Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapordan emekliliğim dava konusu. Bu arada %40 raporumla emekli olabilir miyim?

(Mustafa BAYKARA)

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyigünler oturanboğa kardeşim ben mustafa baykara 1986 dan 1996 ya kadar bağkur 1996 dan sonra
memuriyete başladım halen memurum askerlikten çürüğe ayırıldım ayrıca memuriyete başlamadan önce %40 raporumu almıştım ayrıca ankra numne hastanesinden %50 rapor aldım veyine vergi indirimi iş görmezlik raporum %50
ben gaziantep ptt den çalışıyorum
2009 da isteğim üzerine kurumuma beni emekliye ayırdı sgk sağlık kurulundan 2 ay sonra rapordaki oran bu değil bahanesiyle emeklilik işlemimi iptal ettiler ben de idare mahkemasine dava açtım davayı kazandım temize gönderdiler danıştayda 11 aydır hiç bir haber yok bekliyorum

Not: sayın oturan boğa kardeşim ben şünu öğrenmek istiyorum benim %40 raporuma karıştıklarından dolayı temiz lehime gelmese 8. ayda 25 yılım doluyor 12. ayda da memuriyetten 15 yılım doluyor hani memuriyete başlamadan önce %40 rapor almıştım ya memuriyetten 15. yılım dolunca tekrar aynı raporla emekliliğimi isteyebilir miyim. ben yaştan ikibuçuk yıl yiyorum

saygılar.

Mustafa bey, evet, siz her koşulda (ister memur olmadan önce alınan %40 raporunuzla isterseniz emeklilik talebiniz üzerine kurum sevki ile aldığınız raporunuza istinaden) emekli olursunuz. SGK işgüzarlık yapıyor her zaman olduğu gibi...
5510 sayılı yasanın Geçici 4. maddesinin ilgili fıkrası çok nettir:
Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az % 40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az % 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının C bendi kapsamında sigortalı olanlara; en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığı bağlanır.
Ancak çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,
gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla, haklarında bu fıkra hükümleri uygulanır.

Saygı değer kardeşim Bülent bey ve saygıdeğer arkadaşlarım; benim öğrenmek istediğim eğer danıştayda gelecek sonuç lehime gelmezse benim 8.ayda 25.yılım 12.ayda da memuriyetimde 15. yılını dolduruyor yani aynı raporla tekrar geçici 4.madeye göre emekliliğe müraacat edebilirmiyim emekli ola bilirmiyim.
Not:Bülent bey ve arkadaşlar; benim öğrenmek istediğim raporun geçerliliğinin davam edip etmediği.Saygılarımı önemle sunuyorum.

Elinizdeki rapor sizi emekli edecektir. Yargı kararı da lehinize olacaktır...

Üst Alt