Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporda uygundur kelimesi yerine gerekir kelimesi yazması bir sorun oluşturur mu?

sercamdar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ORTAPEDİK engel raporum var ve otv siz araç almak istiyorum. uygundur kelimesi yerine gerekir yazması gerekiyormuş ve mal müdürlüğü alamazssın diyor..... Böyle bişey ola bilir mi. e rapor üzerinde bu kelime düzeltmesi yapılır mı. bilgisi olan varmı

benim raporda ... "SADECE HAREKET ETTİRİCİ ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANMASI UYUGUNDUR " YAZIYOR. VE maliye "UYGUNDUR "İbaresi olduğu için faydalanamazssın dedi.raporum 2020 kasım da çıktı.kafayı yiyecem valla.hastane e raporda bu kelime yerine "GEREKİR " İBARESİNİ YAZARMI DEĞİŞİKLİK OLUR MU ACABA.Yada bu maliye memuru kendince mı yorumluyor

Sercamdar merhaba,Ehliyet kodlarını yazabilirmisiniz.
Malesef Antalya çok sıkıntı çıkarıyor.

Kesin bilmiyorum ama,kurul kaleminde ki görevliler le görüş.Belki düzeltirler.Bende ayın 13.ünde kurula girdim.henüz rapor görünmüyor.

01.06-47-102-40.14- 35.03- 10.02 -10.04 -20.09 - 35.02 -4011 kodlarım. evet şaka değil .Komik bir durum ama.ÖNCE 3 DR SONRA İL SAGLIK KURULU ARKASINDAN TAM TEŞEKKÜLLÜ HASTANE RAPORU ALMAK İÇİN PANDEMİ DE O KADAR UĞRAŞTIM. SONRA ARAÇ ALMAK İÇİN GİTTİĞİMDE BİR KELİME YUZUNDEN MALİYE HAYIR DİYOR.BAŞKA ÜLKEDE OLMAZ VALLA OLMAZ

RAPOR 3 GÜN SONRA HATTA 2 GÜN SÜRMÜŞTÜ E DEVLETTE GÖREBİLİYOSUNUZ

Siz demi ANTALYA....ben kepez devlet hastanesinden rapor almıştım. bakalım yarın sabahtan hastaneye gidip konuşacagım.İnşallah düzelir. hafta sonu canımı sıktı ama bu konu

komedi valla.aynen dediğim gibi.yetkili kişi mümkün değil dedi.hastaneyle konuşun dedi.

Ben Kemer,den aldım.Henüz raporu vermediler.umarım hata yoktur.Keşke biraz daha kod yazsalarmış🤣

Alınan rapor uygundur haklarınızı yedirmeyin o memur kimse cimere sıkayet edin size yasal dayanak neymis aciklasmak zorunda ağizlarini açınca herkes engelli dostu ama uygulamada bildiğin düşman gibiler ozellikle bu maliye memurları

AYNEN...BAKALIM pazartesi sabahtan hastaneye gidip rapordaki cümlenin yani bir kelimenin değiştirilmesi gerektiğini söyleyeceğim.inşallh olumlu olur.

nelerle uğraşıyoruz...Cidden

Benim raporda hareket ettirici donanıma yönelik özel tertibatlı araç kullanmasi uygundur yazıyor bende maliyeye danıştım alabilirsin dediler.bu ikilem niye bence git maliyeye Cimer e kadar şikayet edeceğim sizi de. Yakında raporda virgül yok ,noktası eksik, tipini beğenmedim araç alamazsın derlerse şaşırmam.devletin bize verdiği hak bu kadar mı göze batiyo .lafa geldimi engellilerin hayatını kolaylaştırmak ama inan insan bazen bikiyo oraya koş bunu yap şöyleydi böyleydi . İşi bilmeyenler le Allah kimseyi karsilastirmasin.

Merhaba bugün raporu aldığım hastaneye gittim.Durumu anlattım.Ve bana düzeltme yapabileceklerini bunun için il sağlık müdürlüğune yazı yazacaklarını ve bu işin en az 15 gün süreceğini söylediler.bakalim ne olacak .bekliycem artik

