Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporda sosyal yardımların değerlendirilmemiş olması evde bakım aylığı açısından..?

IŞIK59

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamünaleyküm.hayırlı akşamlar.

kızım 5 yaşında ve %75 özürlü

evde bakım aylığı alıyordum.raporu bitti yenilememez iki hafta gecikti(hastane heyti degistiği için öyle tarih verdiler).raporumuzu çıkarttık %75 özürlü - ağır engelli işaretli.ama raporun arkasında -eğitim evet- bireysel eğitim ve fizyoterapi alması uygundur- ama sosyal yardımda hiçbirşey işaretli değil.
raporu kuruma verdik ama eve gelince farkettik işaretli olmadığını.bakım aylığı devam edermi

IŞIK59 devam eder:) önemli olan özür oranının % 50 ve üstünde olması ve agır özürlü kısmının "evet" olarak işaretli olması.
ağır özürlü kısmı da evet olarak işaretliymiş. raporunuz gayet uygun, rahat olun:)

çok teşekkür ederim.böyle şeyleri sormak bile zor geliyor ama madiyat eşim tek çalışıyor ben kızıma bakmak zorumdayım evkira ve kimseden destek olmayınca iyiki böyle birşey varmış diyorum.allah razı olsun devletten.tekrar teşekkürler

Öncelikle cevabiniz icin cok tesekkur ederim fakat agir engelli ibaresi yok yani maasnkesilecek ocak 22 sinde bitis tarihi 22 gunluk para yatarmi onu merak etmistim.saygilar

raporunuz gayet uygun, rahat olun:)

Merhaba ben yanlis anlattim galiba raporumuz olumsuz sonuclan di demek istedigim 22 ocak ti raporun bitis tarihi subat ayinda yani bu ay 22 gunluk para yatarmi acaba onu merak etmistim.Teakurler

@IŞIK59 rapor süre bitim tarihi 22 ocaksa, 22 ocak'a kadar olan bakım hizmetinin ücreti şubatta verilmiş olmalı. verilmek zorunda.
şubatta ocağın 22'sine kadar olan ücreti aldınız mı?

ayrıca rapor işi noldu? yeni aldığınız raporda agır özürlü kısmı "evet" olarak işaretli değilse agır özürlü rapor almaya çalışın tekrar. bu konuda çabanız oldu mu?

ne yaptınız? en azından il sağlık müdürlüğüne gidip agır özürlü olmayan rapora itiraz etseydiniz. rapora itiraz ettiniz mi?

MERRHABA.Cevabiniz icin tesekkurler.22 ocaga kadar olan maas subat ayinda YATMADI.Yeni rapor icin il saglik mudurlugune gittim bana surecin cok uzun surecehi soylendi bende kizim okula basladigi icin egitiminin aksamamasi icin yeni rapor almadim.Ama 22 ocaga kadar olan para subatta yatmadi ne yapabilirim bu konu hakkinda bilgilendirirseniz memnun olurum.SAYGILARIMLA

IŞIK59
rapor bitim tarihi 22 ocak. bu durumda 22 Ocak'a kadar verilen bakım hizmetinin ücreti şubat'ta verilmeliydi. evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip bir dilekçe ile rapor bitim tarihi olan 22 Ocak'a kadar verilen bakım hizmetinin ücretini isteyin.

rapor konusna gelince. evet, maalesef rapor itiraz süreci uzundur. haziranda yeni rapor için tekrar başvurun. itirazla ugraşmayın.

rapor aldığınız hastane, yeni raporu veri sistemine girmemişse başka yetkili bir hastaneden yeni rapor almaya da çalışabilirsiniz. sistemde son rapor gorunursa rapor düzenlenmez ama. yine de şansınızı deneyin. bu konuda umutlu değilim ama denemekten zarar çıkmaz. tabi miniğimizi yormadan. onu etkileyecekse, haziranda yeni rapor almaya bakın.

rapor almaya girmeden önce hastaneler ve rapor hakkında araştırma yapın. rapor alabileceğiniz Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi linktedir.

hastane deneyimleri ve rapor için şu forumlardan destek alabilirsiniz:

sağlık raporları

Hastaneler Hakkında Bilgiler, Deneyimler, Görüşler

Bakim maasi basvuru

Merhaba.Evde bakım maaşı için başvurduk ağır engelli işaretlenmesi için maaş alamıyoruz.Rapor 2 yıllık 2 yıl beklemek zorunda mıyız yeni rapor için yoksa Haziran'da yeni başvuru yapabilirsiniz .CEVAPLARİNİZİ İCİN SİMDİDEN TESEKKUR EDERİM

Üst Alt