Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporda zihinsel, ruhsal ve duygusal engel türleri Almanya'ya iltica için yeterli mi?

Konular
45
Reaksiyonlar
75
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim şekilde şimdiden yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Ayrıca raporumda zihinsel engel işaretli olduğu için annem velim olarak görünüyor yasal olarak.

Sen en iyisi evlen en saglami o
İltica edersen kampta kalirsin kurtlu çorba içersin kamp zor😂😂😂😂

MadResister
"Engelli" sin olmaz diyesim geliyor.
"Engelliler" almazlar bence.

İltica ne onu bile bilmiyorum çünkü ben.
İltica ne önce onu açıkla sen.

(Gölge)
"KAMP ZORMUŞ"
Kurtlu çorbayı sonra içersin.

ayDÜNYAvazo

https://handbookgermany.de/tr/asylum-disability

Hocam iltica etmek demek sığınma hakkı elde etmek demek hayati bir tehlike varsa eğer vatandaşı olunan ülkede. Örn. Mesela LGBTIQ, Ateizm/Deizm gibi vs. linkini yolladığım nedenlerden dolayı insanlık dışı muamele ve zulme maruz kalınıyorsa yurtdışında göçmenlik bürosuna gidilip talepte bulunuluyor. Yanlış bilmiyorsam bildiğim kadarıyla bu şekilde. Bu arada dünyamız ve ülkemiz koşullarından dolayı derde girmemek ve borç batağı altına girmemek için fakir olduğumdan dolayı ölürümde evlenmem. Ama Gelişmiş Dünya Ülkelerinde İngilizcesi Sugar Mommy olan Türkçe anlamı Şeker Anne olan zengin kadınlar beni kurtarmak için evlenelim derlerse neden olmasın. :) Son olarak bekarlık sultanlıktır!

Son düzenleme:
Engelli için bir iltica prosedürü yok hiç de söylemeyin . Avrupa sosyal yardım aşacak kimseyi istemiyor . Ne yaşlı ne engelli ne çocuk . Tek istediği nitelikli genç sağlıklı çalışan vergi mükellefi biri

@serotonin,

Zihinsel engelli bireylerin Hollanda'ya iltica süreci, genellikle genel iltica prosedürleriyle uyumlu olmakla birlikte, bu kişilerin özel ihtiyaçlarını da dikkate alır. Zihinsel engelli bir kişinin Hollanda'da iltica başvurusu yaparken bilmesi gereken bazı temel hususlar şunlardır:

1. **İltica Başvurusunda Bulunma**: Zihinsel engelli bir birey Hollanda'ya geldikten sonra, iltica başvurusu için resmi makamlara başvurmalıdır. Bu başvuru genellikle Hollanda'nın göçmenlik ve vatandaşlık dairesi olan "Immigratie- en Naturalisatiedienst" (IND) tarafından incelenir.

2. **Tıbbi Değerlendirme**: Zihinsel engelli bir birey başvuru sırasında özel ihtiyaçları nedeniyle bir tıbbi değerlendirmeye tabi tutulabilir. Bu değerlendirme, bireyin mevcut sağlık durumunu ve ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla yapılır.

3. **Özel Yardım ve Destek**: Zihinsel engelli başvuru sahipleri, iltica süreçleri boyunca özel yardım ve destek alabilirler. Bu destek, hukuki yardım, sağlık hizmetleri ve barınma gibi konularda olabilir. Ayrıca, zihinsel engelliler için uzmanlaşmış bakım ve destek hizmetleri sağlanabilir.

4. **Karar Süreci**: İltica başvurusu yapıldıktan sonra, IND başvuruyu inceler ve karar verir. Bu süreçte, zihinsel engelli bireyin durumu dikkate alınarak, insani nedenlerle ek koruma sağlanabilir.

5. **Mülakat ve İletişim**: İltica başvurusu sırasında yapılan mülakatlar, zihinsel engelli bireyin ihtiyaçlarını anlayacak şekilde uyarlanabilir. Gerekirse, mülakata bir tercüman veya uzman eşlik edebilir.

6. **Başvurunun Kabul Edilmesi veya Reddedilmesi**: Zihinsel engelli bir bireyin iltica başvurusu kabul edilirse, Hollanda'da oturma izni alabilir ve belirli haklardan faydalanabilir. Başvuru reddedilirse, birey itirazda bulunabilir ve bu süreçte de özel ihtiyaçları dikkate alınır.

Bu süreçlerin her biri karmaşık olabilir, bu nedenle profesyonel hukuki danışmanlık almak faydalı olabilir. Ayrıca, Hollanda'da zihinsel engelli bireyler için özel hizmetler sunan sivil toplum kuruluşlarıyla da iletişime geçmek yararlı olacaktır.

