Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapordaki süre değerlendirmesi emeklilik açısından ne anlama geliyor?

HALISGUNAYDIN

Yeni Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Merhaba;

ağır uyku apnesiyim. hipoapne %30 un üzerinde (tahmini oran %35),
obezite var boy 1,82 kilo 142 (vücut kitle endeksi 42,9) (tahmini oran %20)
yüksek tansiyonum var (tahmini oran %10)

bu bölümlerden herhangi birinden süreli rapor gelir mi?

ayrıca; süreli rapor olursa emeklilik hakkınızda bir değişiklik oluyor mu? örneğin obezite için süreli rapor verildi ve 1 yıl sonra kontrol dendi. bir yıl boyunca emeklilik oluyor mu... kontrole gittim ve iyi bir diyetle zayıfladığımı düşünelim.obezite oranım kaldırılıyor mu? emeklilik elimden alınıyor mu?
hatta duyduğum kadarı ile bir sene boyunca ödenen parayı raporunuz bozulduğunda tekrar ödüyor muşuz.doğru mu?konu hakkında bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

HALISGUNAYDIN Uyku apnesi,tansiyon ve obezite birlikteliğinde,vücuttaki diğer organlarında etkilenmesi kaçınılmazdır.Yani size tavsiyem,iyi bir kardiyoloğa ve kalp damar uzmanına görünün.Eko çektirip kalbinizin durumuna ve Ef değerinize baktırın.Kalp damar hastalıkları yönünden değerlendirmeler isteyin.Ayrıca Diyabet konusunda bir dahiliye uzmanına görünün.Böbreklerin ve karaciğerin durumu içinde yine testler yaptırın .Sizin farkında olmadığınız bu ve benzeri hastalıkların başladığını yada başlamak üzere olduğunu göreceksiniz.
Emeklilik hususunda bu bahsettiğim şeylerin,tetkik ve tahlilini yaptırmadan heyete girmeyin.Hatta daha öncesinde,normal poliklinik muayene olarak bu hastalıkların incelemesini yaptırmanız sizin faydanıza olacaktır.Tüm hastalıkları tesbit etmeden rapor işine girişmeyin.

Başgedikli

merhaba;öncelikle verdiğiniz bilgilere çok teşekkür ederim.önümüzdeki pazartesi bu konuda yetkili bir hastahanede kalp damar,dahiliye,göğüs bölümlerinde muayene olacağım...uyku apnesi raporum elimde var.titrasyon henüz çıkmadı....umarım bu muayeneler yeterli olur ve bir hastalık çıkmaz...kurulda yeterli puanı aldıktan sonra tüm cabam zayıflama üzerine olacak bence en büyük sıkıntı kilodan geliyor.(yanılıyor olabilirim.) sizin bahsettiğiniz (ve beni endişeler düşüren ) olabilecek rahatsızlıklar bu kurul öncesi bu muayenelerde ortaya çıkar değil mi? diyelim ki obezite-uyku apnesi ve yüksek tansiyon dışında bir şey çıkmadı (inşallah tüm temennimiz bu yönde) süresiz bir rapor mu olur.teşekkür ederim

HALISGUNAYDIN dün engel tesbiti için yeni bir rapor aldım kendime.Bahsettiğiniz rahatsızlıklar bendede mevcut.Toplamda %83 ve sürekli rapor aldım.Sizinde raporunuz bu yönde olacaktır.Yani rahatsızlıklarınız kronik ve bundan dolayıda raporunuz sürekli olacaktır.Zayıflama elbetteki bu rahatsızlıkların semptomlarını gidermek için altın kural.Ama alacağınız rapor şuan ki durumunuzu yansıtacağı için sürekli olacaktır.Diyelimki zayıfladınız ve bahsettiğiniz hastalıklar iyileşme-düzelme evrasine girdi.Bu durumda ilerki yıllarda yeniden rapor çıkarmak isterseniz,o zaman muayenelerdeki yeni durumunuza göre rapor ve oran alırsınız.Yani yeniden bir rapor çıkarmadıktan sonra alacağınız oranlar ve raporunuz sürekli olarak geçerli kalacaktır.

HALISGUNAYDIN
Rapordaki obezite değerlendirmesi büyük ihtimalle raporun süreli olmasına sebep olur, çünkü obezite tedavi ile düzelebilen rahatsızlıklar kategorisinde değerlendirilir. Diğer rahatsızlıklar %40 ın üzerine çıkabilecek durumda ise ben olsam obeziteyi rapora dahil etmem.
Süreli rapor ve vergi indirimi ile emeklilik mümkündür ve genelde emeklilik de süreli olarak onaylanarak kontrol şerhi konur.
Kontrol muayenesinde obezitenin düzeldiği tesbit edilirse oran verilmez, diğer rahatsızlıklar da yeterli orana ulaşmıyorsa emeklilik sonlandırılarak maaş kesilir.
Obezite harici yeterli orana ulaşabilecekseniz, kontrollerle hiç uğraşmamak için obeziteyi katmayın derim.
Tabi diğer rahatsızlıklarınızdan alacağınız orandan emin olmak şartıyla.

benim obezite dışında ağır uyku apnesi raporum ve hiper tansiyonum var.uyku apnesi %35 ancak hiper tansiyonum 9 a 15 veya 9 a 18 gibi çıkıyor yani sınırda buna puan verirler mi?ilaç kullanıyorum.ilaç raporum var.diyelim ki %10 verdiler %35+%10 = %45 yapar bu baltazar ile kaça düşer.(şayet obeziteyi katmazsak)

Başgedikli
Genel bilgi verdim, istisnalar kaideyi bozmaz.
Genel olarak tedaviyle düzelebilen ibareli psikolojik rahatsızlıklar ile obezite için rapor süreli verilmektedir.
HALISGUNAYDIN
35 + 10 = %42 yapmaktadır.

Üst Alt