Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporda özel gereksinimi vardır diye yazılmadığı için bakım aylığımız kesildi!?

Rüzgar çil

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, oglum isitsel beyin sapi implantli,1.5 senedir evde bakım maaşı aliyoruz,engelli raporunu yeniledik fakat okgv yazılmamış, ögv yazilmis,biz bunu faketmeden sosyal hizmetlere verdik,rapor gecerli olmadigi icin maaşımiz kesilmis,hic bir şekilde haberdar etmediler. Rapora itiraz edecegiz,buyuk ihtimalle hata duzeltilecek okgv verilecek,sorum su:
Tekrar raporla sosyal hizmetlere başvurduğumuzda bütün işlemler sanki ilk kez başvuruyormus gibi mi ilerleyecek? Geriye dönük maaş alabilir miyiz?

Rüzgar çil
tüm bılgılerınız eskı dosyanız zaten orda var sadece değiştirecegınız raporu vermenız yeterli
ebm biriken para dıe bişi yok o 2022 de var o sebeple birikmiş para alamazsınız

Merhabalar 7yasindaki kızım için evde bakım alıyordum işitme engelli koklear impilant kullanıcısı süresiz (okgv ) raporu var il dışı adres değişikliği yaptık kızım için cihazı arzalaniyordu ve hemen ulasamiyorduk parçalara bu yuzden de kocaeline taşındık ve masimiz kesildi yaşadığımız şehirdeki kuruma bildirdim t asinacagmi dilekçe verdim ve kocaelindekiaile sosyal politikalar müdürlüğüne de bildirdim onlar dosyaniz gelince sizi aricaz dediler 3ay oldu ama hala aramadilar evimiz kira 850tl ödüyoruz eşim fabrikada işe başladı mesailerle beraber 5bin tl geliri var ailede 3kisiyiz bu durumda gelir sınırını asarmiyiz bakım masi kesilirmi heyet incelemesinde başka gelirimiz yok bide tekrar evrak dolastimamizi isterlermi sıfırdan baş vuru gibi şimdiden teşekkür ederim cevaplarsaniz çok sevinirim

Alida
farklı yerde farklı işe girdiği için maaşıda farklı olacak oldgundan yeni iş yerinden maaş bordrosunu isterler sanırım.
ebmde kişibaşı sınır 1705,06 tl.sizin gelir 5 bin tl.hanede 3 kişi var.
5000 / 3 : 1667
1705,06 - 1667 : 38,06
38 tl ile maaşınız kesılmez.başka herhangi bir gelir varsa kesılır.kısaca krıtık bir konumdasınız.
not: kirada olmanız birşeyi değiştirmez.kira sadece 2022 de fayda saglıyor

Çok teşekkür ederim bilgilendirdiyiniz için allah razı olsun🙏

Üst Alt