Kaynak: ChatGPT nam-ı diğer Yapay Zeka.

@Micro123,

Ateizm nedeniyle Hollanda'ya iltica etmek isteyen bir kişinin başvurusu, genel iltica prosedürlerine tabi olup, dini inançlar veya inançsızlık nedeniyle karşılaştığı tehlikeler, baskılar ve zulüm gibi durumlar dikkate alınır. Hollanda, ifade özgürlüğü ve dini inanç özgürlüğüne yüksek derecede önem veren bir ülke olarak, ateistler de dahil olmak üzere, dini veya inanç temelli zulüm gören kişilere koruma sağlamaktadır. Aşağıda bu sürece ilişkin bazı önemli noktalar yer almaktadır:

1. **İltica Başvurusu**: Ateizm nedeniyle zulüm gören bir kişi, Hollanda'ya giriş yaptıktan sonra iltica başvurusunda bulunabilir. Başvuru, Hollanda Göçmenlik ve Vatandaşlık Dairesi (IND) tarafından değerlendirilir.

2. **Gerekçelerin İspatı**: Başvuru sahibinin, ateizm nedeniyle yaşadığı veya yaşayabileceği zulüm, baskı veya tehlikeleri kanıtlaması gerekir. Bu, kişinin ülkesinde ateist olmanın ne gibi tehlikeler doğurduğuna dair bilgi ve belgelerle desteklenebilir. Buna örnek olarak, ülkesinde inançsızlığın yasadışı olması, ateist olduğunu açıkladığı için tehditler alması veya sosyal baskıya maruz kalması gibi durumlar verilebilir.

3. **Mülakatlar ve Değerlendirme**: İltica başvurusunda bulunan kişi, başvurusunu desteklemek için IND tarafından mülakata alınır. Bu mülakatlar sırasında ateist olduğunu nasıl kanıtlayabileceği, inançsızlığı nedeniyle nasıl bir tehdit altında olduğunu detaylandırması istenir. Mülakatlarda, kişinin hikayesini doğrulayacak unsurlar aranır.

4. **Karar Süreci**: IND, başvuru sahibinin yaşadığı zulüm tehlikesinin ciddiyetini ve bu tehlikeden korunmasının mümkün olup olmadığını değerlendirir. Hollanda, ateistlerin din özgürlüğüne saygı gösterilmediği, cezalandırıldığı veya zulme uğradığı ülkelerdeki kişilere koruma sağlayabilir.

5. **Oturma İzni ve Haklar**: Başvuru kabul edilirse, kişi Hollanda'da uluslararası koruma statüsü alarak oturma izni ve çeşitli sosyal haklardan yararlanabilir. Eğer başvuru reddedilirse, başvuru sahibi itirazda bulunabilir veya başka bir hukuki yol arayabilir.

6. **Hukuki Danışmanlık ve Destek**: İltica başvurusu süreci karmaşık olabilir ve bu süreçte bir avukattan veya bir göçmenlik uzmanından hukuki yardım almak faydalı olabilir. Ayrıca, Hollanda'da ateist haklarıyla ilgilenen sivil toplum kuruluşlarıyla iletişime geçmek de yardımcı olabilir.

Hollanda, ateizmi bir zulüm nedeni olarak kabul eden ve bu temelde koruma sağlayan ülkeler arasında yer almaktadır. Başvurunun başarısı, sunulan kanıtların gücüne ve kişinin hikayesinin tutarlılığına bağlıdır.

Son düzenleme:
Hatta her lgbt yise almıyolar

Hollanda doğumluyum ailem 60 70 yıllık Hollanda’da yaşıyor! 17 yaşımda pasaportumu kaybettim 18 altı ve üstelik senede 2 kezde 18 yaş altı hersene giriş yaptım 13 yaşından sonra ! Haklaromı 17 18 yaşında öldürdüler 7 yıl hukuksal mücadelem sürdü ! Hastalandım ve hastalandığımdada daha önce kazanmış olduğum ve kaybedilmiş haklarımı alamadım şans eseri oturum aldım sonra pasaportumu geri verdiler 7 yılın 5 yılı illegal Hollanda’da yaşadım ! Ha ta dedem gelmiş davetiyeli Hollanda’ya ! Şansını dene ama boş ! Ağır siyasi suçlar da ağır tehdit lgbt olaylarında vs veriliyor !!

Son düzenleme:
@AqRaMa, IQ testi yapıldı. İstanbul Göztepe Süleyman Yalçın Şehir Hastanesinde. Ekstra olarak, %80 Otizm ve %40 Bipolar Bozukluk raporuma geçirildi. ÖTV muafiyetinden faydalanmak için ama vasimin nasibi değildi.

Üst Alt