Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporda yazan Bakıma Muhtaçtır ibaresi ehliyete engel midir?

Konular
27
Reaksiyonlar
0
Bugün engelli ehliyeti almak için Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Aile hekimliği bölümüne başvuru yaptık bizi muayene edecekleri esnada raporuma bakıp bakıma muhtaç birisi araba kullanamaz seni ortapedi servisine sevk edemem dedi vezneden paranızı alın dedi böyle bir şey var mı acaba ?
Ufukalp

geçmiş olsun . başkasının yada yakınının yardımı ile hayatını sürdüren veya yardım bakımı ile işlerini gören engelli kardeşlerimize bakıma muhtactır raporu verilir .. bu durumda olan kişiye ehliyet verilmez .

EnemyHunter
Yaşamını sürdürebilmek için günlük ihtiyaçlarının karşılanmasında bile başkasının bakımına muhtaç olan biri arabayı nasıl kullanacak anlamadım.
Yoo kullanabilecek durumdayım diyorsanız o zaman o bakıma muhtaçlık içeren rapor yersiz ve usulsüz verilmiş demektir.

Ufukalp

Geçirdiğim hastalığımdan dolayı direk raporda işaretliyorlar tamam bütün işlemlerimde ailem yardımcı oluyor fakat ben otamatik vites arabada kullanabiliyorum bakıma muhtaçtır dendiğinde baya durumu çok ağır yataktan kalkamayan birini mi bekliyorlar onu anlamadım.

EnemyHunter
Tamamen yatalak olmasa da başkasının sürekli yardımı olmaksızın hayatını sürdüremeyecek engelli anlaşılır bu ibareden.
Bir yakınım yenilerde rapor aldı oran %96 olduğu halde ağır engelli ibaresi vermediler.

Üst Alt