Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapordaki oranım arttı. İşyerinde buna dair bir şey yapmalı mıyım?

mcaglarr

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
6
Arkadaşlar merhaba ben size bir soru sormak,fikrinizi almak ve cevabınıza göre hareket etmek istiyorum ilk raporumu 1999 engelli kimlik kartı için %52polio sekeli ile rapor almış 2003 dede 2022 den faydalanmak için (sağ üst extremitide orta %20 sağ alt orta derecede %40) %52 rapor çıkarmıştım
1999 raporumla 2004 de bankada işe başladım 2012 de yine aynı raporla devlette devam ettim.ulusal engelli veri bankası için raporumu kaydettiremeyince yeniden rapor çıkardım ortapedi beni baya zorladı emg falan istedi oranıda (SAĞ üst ve alt ektremite cp sekeli.dirsek ekstansiyonu 30 derece kısıtlı,el bilepi dorsifleksiyonu yok ,el bileği 50 derece fleksiyonda ,diz ekstansiyonu 20 derece kısıtlı,tablo 3,4 e göre %12 ,ve şekil 2.8 e göre %5 +%4 şekil 2.6 ya göre) toplam %11 verdi
ama nöroloji(SEREPRAL PALSİ ..EMG DE İĞNE EMG DE SANTRAL TİPTE SEYRELME VAR. SAĞ HEMİPAREZİ..SAĞ ÜST EKSTREMİTE :%40...SAĞ ALT EKSTREMİTE KISALIK VEFONKSİYON KAYBI VAR.HAFİF ORTA YÜRÜME BOZ ;%40) %66 verdi fizik tedavide nörolojinin puanına uygun dedi. (Bu arada %5 de orta şiddette seboreik dermatiti verdi cildiye)
Yeni raporum Toplam %70 olarak çıktı sorum burda başlıyor şimdi yeni raporla 2.dereceye yükseldim bununla ilgili vergi indirimi ile ilgili arkadaşların baya sorun yaşadığını ankaranın işi sıkı tuttuğunu biliyorum ona rağmen 1999 tarihli raporum varken hiç sorun yaşamadan 16 yıl çalışmışken bu raporu işleme aldırmalımıyım yoksa aynen devam etmelimiyim yada zaten ankara bununla ilgili otomatik bir işlem baslatırmı?kafamdaki soru işareti ankara devreye girerse yine beni uğraştıracak diye korkmamdan kaynaklı çünkü ortapedi ile nöroloji arasındaki fark sanki basıma bela olacakmış gibi.
Sizin bu konudaki değerli görüşlerinize çok ihtiyacım var yardımcı olursanız çok sevinirim

mcaglarr

Benim de rapor oranım yıllar içinde arttı. Vergi indirimi için aldığım ilk rapor düşüktü ve emekli olmadan önce aldığım rapor ise yüksek. Herhangi bir yere bildirmedim ve o şekilde emekli oldum. Rapor oranındaki artış size ne sağlar:

1- Vergi indirim dilimindeki muafiyetleri yükseltir
2- Emeklilik şartlarını değiştirir.

@hozgul hocam anlasıla oki otomatik değişmedi durumun.zaten atla deve değil farklar ama ben rapor alırken bir sürü emekli olan kişiyi geri cagırmış sgk rapor yenilemeleri için insanlar baya sıkıntılıydı bunu bendende isteyebilirler zaman içinde o yuzden rapor guncellemek avantaj olur ama kabul etmezlerse raporumu,itirazla yine 50 ye geri gelir en kötü ugrasmak yanımda kar kalır yukarı tukursen bıyık asagı tukursen sakal ne yapim bilemedim

Baş vuru yapmaya karar verdim bakalım ne çıkacak:)

öncelikle hayırlı olsun. Ankara 2019 yılında alınan raporlara fazla takılmıyorlar. Yeni raporunuz eskisini iptal ettirir zaten otomatikman. Kısaca ileride de sorun yaşamamak adına yeni raporunuzu bildirmekten çekinmeyin :)

Sardonyx35 teşekkür ederim hocam eyvallah.ama işin ilginç tarafı var interaktif vergi dairesinden başvuru açmışlar yaptım ama raporumda dahil artık herseyim e devlette var ona ragmen ekleri fiziken istiyorlar gidip fiziki olarak ekleri teslim edeceğim guler misin aglar mısın:)

mcaglarr

Bunun sebebi Fetö den dolayı. Haberlerde gördünüz mü bilmiyorum ama çok sayıda sahte engelli raporu çetesi yakalandı yok fetöcü yok örgüt çete vs vs diye bu yüzden incik cincik ediyorlar :)

