Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapordaki Orta Demans ifadesi nedeniyle ille de Vasi kararı isteniyor..?

sometimestaner

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar kaynanamın %92 engelli raporuyla ÖTV muafiyetli araç almak istiyorum. Okuma yazması var ve zihinsel engeli yok. Buna rağmen bayi vekaletin yeterli olmadığını ve trafik tescil işlemleri için vasi kararı olması gerektiğini söylüyor. Ayrıca noterde vekalet verirkende bizden vasi kararını isteyeceklerini söyledi. Daha önce raporu gösterdim bayiye. Vasi kararı gerekmez demişlerdi. Şimdi araç için krediyi çektim ve şimdi bayiye gittiğimde vasi gerekli diyorlar.

Engelli raporunda "Zihinsel" kutucuğu işaretlenmemiş. Ama ön sayfadaki rapor detaylarında "Orta Demans %70" yazdığı için kabul etmez dediler.

Bu hafta aracı acil almam gerekiyordu ve her şey hazırdı. Bu sorun çıktı. Vasi kararı almak gerekirmi? Ne yapabilirim?

@OturanBoğa

sometimestaner

Demans ifadesi geçiyorsa maalesef vasi tayini şarttır. Maliye onay verse Emniyet'te sorun çıkar...

Arkadaşlar babamın % 98 raporu var özürlü sürekli babam 85 yaşında
araba almak icin bayiye gittik bayi vekalet getir dedi olur bende notere gitim notere raporu göster dim iki sahitle olur dedi ve vekalet i aldık birde muvaffakname aldım arabanın parasınıda bayiye yatirdik ve işlemler başladı
Maliye onay verdi fakat trafik Tescil raporda Demans yazdığı icin demans oranı % 50 hafif orta geçiyor
bunun icin ankaraya yazi yazılmış şimdi cevap bekliyorum acaba sonuc ne olur merak ediyorum
vasi tayini isterlermi isterlerse cok uzun sürer gibi geliyor arti ailenin tek çocuğuyum vasi tayininde hakim red vere bilirmi cevap yazilirsa sevinirim.

ankaradan yazı gelmiş tekrar nöroloji ye sevk eti aklı dengesi yerin demi diye doktora gittik oda hafif kognitif bozukluk ve hafif demans yazıp sağlık kurluna gönderdi sonuçu il sağlık müdürlüğüne gönderek eyer rapor sonucunda vasi kararı gerekir derse mahkemeye devam bakalım hayırlısı

akif31

merhaba. maliye onay verdiyse trafik tescil kabul etmek zorunda değilmi? onay veren hangi vergi dairesi istanbul damı ve hangisi?

izmir

simdi vasi kararınıda aldık ve oda işe yaramadı bu sırada satın alacağımız arabanın faturasını istedi ek karar için bakalım sonuç ne olcak bekle gör

ek karar cıktı red cevap vermiş
babamın tek çocuğu olarak bize taksiyi uygun görmüş hakim bey
taksi daha uygunmuş taşımakta.

akif31

insanı yıldırıyorlar. sözde engelliye ötv indirimi hakkıymış. bi oraya git buraya git yoruyorlar bu nasıl engelliye tanınan haktır olmaz olsun böyle hak. bende aynılarını yaşadım. bi indirim alacağız diye çektiğimiz zorluklara bak

Bir üst mahkemeye itiraz ettim şimdi ne gelecek cevabı burda paylaşacğım.

akif 31 senin yaşadığınin aynisini yasiyorum. dedemin uzerine araci aldik parayi odeyip faturayi kestirdik. 3 araba firmasi da bu rapora arac olur dedi..maliye evraklari verdi... ama trafik hafif orta demans yazdigi icin vasi istiyor.herhalde tek çare vasi kaldı.
devlet hem ÖTV indirimi veriyor. sonrada raporda o olmicak bu olmucak.zaten %90 in uzerinde raporu olan bir kişi nasıl saglam olsun. Aklından yada baska yerlerinden kaybi var iste.insanlarla resmen oynuyorlar.

Son düzenleme:
Bizim rapordada orta demans mevcut. 2012 senesinde halam vasi olarak atanmıştı. Ancak süresi dolduğundan hem vasi süresinin uzatımı hemde araç alımı izni için 63 gün önce dilekçe verdim. Bayi kaporayı yakacak ama Adliye'ye bugün gittiğimde resmen azarlandım. Bu kadar sık gidip soramazmışım, hakimin başı çok yoğunmuş, bir tek ben beklemiyormuşum, buradaki tek hatalı kaporayı yatırıp bekleyen benmişim ve daha neler neler. Ben size aklımdan bir araç uydurup mu yazıcaktım dilekçeye kaporayı vermeden ? Beni bu kadar süre mağdur ettikleri yetmiyormuş gibi gittiğimde suçlu gibi davranıyorlar bana. Yasal süre dahi doldu. Ben bu kişileri Allah'a havale ediyorum. Böyle düzen olmaz olsun. Devlet kepçe ile alıp, kaşık ile verirken bile binbir türlü sıkıntı çıkıyor. O kapora tutarı Adliye personelinden çıkar inşallah. Daha diyecek söz bırakmadılar bende.

Hakim ne sıfatla karar verebiliyormuş taksiye?
doktorlardan daha mı iyi biliyormuş? neden gidip doktor olmamış?
sırf kendisi alamadığı için reddetmiştir.
hastanın işiyle gücüyle o mu uğraşıyormuş?
sıkıntılarla o mu boğuşuyormuş?
arabanın parası kendi cebinden mi çıkacakmış
taksi parasını kendisi mi verecekmiş?

böyle bir saçmalık olamaz.

Üst Alt