Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporu gösterip indirimli tren bileti alabilir miyim?

niran

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar,trenle yolculuk için indirimliden yararlanlanmak istiyorum. raporu gösterirsek indirimli bilet alabiliyor muyuz yoksa engelli kart mı gerekir?

engelli kartınız var ise trenler zaten ücretsiz.raporlada olur

engelli kart yok. peki hızlı trenden de faydalanabiliyor muyuz?

hızlı trendende faydalanabilirsiniz sıkıntı olmaz ama raporunuz yanınızda olmalı ... ayrıca bulunduğunuz ilde Aile ve sosyal politikalar bakanlığının il müdürlüklerinden engelli kartınızı temin edebilirsiniz rapor + 1 fotoğraf vermeniz yeterli

engelli kartınızı alınız size faydası çok olur

kimileri rapor olmaz diyebiliyor siz engelli kartınızı alın zaten 10 dakkalık iş

bakanlık kartı olmadan kabul etmiyorlar bilet kesen görevli bakanlık kimliğini istiyor

cevap verdiğiniz için teşekkür ederim arkadaşlar

kayseri de engelli kartı alıp ta serbest geçiş paso alan var mı?

[FONT=Calibri]-- Engelliler (Engel oranı %40 ve daha fazla olan engellinin kendisi, P ve üzeri olup Ağır engelli raporu bulunanların kendisi ve beraberindeki bir refakatçisi)

[FONT=arial]Ben ağır engelli mi oluyorum şimdi? Raporum % 52 yanımdaki kişi de mi ücretsiz binecek? :)
Nereye tren var ki onu bile bilmiyorum :)
Hem rahat mı yolculuk yapan var mı?
İstanbul-Tokat normalde Otobüsle 11-12 saat sürüyor trenle ne kadar sürecek gerçi Tokatta tren yok ilçesinde var ama İstanbuldan var mı bilmiyorum olmadı Sivasa oradan Tokata :D[/FONT][/FONT]

iyide bu zaten vardı yeni bişe değilki

Plumeria;
% 52 ağır engelli sayılmaz ama raporda ağır engelli ibaresi varsa olur

ayrıca TCDD garlarından bilet almanız gerekir trenlerde değilde bu hızlı trenlerde çok iyi oldu engelliler için bizim memlekette yok ama hızlı tren

Sitede öyle yazıyor :)
% 50 üzeri engelli + refakatçisi :)

evet öyle ama raporunda ayrıca ağır engelli ibaresi olmak zorunda

mesela benimde oranım 55 ama ağır engelli kısmında hayır yazıyor

Yani zaten bu halimle şükür niye refakatçiye ihtiyaç duyayım
Bakalım bir dahaki il dışı gezimizde tren aklımıza gelirse :) gideriz belki trenle

Raporda ağır engelli ibaresi olacak ve refakatçi gerekecek olan kişiler için.
Gül ankaraya hatta konyaya hızlı tren ile bedava gidebilirsin....
Tokata tren var mı bilmiyorum ancak banliyo hatlar ile hızlı trende bu geçerli diye biliyorum.

dediğim gibi hızlı trenlerde ücretsiz engellilere Eskişehir konya ankara İstanbul arası var

Ben bizzat İST-ANK arası kullandım. Yanlız yolculuk öncesi Pendik yada Sirkecideki TCDD satış noktalarına gidip Başbakanlık engelli kartı yada raporunuz ile biletleri almanız gerekiyor.

bende tüm trenler için sanmıştım malesef bizim manisada yok hızlı tren

MERSAULT;

Sadece rapor yeterlimidir ? Kart olmadan alabilir miyiz acaba?

trenle yolculuk etmek bence bir engelli için uçaktan sonra en rahat ulaşım aracı gidilecek mesafe az biraz daha uzuyor ama bence değer en azından koltuğa tıkılıp kalmıyorsun gidilecek noktaya dek

böbrek nakilli;

evet tüm trenler için geçerli buna huzlı trende dahil

Merhabalar. Beylikdüzü nde tren biletini nereden alabileceğimi bilen var mı? Gittiğim PTTler otogardan almalısınız diyor.

Birçok PTT ve Turizm acenteleriyle iletişime geçtim ve cevap ;
"Engelliler için sadece Tren istasyonlarından satış yapılmaktadır" Dediler.
Bunlar nasıl engellilere avantaj sağlıyor yahu taa Beylikdüzünden bilet almak için Pendiğe mi gidiyim şimdi :D

aile sosyal politikalar ilçe müdürlüğünden kart çıkarırsanız eğer yanınızda rapor taşımak zorunda kalmazsınız. yht ve anahat trenlerinde kartınızı gösterip indirimli alabilirsiniz. aspb nin ve nüfusun sanıyorum online bi veri tabanı var aslında normalde bilet alırken online alıyorsun engelliler içinde tcsini girince o veri tabanından bilgileri çekip online alınması lazım. yada hiç sistem yapma normal bilet aldır vatandaşa online alırken engelli seçeneği koyup trene binmeden önce bilet kontrolunde evrak göstermezse eğer aradaki fiyat farkını al

Erdinç;

:) Sağ olasın..

Mavera Unnehir ;

Tamamiyle katılıyorum.
İnternetten almaya çalışıyorum yaşlı, öğrenci vs. seçeneği var engelli seçeneği yok :S
Girişte kontrole bile gerek yok sistemden döküman olarak belgemizi yükleyebiliriz
Ama işte Devletin yapacağı bu kadar.

https://miys.tcdd.gov.tr/tcdd_djp/UI/MIYS/Sikayetler/Public_MusteriSikayetGirisi.aspx

bu adresten şikayetlerinizi iletebilirsiniz bende saatler ile alakalı ilettim geçen gün sakarya izmit İstanbul arası yht nin en önemli güzergahı iken saat olarak uymuyor öğrenci ve çalışanlar için. ağırlık buna göre verilip mesai saatlerine göre düzenlenmeli eskiden banliyö trenleri vardı artık onlarda yok çünkü (internet explorer ile açın adresi)

Üst Alt