiraz ettim ki zaten 2 ay sonra emekliliğe hak kazanacağım. İtiraz ettim yine beni yüksek ihtisas hastanesine hakem heyete gönderdiler. Tek tek herkese detaylı durumumu anlattım. İsimden olurum hayatım kararır başka bir yerde iş bulamam mahvolurum dedim fakat sonuç yine aynı çıktı. Şimdi yanılmıyorsam 30 gün içinde bir itiraz hakkım daha var. Cimere,sabime,aile bakanlığı ve bütün ilgili makamlara dün durumumu anlatan ve bütün aldığım raporları da ekleyerek mail attım. Bir tek sabimden cevap geldi ve onlarda özetle doktorlarımız asla hata yapmaz diyerek geçiştirdi. 15 yıldır engelli olarak çalışan biriyim artık sen kanunen engelli değilsin denirse ben ne yapabilirim hiç bilmiyorum. 😔

Merhaba;

Aynı durum benimde başımda var.%31 süresiz raporum var kurul için randevu alıp gittim branş doktorlarından sevk istediler. fakat doktorlar ne yazacaklarını bilmiyorlar.Doktordan sağlık kuruluna girmesi uygundur yazan kaşeli imzalı kağıt aldım tekrar kurul için randevu almaya çalışacağım fakat bu kağıt yeterli gelir mi bilmiyorum. Nasıl bir yazı yada sevk almamız lazım konu hakkında tecrübesi olan var mıdır?

İtiraz hakkınız var. İl sağlık müdürlüğüne eski ve yeni raporunuzla gidin ve itiraz edin

kadirgursoy

Hocam bende sadece şurda şu konu hakkında birşey sorucam banada 2 yıl süreli rapor verdiler ben 45 oran aldm süreli verilmesine itiraz etmek istiyorum dedim geçen hafta il sağlığa o zaman itirazında belirt dediler bugün itiraz dilekçesi vermek istediğim söyledim il sağlığa bana hazır matbu verdi doldur bunu dedi bende 3 veya 4 defa ben orana itiraz etmiycem süreye dedim öyle seçmece olmuyor buna itiraz edip diğerine olmuyor beni zannediyorki heyete girmyecekmi ben dedim tüm doktorları yada rahatsız olduğum branşa gidecem ancak ben ilgii hastaneye itiraz sonrası gittiğimde bana sormıycaklarm neden itiraz ettin itiraz nedenin ne kurul nerden bilcek muayane eden doktor nerden bilcek ben ağzımla söylemedikten sonra zaten kurul önüne cıkınca seni konuşturmuyorlar özetle benim duyduğum matbu dışında derdini sorunu anltan dilekçede veriliyormuş ordaki görevli memur bu alternetifi sunup yardımcı olmadı ben ona ilk defa itiraz edecem dedim not olarak bile düşürmedi gideceğim hakem hastenede itiraz mı itiraz olarak değerlendircek yine ben 45 oran alıp süreli alırsam bu iş bir itirazla daha saçma sapan uzayacak gittiğim hastanede bunu belirtsem not ederlermi

aslında az süre kalmış sene sonuna kadar çok acil bir durum yoksa bekleyin diyeceğim.çok sıkıntılı bir durum hele ki bu dönemde gir çık kurumlara zaten bağşılık zayıf ilaçlardan daha da düşüyor riske atmayın kendinizi . kalabalık yere girmeyin. ben aşı olduüğum halde ilaçlardan dolayı antikor yok denecek kadar az oluştu .sizin de ilacınız varsa kullandığınız aşılara güvenmeyin

Üst Alt