Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapordaki bir hata yüzünden Özürlü Kimlik kartı alamıyorum..?

eksisekiz

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

Kısaca özetleyecek olursam.
2003 yılında Haydarpaşa numune hastanesine başvurdum.%50 rapor aldım Defterdarlık %21'e düşürdü ve yine itiraz ettim Bu sefer Numune hastanesi %23 verdi belge Ankaraya gitti onlarda %82 olarak bir yazıyı şirketime göndermişler ve vergi indiriminden yararlanmaya başladım.

Dün Bahçelievler'e gittim kimlik kartı çıkartmak için onlar işlemlere başlamışken birden siz Anadolu yakasından geliyorsunuz Yakacaık'a gitmeniz gerekiyor dedi bende ilgili yere geledim.
Oradakiler bana senin raporunda kalemle %82 yazmışlar.raporun arkasında %23 olarak duruyor dediler benim ne yapmam gerekiyor.
oysaki ben oraya giderken Numune hastanesine gidip aslı gibidir ibareli yazıyıda aldım.

Bugün bana bunu yapanlar emeklilik zamanınıda aynı şeyi yaparmı.

Yeniden bir rapor alın bakalım oran ne olacak alacagınız rapor orano ne olursa olsun vergi ind. hakkınız baki....

Abi o aşamaları bir daha yaşayamam.
Birde Maliye bakanlığının yazısı var %82 olarak ben bir daha ne diye rapor alayımki.

Birde emekli olacağım zaman bunlar rapor diye tuturmasın.öyle bir durum olabilirmi?

olur kardeşim olur bu ülkede hemde engelliysen her şey olur,her şey bie engel olarak karşına çıkar.
engelli kartını ben aldım,ama rapor oranım %90 dı benim.hiç zorluk çıkarmadılar hemen verdiler.
iş bilmez çok bu memlekette hele birde kıraldan çok kıralcıysa allah yardım etsin

Abi,

ben,m raporumda %82 ancak neden kalemle yazmışlar niye bilgisayara işlememişler diyorlar.

birde zaten şirketimede raporum gitti ve vergi indirimim başladı.anlayamadım.

% 23 olarak çıkarılan bir rapor nasıl oluyorda % 82 olarak değişebiliyor bu kadar fark olabilirmi arada açıkcası anlayamadım.
birde evet kalemle özür oranı nasıl kabul ediliyor bu iki sorunun cevaplanması gerekiyor bence sorunun çözülmesi için

gerçekten ya %23 nerede %82 nerede bu işte bir çapanoğlu var ya hayırlısı olsun arkadaşım dikkat et bence başın ağrımasın sonra

Bir çapanoğlu olamaz.

Neden 1 : Haydarpaşa numune hastanesi görme derecelerine bakarak karar verdi ben görme alanı ekledim hiç bir şey farketmez dediler.

Ancak fark etti Ankara Görme alanı kaybından dolayı %82 yazmış.hadi onmalarda hata var diyelim.
peki neden oluyorda şirkete gönderilen raporda %82 belirtiliyor.

elle yazılan oran tahminimce geçerli degildir bilgisayarada işlenmedigine göre yeni rapor çıkarman lazım olabilir arkadaşım o zaman herkes eliyle yazar rapor oranını

Kardeşim vergi indiriminden 1 defa faydalandın ise kimse senden bir rapaor istemez. 6 ay geçsin özürlü kartı için o raporla bir müracat daha yap.ek yazısı ile aslı gibidir raporunu kaybetme .aynı problemi bende izmirde yaşadım. Emekli zamanın gelince vergi indirim yazınla bir dilekçe verir olursun

Arkdaşlar ,

Şunu öğrenmek istiyorum.Emekli olacağım zaman Gelir idaresi başkanlığından gelen yazıyla mı başvuruyoruz.

Birde son olarak şunu belirtmeden geçemeyeceğim.Ben elimle bir yazı yazmadım yazdığımı varsayalım ozaman neden numune aslı gibidir kaşesi vurdu.Diyelim elimle yazım ozman şirketedemi yazıyı ben gönderdim.

Arkadaşlar Gözümde Tavuk karası ratsızlığı var,temebellik var.Uzağı görememe var.Astiğmat var.gözde daralma var.Gözlerim anlam veremediğm şekilde 1-2 sn de olsa kapanıyor.
Keşke hiç sorunum olmasada %82 değil %2 raporum olsa.

