Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporu aldıktan sonra vergi indirim için ne yapmalıyım?

TOPULCAN

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar,
Emekli olabilmek için 10.03.2022 tarihinde kalp yetmezliği ile sağlık kuruluna girdim, bugün arayıp raporumun çıktığını gelip almamı söylediler, raporda %50 KKY %50 KAH %10 MY %10 PHT (sanırım %79 a tekabül ediyor ) diye yazıyor.
yardımınızı istediğim nokta bu raporu hastane mi Ankara SGK ya gönderiyor, ya da SGK ya mı gönderiyor ya da ben mi göndereceğim. 2. husus vergi dairesine gitmem gerekiyor mu ? ben sadece SGK Ya gittim onlarda beni hastaneye yönlendirdi. bu arada sgk giriş 2004 prim gün sayım 5400
Bu aşamada nasıl bir yol izlemem gerekiyor. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

TOPULCAN malulenmi emekli olmak istiyorsunuz ? vergi indirimi ile engelli erken emeklimi olmak istiyorsunuz ?

merhaba, açıkcası hiç bir fikrim yok :) ancak vergi indirimi ile emeklilik sanırım daha avantajlı yanlış biliyor da olabilirim.

TOPULCAN

O raporla çalıştığınız yerin bağlı olduğu vergi dairesine gidip sakatlık indirimine başvuracaksınız. Rapor Ankara Maliye sağlık kurulunda değerledmirilecek ve sonucunda size sakatlık indirim hakkı tanınacak. Bu hakkın derecesine göre emeklilik için aşağıdaki tabloya tabi olacaksınız. Vergi indirim hakkı ve emeklilik için sigortalılık süresi ile prim gün sayısı tamam olduğunda tek yağmanız gereken bu hakka istinaden erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurmak.

2008_oncesi.PNG

Teşekkür ederim, ama bu hastaneden aldığım 1 sayfa yazı ile mi vergi dairesine gideceğim yoksa bana ekstradan maluliyet oranımı bildiren bir rapor gibi birşey gelecek onunla mı vergi dairesine gideceğim ?

sgk nin yönlendirmiş olduğu eğitim ve araştırma hastanesinden almış olduğum rapor.

TOPULCAN sgk sizi sağlık raporuna yönlendirmiş durum bildirir raporu istemiş.Durum bildirir ve sağlık raporu malulen emeklilik için sgk istediği rapordur. Vergi indirimi alabilmeniz için engelli raporunuz olması gerekmektedir.

@deasn1

bu raporla sgk ya malulen emeklilik için başvuru mu yapıyorum yoksa hastane sgk ya bu raporu gönderiyor mu?

OturanBoğa

malulen emekli olmak için başvurdum ( bilmiyorum vergi idirimi ile malulen emekliliğin farklı olduğunu) bana herhangi bir eğitim ve araştırma hastanesi seçmemi söylediler bende birtanesini seçip gidip bu raporu aldım.

TOPULCAN malulen emeklilik için başvuru yaptı iseniz eğer. Hastanenin raporu sgk ya göndermesini bekliyeceksiniz. Sgk ya giderek sorabilir öğrenebilirsiniz.

TOPULCAN

SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanılı bir teşhis ya da iki tane Orta tanılı teşhis almalısınız ki malulen emeklilik mümkün olsun. Muhtemelen durumunuz buna uygun bulunmadığı için malulen emeklilik başvurunuz reddedilecektir.
Yukarıda anlattığım gibi önce vergi dairesinden sakatlık indirimi alacaksınız, sonra ona istinaden yine yukarıda aktardığım cetvele istinaden şartlar tamamsa wgk'ya bu sefer erken Yaşlılık emekliliği için başvurmalısınız

Bu almis oldugum rapor yetersiz mi olur diyorsunuz ?

tşk ederim.

peki son olarak, bu malulen emekliliğin sonucunu beklemeden gidip vergi indirimi ile ereken emeklilik için başvuru yapabilir miyim ?

merhaba, yeni başlık açmak istemedim, bugün sağlık kuruluna girdim vergi indirimi için, sadece kardiyolojiden %50 - %50 aldım bu oranlar yeterli olur mu ?

TOPULCAN sanırım siz bizi anlamadınız. Siz son olarak almış olduğunuz sağlık raporumu ? engelli raporumu ?

EbQOpS.png

ARASINDAKİ FARKI GÖREBİLDİNİZ DEĞİLMİ ?

YENİ ALMIŞ OLDUĞUNUZ SAĞLIK KURUL RAPORU SADECE MALULEN EMEKLİLİK İÇİN BAŞVURU YAPABİLİRSİNİZ.

ERİŞKENLER İÇİN ENGELLİLİK SAĞLIK KURULU RAPORUNUZ SÜRELİ VEYA SÜRESİZ OLSA DAHİ VERGİ İNDİRİM BAŞVURUSUNDA BULUNABİLİRSİNİZ.

vay arkadaş kafayı yiyeceğim, ben vergi dairesi engelli servisine gittim 3-5 evrak istediler toparladım beni bu hastaneye sevk ettiler orada da sordular bu raporu ne için istiyorsun diye emeklilik için dedim bu doktorları dolaş sonra gel dediler 10 hazirana gün verdiler. boşuna mı uğraşmışım yine.

işte elinizde alınmış vergi indirim için engelli raporunuz olsa direk dilekçe verebiliyorsunuz...
20 yada 30 gün içersinde vergi indirim belgeniz çıkartılıyor.
Sağlık kurul raporu istiyorlarsa eğer baya bir uğraş ve sabır ister.

Üst Alt