(Ek paragraf:RG-10/8/2019-30858)[SUP](29)[/SUP] 20/2/2019 tarihinden itibaren düzenlenen engellilik sağlık kurulu raporlarına istinaden işlem yapılabilmesi için raporun “Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir” değerlendirmesini içermesi şarttır. Bu tarihten itibaren düzenlenmekle birlikte söz konusu değerlendirmeyi içermeyen raporlara istinaden işlem yapılmaz.
(Ek paragraf:RG-10/8/2019-30858)[SUP](29)[/SUP] Bununla birlikte, 20/2/2019 tarihinden önce düzenlenen engelli sağlık kurulu raporlarına istinaden işlem yapılabilmesi için ise raporun, maluliyeti veya engelliliği ile sadece özel tertibat yaptırılan taşıtların (veya engelliliği ile başkaca hareket ettirici özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın sadece otomatik vitesli taşıtların) kullanılması gerektiğine dair değerlendirme içermesi gerekir. 20/2/2019 tarihinden önce düzenlenen raporlardan; taşıtın hareket ettirici aksamında özel tertibat yaptırılması gerektiğine dair değerlendirme bulunmayanlar ile “Özel tertibatlı araç kullanabilir”, “Otomatik vitesli araç kullanabilir”, “Otomatik vitesli araç kullanması uygundur” gibi bir zorunluluğu değil, tercihi veya olasılığı ifade edebilen değerlendirmeleri içeren raporlara istinaden işlem yapılmaz. Ancak, taşıtın hareket ettirici aksamında özel tertibat yaptırılması gerektiğine dair değerlendirmeyi içermemekle veya olasılığı ifade edebilen değerlendirmeler içermekle birlikte, raporda yer alan tespit ve açıklamalardan (sağ veya sol kol/bacak uzuv yokluğu veya uzuvların fonksiyonlarını yitirdiği/yerine getirmediği/kullanılamadığı ve benzeri) özel tertibat gerekliliğinin açıkça anlaşılması halinde, bu raporlara istinaden de işlem yapılabilir.
(Ek paragraf:RG-10/8/2019-30858) Diğer taraftan, istisnadan yararlanılabilmesi için ayrıca H sınıfı veya engellilik durumu itibarıyla istisna kapsamındaki taşıtta bulunması gereken özel tertibata/tertibatlara ilişkin ibareleri (kod numarasını/numaralarını) içeren sürücü belgesini haiz olunması şarttır. Ancak, sürücü belgesinde özel tertibat kodlarının bulunması, istisnadan yararlanmak için gerekli olmakla birlikte tek başına yeterli değildir. Engelliliği ile sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanılması gerektiğine dair değerlendirme bulunan engellilik sağlık kurulu raporunda belirtilen engel durumunun ne yönde bir tertibat gerektirdiğinin tespitinde, sürücü belgesinde yer alan özel tertibat kodları dikkate alınır. Bu kodların engellilik sağlık kurulu raporunda tespit edilen engellilik durumu ile uyumlu olması gerekir.

melihbe
Uygundur kelimesi
Raporum da yazılan aynen şu
Hareket ettirici donanıma yönelik özel tertibatlı taşıt kullanması uygundur.
Yazması gereken maliyenin istediği
Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gereklidir .
Keyfi değil ( uygundur )şart olması lazım(gereklidir)
raporla emekli oldum raporu il sağlık düzeltme için sistemden siliyo tekrar heyete giriyo raporum başıma bir sürü dert açtılar emekliliğin bile iptal edilebilir. SGK ya ayrı muracat edeceğim 15gune yeni raporum çıkacakmış

Bende özel tertibatlı araç alır, salt otomatik vitesli yazıyor. Sorun çıkartırlarmı bilmiyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

melihbe
Eylül ayında raporumu alıp maliyeye gittim
Raporum ortapedik sağ kol brekial pleksus
Hareket ettirici donanıma yönelik özel tertibatlı taşıt kullanması uygundur yaziyo. Ehliyetimi de gösterdim kodlar 78.47.102
Sadece otomatik vites arac kullanabilir(78)
Maliye araç alabilirsin dedi ama araç alım işlemi başlatmadim mevzuatta uygundur kelimesine işlem yapılmıyormus. Araç alsam buyuk olasılıkla raporu duzelttir diyeceklerdi
Garanti olsun diye hastaneye danıştım benim gibi bı kaç kişide araç alımı olmamış raporu nu düzeltiriz dediler tekrar heyete girecek maliye onay verebilirde vermeyede bilir istedikleri ibare

Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir” bakalım bende beklemedeyim ne olacak 15 güne belli olur bı aksilik olmazsa

ben 2020 nisanda araç aldım. 2018 de aldıgım özel tertibatlı araç kullanablir. yazıyor raporumda %80 oran ortopdedik engelliyim yeni kodlu ehliyetim var.
tertibat ve kod uyumlu herşey güzel gitti hastaneye raporun gerçekliğini doğrulugunu onnaylattılar yazı ile. onay verdiler aracı aldım.
VE SÜPRİZ 9 ay sonra ayrı bir devlet hastaneden beni arıyorlar gel heyete gir maliye sağlık müdürlügüne yazı yazmış oda bize ee sen rapora itiraz etmişsin burdan rapor alacaksın. maliyeye gittim 9 ay öncce alınana araç için rapormu alacam bunası iş. uygundu verdiniz adam diyor uygun raporunda sorun yokk ee biz birde yeni rapor istiyorum diyorr. almazsanda ötv mtv ve cezaları senden alacam diyor diyende müdür.
başna gelen oldumu olmadı. SUÇ KİMDE ACEP BİZDE. ama iyi küfür ettim. si.......ş gö....n davası olmaz dedim. susmayın

Geçmişler olsun, hangi ilde oldu bu olay

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

sercamdar

Raporun yazısına başka kurum da ekleme ya da çıkarma gibi bir şey yapılmaz. raporu aldığınız hastaneye götürüp düzenlemeyi orada yaptırmalısınız. uygundur-gerekir farklı anlamlıdır. bir şeyin yapılabilmesinin, olabilmesinin koşulu olan, bir şeyin olmasının onun gerçekleşmesine bağlı bulunduğu durum. sizden istenen bir koşul var. Hastane raporu yeniden düzenleyebilir-düzeltme yoluna gidebilir.

Nurtan evet raporu aldığım hastane raporumda düzeltme yoluna gitti. Ama raporum sil baştan yeni bir kurulda 15 gün sürede değişti.uygundur ibaresi silindi ve gerekir ifadesi yazıldı.ALLAHTAN hastane çalışanı memurlar anlayışlı davrandılar ve sorunum düzeltildi.

Üst Alt