2003 yılından beri uğraşıyorum herşey dogruyduda bu mu hatalı çıktı.
Güven sorunu devam ediyorsa raporlarımı gönderebilirim.
Saygılarımla

Vergi ind. hakkınız oldugu için bir daha sizden rapor istemezler emekli olurken o kanuda rahat olun ..
Özürlü kimlik kartı almak için sosyal hizmetlere başvur onlar seni yetkili hastaneye sevk ederler ve sadece özürlü kimlik kartı için degerlendirilir o alacagınız rapor yani senin kazanmış oldugun vergi ind. hakkı bakidir...

Dercelerini yazabilirmisin ordan yardım edelim sana

Sol Göz gözlükle 10 / 2 sag göz gözlükle 10 / 4 ancak görme alanı kaybı % 80 yani doktorların dediğine göre sadece baktığın yeri görürsün yani anahtar deliğinden bakar gibi düşünün dahada açıklayıcı olursam.parmağımı sadece göz mesafesinde iken görebiliyorum,dahada açıklayıcı olayım benim birisinin tokalaşmak için elini görebilme ihtimalim yok dahada açıklayıcı olayım eve giderken yere baksam karşıma çıkana , önüme bakarsam belediyenin deliklerine düşüyorum(çok yaşadım.) daha bitmedi :) Tavuk karası(Gece körlüğü) yine bitmedi + astigmat daha bitmedi + sarı nokta rahatsızlığı bittiğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz + amiyopi (Göz tembelliği).Evli bir çocuk babasıyım ve akşam oldumu bugün babam beni servisten alıyor inşAllah yarın Oğlum alacak.

Şimdi yardımcı olunda bende oranım ney göreyim.:)))

Sayın Oturanboğa abime raporlarımı özelden gönderdim,oda orum yaparsa sevinirim.Çünki bana hem özelden hemde konulardan çok yardımcı oldu.

Ben askerede almadılar arkadaşlar,çocuğumu tek başına bir yere götüremiyorum biliyormusunuz elimi bırakırsa onu kaybederim diye.Ehliyet almaya gittiğimde sen bu gözle dışarı bile çıkamassın dedi kaldıki sen araba kullanmak istiyorsun diyorsun dediler.

Kalın saglıcakla.....

arkadaşım üzülerek söylüyorum vergi nidirimi için başvurursan (digerlerini bilmem)alacan oran üzülerek söylüyorum en fazla %30 veya 32 neden dersen ben üç ay önce benzer sorundan müracat ettim %29 aldım sende buna yakın alırsın.

Arkadaşlar tekrar merhaba,

Defterdarlıkla dün görüştüm.

Hiç bir kurumun bana verilen belgerleri benden soramayacağını itirazları veya eksik gördükleri bir yer için beni değil kendileri ile muhatap olmaları gerektiğini ve ardındanda Vergi indirimi hakkı elde ettiğiniz Ankara tarafından onaylanmış,rahat olun dediler.

Son olarak ta ben şunu söyledim,
Bu kadar oran farkını neye bağlıyorsunuz dedim.
Kendileri raporu detaylı incelediler ve ardından.
İlgili Hastaneye iki sefer yazı gitmesine rağmen Görme alanı testlerini kendileri yapmamışlar ve dikkate almamışlar ancak Ankara almış dediler.

Arkdaşlar forumda daha öncede yazdım ben.
Ankara hastaneden Görme alanı testi istedi ancak onu dikkate almadılar ben özel bir hastanede ki çektirdiğim tüm tesleri ve sonuçlarını Ankarayla paylaştım sonuçta hakkımı aldığımı söyleyebilirim.
Son olark oran hesaplaması yaparken herkesin gözden kaçırdığı bir husu var arkadaşlar.

Görme alanı kaybı çok önemli bir madde bunu Göz rahatsızlığı yaşayan tüm arkadaşlarımızın dikkate alması gerekiyor.
Lütfen sizde raporunuzda eksiklik hissediyorsanız sizde bir Görme alanı testi yaptırın.Gerçek sonuçlar orada çıkıyor BENCE...

Üst Alt