Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporu oranımın arttığını düşünüyorum. Emeklilik şartlarım değişir mi?

yelizaydin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba-siteye yeni üye oldum ben de bir türlü cevabını alamadığım bir soruya yanıt almak istiyorum-2003 yılından beri çalışıyorum-2003 yılında normal olara işe başladım ancak tanısı konulamayan hastalığımın tanısı kondu lupus olduğum ve sağ gözde görme kaybı ile r rapor aldım 2005 yılından bu yanada engelli kadrosunda çalışıyorum.engelli olarak erken emekli olmak için 18 yıl 4000 gün olması lazım benim için sanırım ama benim kalp-akciğer-böbrek sorunlarım arttı raporumun derecesi muhakkak artar diye düşünüyorum 2600 gün ile emekli olabilir miyim?Ne tavsiye edersiniz nasıl bir yol izlemeliyim? işkur da sgk da alo 170 de düzgün ve mantıklı bir cevap vermiyor.Sizlerden yardım ve bilgi rica ediyorum.

SGK, malulen emekli etmek için kişinin maluliyet cetveli'ne göre malul olmasını şart koşuyor. Ama aslında yasal olarak bu böyle değil. Yasa, kişinin % 60 ve üzeri raporunun olmasının yanı sıra 10 yıllık sigortalılık süresinin ve en az 1800 gün primin tamamlanması halinde malulen emekliliğin hak edildiğini söylüyor.

(ay/2003 +) 10 yıllık süreniz dolduğunda malulen emeklilik için başvurabilirsiniz. SGK "malul değilsiniz" diye reddedecektir, bu red kararına karşı itiraz etmeli, yine red gelince de dava yoluna gitmelisiniz: http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

Üst Alt