Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporda hata yapıldı ve oran yazılmadı! Bunu nasıl düzeltebilirim?

umetinn

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
10
Öncelikle herkese merhaba,
Genetik olarak osterogenesiz İmperfecta hastasıyım(Cam hastalığı) tüm kardeşlerimde babadan geçmiş olarak mevcut bu hastalık ve ablamın çocuğuna da geçti bilgi almak istediğim konu şudur aile ve sosyal politikalar bakanlığının 2020 de aldığı karar ve resmi gazetede yayımlanan belgede de mevcut olarak bu hastalığa engelli raporu alındındığında verilen oran %50 dir.

Yeğenim bize bu tanıyı koyan hastane olan Cerrahpaşa tıp fakültesinde engelli raporu çıkarmak istedi akabinde işlemlere başladı tüm sağlık birimlerine muayenesi sonucu rapor oranı sadece Fizik Tedavi birinin verdiği oran olan %1 çıktı. Akabinde itiraz işlemlerine başladık önce il sağlık müdürlüğüne gittik orası bizi Bağcılar Eğitim Araştırma hastanesine gönderdi. (Şunuda belirtmek isterim bu hastalıkla ilgili olan birim Endoklin birimidir. ve oran vermemiştir.)

Bu hastane de söylenen İtiraz parası 8xx TL ve Vergi muaf parası 8xx TL istendi.

Sormak istediğim şudur, resmi gazetede yayımlanan oran apaçık ortadayken tamamen bir hata yüzünden bu kadar uğraşmak istemiyorum ne gibi bir yol izlemeliyim tavsiyeniz var mıdır ? yada bu ve buna benzer bir durumu yaşan biri tecrübelerini benimle paylaşırsa çok mutlu olurum.

Değerli vaktinizi ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim

umetinn

Maalesef kolay bir yolu yok. İtiraz edildiğinde il sağlığın yönlendirdiği hastaneye gitmek zorundasınız, yoksa askıda kalır dosya ve her an karşınıza çıkar. Daha kötüsü, şimdi Bağcılar doğru oran verdiğinde il sağlık iki rapordaki farkı görüp 3. bir hastaneye daha sevk edecek! Ancak o 3. hastanenin raporu geçerli olacak. Yani, geçmiş olsun şimdiden.

Harikalar diyarı gibi memleket abi ya ondan sonra intihar ölüm şu bu neden bu ülkede hep
OturanBoğa

Abi cevabın için çok teşekkür ederim. Kaderimiz ne yapalım çekeceğiz artık

umetinn

Cam Kemik için de %1 oran veren doktorun ve onaylayan heyetin de önünde saygıyla eğiliyorum. Hastalığı önemsizleştirdik iktidarımızda maşallah.

OturanBoğa

Abi ben neye tutuluyorum biliyor musun ? Bu hastane bize teşhisi koyan ve tedavimizi yapan hastane Cerrahpaşa Tıp bu çocuk zaten orada tedavi görüyor. Tedavi görüyor dediğime bakma abi sadece daha rahat bir yaşam sürsün diye ayda 1 defa vitamin alıyor. Bu kadar iş bilmezlik bu kadar vurdumduymazlık neden anlamıyorum. Paradan yana değil serzenişim ya ben neden 3 tane hastane bir tane il sağlık müdürlüğü gezeyim

Üst Alt