Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporu %90 altında olup sürücü olamaz raporu verilenler

Faruk33

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
11
Benim raporum %68 sol hemipleji hastasıyım. Ehliyet için başvuru yaptığımda komisyon sürücü olamaz raporu verdi. Eğer ehliyet alabilsem otv'siz araç alacaktım ama mevcut kanunda ehliyetim olmadığı için otv'siz araç da alamıyorum. Hem bize ağır engelli, sürücü olamaz deniliyor hem de ne halin varsa gör toplu taşıma araçlarında sürün diyorlar. Madem bizler ağır engelliyiz bir aracın olup hayata katılmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Bunun için raporu %90 altında olup "Sürücü olamaz" raporu verilenler için de tıpkı %90 üzerinde olanlar gibi ailesinin kullanma şartıyla otv muafiyetinden faydalanması gerekiyor diye düşünüyorum. Bunun için cimer'e de yazacağım. Tüm sürücü olamaz raporu verilen arkadaşları da böyle bir yazı hazırlayarak cimer'e yazmaya davet ediyorum.

Galiba psikolojim bozuldu.

Serebral palsi sol hemiplejiyim. Ne yaptıysam doktorlardan "sürücü olur" raporu alamadım. Çocukluğundan beri araba kullanma hayali olan biri olarak bu sebeple psikolojimin bozulduğunu hissediyorum. Öyle ki yoldan geçen araçların bile içine bakıyorum yaşıtım biri olursa kullanan "keşke ben de kullanabilsem" diye düşünmeden edemiyorum. Çevremde arkadaşlardan biri araba alacağı zaman ne güzel telaş diyerek imreniyorum. Ailem önüne bak olan oldu hayat devam ediyor diye teselli etmeye çalışsa da önüme bakamıyorum. Mantığım evet haklılar diye düşünüyor ama bir şey oluyor yaram yine kanıyor. Bedensel hastalığımı geçtim bu ehliyet alamama mevzuu beni psikolojik hasta da yaptı.

Faruk33

Ah kardeşim, ne diyeyim ki! Avrupa'da Amerika'da olsan kolayca ehliyet alıp özel donanımla araç kullanabilecekken kendi ülkende bundan mahrum bırakılıyorsun... Oysa Avrupa ile aynı teknik cetvele/şartlara sahibiz mevzuat olarak da. Ama burada bürokrasi engellileri hiç bir şey yapamaz sığır olarak gördüğü için bizden sadece önümüze konanı yiyip içip sonra da ölmemiz bekleniyor...

Üst Alt