Sardonyx35 ben raporun incelenmesini kastedmiyorum incelesin incelesinde kardeşim butun belgeler ortamda var gir incele neden fiziken istiyorsun ben karşıdan evrak götüreceğim vatan caddesine

Kardeş aynı durum bende de var.benimde 1996 da aldığım vergi indirimi raporu %45 bu yıl ötv indirimi için aldığım rapor %68.ben müracaat etmedim.Süreç sonuçlandığında bilgi verirsen sevinirim

mcaglarr
Devletteyim derken devlet memuru musunuz, yoksa kamu işçisi mi ?
Memur iseniz vergi indiriminin sizin emekliliğinize bir etkisi olmayacak, bunu biliyorsunuz sanırım.
Ha üçüncü derece ile ikinci derece arasındaki cüzi miktar fark olsun maaşımda diyorsanız o ayrı.
Yoksa vergi indiriminin memur için öyle aman aman bir avantajı yok.

Ufukalp hocam 4857 tabi kamu işcisiyim, ya indirimden ziyade 1999 raporumla 16 yıldır calışıyorum yeni raporla gözükeyimki yarın bugun raporum eski diye yeniletmeye göndermesinler.erken emeklilik derdim yok zaten emeklilik maaşı yerlerde yaş 35 Allah ömur verdiği sürece calışırım hocam.
faydası +60tl ve genel matral düşük olacagından dilimlere geç gecerim toplamda 1000-1200 yılda kazanc artar %60 verirse teşekkür ederiz vermezsede canları sagolsun raporumuz yenilendi deriz

mcaglarr bunların dışında son raporunuzu İşyeri Hekimliğine bildirmeyi unutmayın.

Sorumlulukları arasında olduğu için İşyeri Hekimi, Bir önceki raporunuz la yeni raporunuzu karşılaştırmalı, gerekiyorsa çalışma ortamınızın yeniden düzenlenmesini sağlamalı.

Netbey devletin kılıcı özele keskindir her zaman, kendisini asla kesmez:)en basiti forumda yeni emekli maası kesilen arkadasların yazdıklarını okuyoruz denetlenmesi kadar guzel birsey yok denetle eyvallah ama sen bu arkadaslarımızıın durumunu degerlendirirken o zamanki yürütmeyi esas alıp degerlendir.o zamanki yürürlükte olan yasaya uygunmu durumları ona bak kötü niyet varsa haketmedii halde aldıysa raporu kır kalemini eyvallah.ama sen bugun idam çıksa bile yasa geriye dönuk uygulanmaz deyip apoyu asmıyorken arkadaslarımızın o gunku yasa ile elde ettiklerini şimdiki yasa ilegeriye donuk uygulatıp tek kalemde siliyorsan bu adalet değil.

gecen motor carptı beni felçli elimdeki işaret parmagım pozisyon itibariyle en ufak kazada hep kırılıyor. şuana kadar 5 defa kırıldı.neyse gittim acile 1 gun rapor aldım ertesi gun işyeri hekimi 2 gun verdi toplam 3 gun istirahat sonrası iş bası yaptım.ilk maasta rapordan dolayı kesinti yaptı.sgknın yatırmasını bekledim.sgk yatırmayınca 1 ay sonra aradım sordugumda siz 1+2 gun rapor almışsınız biz ödemeyiz dedi iş veren tamamını ödeyecek dedi.işverene soylediğimde sen yekunde 3 gun rapor almışsın ben 2 gunu öderim 1 gunu sgk öder dedi ve benim 1 gun kaynadı gitti:)bu yorumu özel yapsa sgk boyle dedi dediğimizde öderdi kesintiyi olaylar boyle:)arkadasımın birine iskeletteki durumundan dolayı konforlu bir koltuk aldılar ama hiçbir zaman daha ötesi özel uygulamalar yaşanmaz

mcaglarr

çok basit cevabı var işte sahte evrak karşı önlem. Günümüz de photo shop ile millet neler yapıyor sahte evrak mı yapamıcak :) bunun önüne geçmek için

Üst Alt