Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporu alırken söylemeyi unuttuğum hastalığımı yeniden ekletebilir miyim?

neet

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
merhaba ben rapor alırken bir rahatsızlığımı söylemedim (ameliyat) ama buna rağmen %45 (psikoz) engelli raporu yazdı doktor. heyete gircem 2 hafta sonra. yeniden başvursam söylesem olur mu veya yeni rapor kaç yıl sonra alınıyor herhangi bir sure varmı.

diğer sorumda rapor için soru sormadılar ekpss ve vergi indirimi için alıyorum. bir sorun olur mu:confused:

@neet;
Ameliyat derken rahatsızlığınız tam olarak nedir? Ameliyat sonrasında nasıl bir hasar kalmışsa buna göre oran verilir.

Heyet gününden önce yeniden sağlık kurulu ile görüşürseniz net bir bilgi verebilirler. Heyete girdikten sonra yeni rapor almak için itiraz etmenizi vs isterler. Ya da bir yıla yakın bir süre beklemeniz gerekir.

Vergi indiriminde 3. derece için onaylanırsa yeterli olur, EKPSS'de % 40 ve üzeri için yeterli olur. Zaten EKPSS'yi kazanırsanız vergi indirimi almanız gerekmez.

Bunun dışında % 60 üzerinde olursa da 2. derece olarak onaylanır vergi indirimi. Bunun için de en az % 27 oranını almanız gerekir.

Yani şu tabloya göre % 45'de sizin için yeterli gibi duruyor.

KKELEBEKK pectus vardı ameliyat oldum kaç verceklerini bilmiyorum. vergi indirimi onaylanırsa emeklilik yılında oynama var galiba o sıkıntı diğer türlü sorun etmiyor. daha çok var ilerde tekrar rapor alınıyorsa sorun olur mu

İlerde rapor alırsınız, yine aynı cetvel kullanılırsa sorun olmaz. Dediğim gibi EKPSS ile atanırsanız vergi indirimine de gerek kalmaz.

@KKELEBEKK
Öncelikle hayırlı günler,size danışmak istedigim bir konu olacak bana yardımcı olursanız sevinirim.

Benim 43 yaşında zihinsel engelli bir kuzenim var. Ve bu kuzenim,daha öncesinde annesi ile yaşıyor ve sgk'dan annesinin ölen eşinden yani ölen babasından aldığı dul maaşı ile geçiniyorlardı. Fakat,geçtiğimiz günlerde kuzenim annesinide kaybetti ve haliyle maaşta kesildi.

Sizden öğrenmek istediğim bu engelli kuzenimin,tekrar babasından yetim maaşı alabilmesini sağlamak için nasıl bir yol izlememiz gerekiyor.

Süresiz rapora bir hastalığı daha ekletmek istiyorum!?

hastaneden %45 süresiz rapor aldım. bir hastalığımı söylemedim onu eklemek için yeni rapor alınabilirmi (1 kaç yıl sonra) alınırsa kaç yıl sonra alınır. sağlık kurulu suresiz rapor yenilenmez dedi. ne yapmam lazım

Fulya83 merak ettiğim süresiz rapor varken yeniden alınabilir mi itiraz süresi dolduktan sonra.(sağlık kurulu alamasın dedi kafam karıştı) suan zaten düşünmüyorum sadece merak ediyorum :)

KKELEBEKK benim %95 sürekli ağır engelli raporum var şimdi onda ÖTV indirimi ehliyet 2022 kutuları onaylı değil ilk çıkartılır iken bilmiyorduk işaretleme dik onları ekletmek için ne yapmalıyım suresiz rapor yenilenmezmi kafam karıştı bi yardım lütfen perşembe günü gidicem heyet için !

GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt