Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapordan neye göre para alıyorlar?

çirkin1

Aktif Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
233
Ben rapor yeniletmeye gittiğimde ücret falan talep etmediler ama emeklilik işlemleri için birinden rapor istemişler adam hastaneye gidince de para istemişler öyle az buz da değil 600tl
Neye göre para istiyorlar

çirkin

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 15.07.2014 tarihli ve 5409.567sayılı yazısında;Engellilik haklarından faydalanmak üzere talep edilen sağlık kurulu raporlarında %1dahi olsa engel oranının belirlenmiş olması halinde ücret talep edilmemesi gerekmektedir, denilmekte ve içeriği de aşağıdaki yazıda açıklanmakta. Ancak emeklilik,ehliyet vb gibi işlemler için alınacak raporlar ücretli, bakanlık bizlere sadece engellilik tespitinde alınacak raporlar için bizlerden ücret almamakta onun dışındaki tüm raporlardan ücret almaktadır.

https://www.tkhk.gov.tr/Dosyalar/939746c2030f46e28b9ce7af4f0cf6c9.pdf

Bu konuda daha önce bir yerlere yazmıştım.

Müraacat ederken sadece engel oranımın belirlenmesi diye dilekçede belirlemek gerekli.ÖTV indirimi,emeklilik v.s yazarsanız ücret ödeniyor dedi kayıttaki memur.Hatta ben öyle doldurduğum için o bölümleri kalemle çizelim dedim kabul etmedi.

Tekrar form doldurum dedi.

Yani engeli raporu çıkarmak için diilekçeye sadece engel oranımın belirlenmesi yazınız.

çirkin

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 15.07.2014 tarihli ve 5409.567sayılı yazısında;Engellilik haklarından faydalanmak üzere talep edilen sağlık kurulu raporlarında %1dahi olsa engel oranının belirlenmiş olması halinde ücret talep edilmemesi gerekmektedir, denilmekte ve içeriği de aşağıdaki yazıda açıklanmakta. Ancak emeklilik,ehliyet vb gibi işlemler için alınacak raporlar ücretli, bakanlık bizlere sadece engellilik tespitinde alınacak raporlar için bizlerden ücret almamakta onun dışındaki tüm raporlardan ücret almaktadır.

https://www.tkhk.gov.tr/Dosyalar/939746c2030f46e28b9ce7af4f0cf6c9.pdf

Ama eğer sağlık raporları yönetmeliğinde engelli raporu vermeye yetkili ama özel olan hastanelerde dediğiniz gibi değil, engellilik haklarından yararlanmak için aldığınız raporlarda bile ücret alınmaktadır. Bilgilerinize...

Saygılar.

arkadaşlar ben ÖTV siz araç almak için dilekçe formuna engel oranımın belirlenmesini istiyorum diye yazsam rapor ücreti alınmayacak peki heyet ÖTV için bana gereken raporu verırmi ÖTV denir muaf için

Üst Alt