Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporda oran yazılmamış. Oranı nasıl öğrenebilrim?

AYBAROGLU

Üye
Konular
35
Reaksiyonlar
3
Merhaba arkadaşlar, ben doğuştan kalp hastasıyım. kalp delikti ayrıca 99 dan bu yana kalp pili kullanmayaktayım. çok şükür iyiym. fakat benim raporda malulen emekli ve çalışamaz raporu yazılı. bu özür oranını nasıl belirleyebilirim ?
ayrıca iş konusunda durumum nasıl olur? sizce sıfıra sıfır elde var sıfır durumu mu olur?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Nasıl yardımcı olalım?
Çalışıyor musun?
SSK girişin varmı?
Özür oranınız nedir?

Çalışmıyorum ssk babamdan yararlanıyorum yani ssk sorunu yok özür oranı raporda yazmıyor -malulen emekli ve çalışamaz- ibaresi var onu nasıl öğrenebilirim onu merak ediyorum iş konusunda engel olurmu özürlülük oranın olmaması...

Bildiğim kadarıyla bende yaşadığım için söylüyorum malulen emeklilik için verilen raporda özür oranı belirtilmiyor sadece kişinin çalışma gücünün 3\2 i yitirip yitirmediğine bakılıyor Ancak malülen emekli olma şartlarını taşımanız gerekmekte

bir işe girip çalışabilirsen hiç birşey engel olmaz. Yapabiliyorsan normal işlerde de çalışabilirsin: masabaşı mesela bu iş sana ve engel grubuna engel değil.

Raporunuzda sadece çalışamayacağınız işleri yazarlar; Örneğin görme engelli biri için görme gerektirmeyen işlerde çalışabilir gibi yazı olur.

İsterseniz özürlü engelli olarak çalışabildiğiniz gibi isterseniz normal işlerde de çalışabilirsin.

Çalışamayacak durumda iseniz; babanız sizin adınıza vergi indiriminden faydalanabilir.

Malül Emekli sadece çalışanlaa olur siz çalışamdığınız için size olmaz.
Çalışamaz raporu almış iseniz o zaman babanız sizina dına ergi indiriminden faydalanır ancak.

Bende doğuştan kalp hastasyım, 95 yılında ameliyat oldum ama hiç rapor almadım. 4 senedir stresli, çalışma temposu yüksek bir işte çalışıyorum. işe başlamadan önce durumumu firmama bildirmiştim normal karşıladılar ve hiç bugüne kadar bahsi bile geçmedi. siz de daha az tempolu masabaşı işte çalışabilirsiniz.

Üst Alt