Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapordaki özel donanım ifadesi ehliyet alımında soruna yol açıyor..?

EZ_T

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhabalar ;

İlk defa ehliyet alacağım. Normalde %40 engelli raporum var. Engelli ehliyeti için bunun yeterli olmayacağını söylediler tekrar hastaneye gittim %33 oranla , "özel tertibatlı araç kullanabilir" diye yeni bir rapor verdiler. Ben otomatik vites araç kullanabiliyorum ve ehliyeti bu şekilde almak istiyorum. Ancak sürücü kursu biz özel tertibatlı araç ehliyeti vermiyoruz diye rapor da tereddüt ediyor. Ne yapmam , nasıl bir yol izlemem lazım. Son 3 günüm başvuru yapabilmek için. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ediyorum.

EZ_T ;
Öncelikle şu sorulara yanıt verir misiniz?

1. Rahatsızlığınız nedir?
2. Aile hekiminden rapor aldınız mı?

Şöyle bir durum var ki, sıralamada bir karışıklık olmuş gibi görülüyor.
Çünkü, ehliyet almak istiyorsanız öncelikle aile hekimine gitmeniz gerekir.
Elinizdeki oranlı olan ve heyet kurulundan alınan raporun ehliyet için etkisi yok.
Bu raporu araç almak için kullanacaksınız.
Ehliyet almak için önce aile hekiminin sevki, sonra da il sağlık müd. heyetinden alınan ve üzerinde oran değil de, kodların bulunduğu rapor olması gerekiyor.
Burada da engelinize göre otomatik vites veya özel donanım kodları belirleniyor.

Üst Alt