Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporların sürekli ya da süreli olduğunu nereden anlıyoruz? [Soru]

MUSTAFA44

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
bülent agabeyim ve diğer bilgisi olan arkadaşlar,
benim %80 raporum var, vergi indirimi de alıyorum, ancak ruh hastalıkları kontrole ve heyete girecekleri raman 72 söyledi.
benim raporumda sürekli yazıyor. sağlık kurulu raporları hakkındaki yönetmelikte "5- Raporun süreli olup olmadığı ile süreli raporlarda kontrol süresi mutlaka belirtilir" ibaresi bulunmakta. benim raporumda böyle bir yazı bulunmamakta.
aynı yönetmelikte, "Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor alınması halinde, çalışma gücü kayıp oranları bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden hesaplanır." deniyor. burdaki "ancak süreli raporlarda" demi,ş yani süreli mi sürekli mi bunu nerden bileceğiz?

kafam karıştı hastalığımdan dolayı çok kafama takıyorum. benim ve diğer arkadaşlarında bilgisi olsun bu konuları aydınlatırsanız sevinirim :lol:

mrb bülent abi bi kaç sorum daha olacak
ekim ayından önce malulen emekliliğe başvurursam ne gibi faydaları olur?
eski raporumu 3.5 ay önce almıştım tekrar bi rapor almama gerek varmı?
raporlar ankaraya mı gönderiliyo yoksa bulunduğumuz şehirde mi onaylanıyo? malüllükiçin başvursam ankara çağırıyormu kontrole?
endişelerim var kontrolden dolayı,kararsızım ,malulen emekli mi olsam yoksa 15 seneyi mi doldursam?kısaca durumumu izah edeyim.rahatsızlığım dakika başı hasta olmuyorum olsada oanda kontrolü verecek doktoru nerde bulayım eegde emarda kan tahlilde birşey çıkmıyor psikolojik(gözle görünmüyo) olduğundan dolayı doktorlara inandıramama gibi bi durumum var 4 sefer heyete girdim diyarbakırda 2 sefer heyete girdim doktor inanmadı 2sene uğraştım en son rahatsızlandım doktor hastalığımı gördü 50 gün hastanede yattım ondan sonra raporu verdi endişelerim bu yüzden korkuyorum bir sorun çıkacak diye vereceğiniz cevapla yol göstereceğinize inanıyorum teşekkür ederim

Epilepsi hastaları da sanırım kriz geçirmek için bir süre hastanede yatırılıyorlar. Sende de öylesi bir şey olabilir diye düşünüyorum.
Bence korkunun yararı yok. Şartların tutuyorsa malulen emeklilik taebinde bulun. Sonrası o zamanın işi.. Emekli olmak için yapılabilecek başka bir şey de yok sanırım

siz dedenizki malulen emekli olanların maaşı ekimden sonra 300ytl ye kadar düşecek ondan dolayı sordum
birde malulen emekli olsam çalışabilirmiyim

MUSTAFA44,
Malülen emekli olanlar çalışamaz. Vergi indirim belgenizde varsa normal emekliliği salık verirdim.

makri teşekkür ederim bende bugün itibariyle senin gibi düşünüyorum
bülent abi üste bir soru yazdım bir kısmı silinmiş galiba
neyse bugün ssk müdürlüğüne gittim malülen emeklilik için dedilerki bize başvuracaksın raporunu ankaraya göndereceğiz ankara büyük ihtimalle bulunduğunuz ilde rapor verecek hastaneye sevk edecek rapor tekrar ankaraya gidececek onlar kafasına yatmaz ise başka bir ile tekrar sevk edecekler ve sonuç gelecek dediler
bende anlattığım durumlardan dolayı vazgeçtim hayırlısı neyseo olsun

Üst Alt