Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporu yanlış kaydettikleri için 2022 maaşını fazla alıyormuşuz!?

Sukriye2

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Merhabalar bir sorunum var ve bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

ben 4 yıldır engelli amcama bakıyorum eşimin değil benim kendi amcam 2022 aylığı alıyor bende bakım parası alıyorum

bir ay öncesi eve kontrole geldiler ve tekrar evrak istediler evraklarımızı hazırlayıp götürdük elimizdeki raporda %60 sürekli yazıyor onda sorun yok fakat sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından aldığım evrakta %70 yazıyormuş

mal müdürlüğünden vakfa geçişte tamamen kurum hatası olan bir durum yanlış aktarılmış ve amcam 6 yıldır %70 üzerinden maaşını alıyormuş biz bunu hic farketmedik

sosyal yardımlaşma biz sizi arayacaz bekleyin dedi benim sorum amcamın maaşı kesilir mi veya geri ödeme isterlermi

Ben size yardımcı olayım Evet MAAŞINIZ kesilmez..ancak %70 üzerinden Aldığınız fazlalık miktarı geri ödeme isteyeceklerdir..ANCAK bu durum sizin hatanız olmadığı için gerekli yerlere itirazınızı yapabilirsiniz..ama fazladan ödemeyi geri mutlaka isteyeklerdir..

Eger mantıken düşünürsek kurumdan kaynaklanan bir hata ve en fazla yapacakları rapor oranınızı düzeltip gerçek oran ne işe o derecede maaş almaya devam etmektir.

Eğer ki olurda sizde fazla verildi geriye dönükfazla alınan maaşı isterler ise siz de mahkemeyebaşvurup itiraz edebilirsiniz..

Tabi bu benim düşüncem artık kurum ne der ne yapar bilemem.

Peki şukriye hanım %60 olan raporda AĞIR ENGELLİ ibaresi varmı?

Ben bu zamana kadar %70 ne kadar ödeme alıyor %60 ne kadar alıyor onu bile bilmiyordum bu olay ortaya çıkınca öğrendim birde mal müdürlüğü,vakıf,bakanlık bir sürü yerden geçiyor bu evraklar ama 6 yıldır kimse fark etmiyor peki herkes bu kadar işini düzgün yapıyorsa neden farkedilmiyor gerekirse mahkemeye basvururum.

Evet ağır engelli ve surekli

Bekliycez artik vakıftan gelicek haberi ona göre hareket edicez heralde vakıftaki memurlarda diyorlar bizden kaynaklanan bi durum mümkün olduğunca size yansıtmadan çözmeye çalışıcaz diye

Tamam Sizin hatanız değil Maaşınızı %60 üzerinden almaya devam edersiniz..ancak dediğim gibi fazladan ödenen parayı geri isteyeceklerdir prosödür böyle..Ama sizden kaynaklanan bir durum olmadığı için il sağlık müdürlüğüne ve mahkeme yolu ile itiraz edebilirsiniz ..

Engelli sağlık kurulu raporları Sağlık bakanlığı veri tabanına yansır bu sebepten rapor düzeltme işi nasıl yapacaklar bilemiyorum ama %70den %60 İndiği zaman yine yansıyacaktır..her harükarda fazladan ödemeyi geri isteyeceklerdir ..sizin itiraz hakkınız var..

Rica ederim Hayırlı akşamlar

Peki 70 ile 60 arasındaki fark ne kadar ve 6 yıla ne tekabül eder

2018 yılı 2022 aylık miktarları ve kişi başına düşen aylık gelir sınırı belli oldu

2022 aylıkları için hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı şu şekilde olmuştur:
01.01.2018 - 31.12.2018 tarihlerinde geçerli olmak üzere 2022 aylıkları için muhtaçlık sınırı*483,63 TL olmuştur.

NOT: tam miktar 483,636667 TL'dir.

....
01.01.2018 - 30.06.2018*döneminde geçerli olmak üzere 2022 aylık miktarları şu şekildedir:

65 yaş üstü yaşlılık aylığı:*797,38 TL*(1 aylık miktar 265,79 TL) /*tam miktarları: 3 aylık=*797,38659 TL, 1 aylık=*265,79553 TL

%40-69 engelli aylığı:*1197,44 TL*(1 aylık miktar 399,14 TL) /*tam miktarları: 3 aylık=*1197,44762 TL, 1 aylık=399,149205 TL

%70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı:*1796,17 TL*(1 aylık miktar 598, 72 TL) /*tam miktarları: 3 aylık=*1796,17142 TL , 1 aylık=598,723808 TL

Her 3 aylık dönemde 599 tl fazlalık almış gözüküyorsunuz..hesabı sizde yapalirsiniz senede mart haziran eylül aralık olmak üzere 4 dönem maaş ödeniyor...yalnış bilgi vermekte istemem hesabı sizde yapabilirsiniz..hayırlı akşamlar

Kalem abla size daha iyi yardımcı olacaktır..o bu konularda uzman buradan ona selam Kalem abla size döner mutlaka..

Estafurullah yardımcı olabildiysek mutluyuz..

Sukriye

Öncelikle melek hanımı bekleyin önce yersiz ödemeye gerek varmı o nu tespit etsin sonuçta sizin suçunuz yok kurum hata yapmış yersiz ödeme çıksa bile affedildi yanılmıyorsam yersiz ödeme şayet çıkarsa Amcanizin e-devlet şifresi varmı oradaki toplam tutarı yazarsanız ben hesaplarim .

50.738.22 toplam tutar

Kalem hanım da bir el atsa ...

@OğuzHan55
hocam hatalı ödeme 6 yıldır varmıs siz 2018 i baz alıksınız oysa 6 yıl önce ki maaş mıktarı farklı idi ve her yıl bellı oranda artış gösterdi o yuzden 6 yıl önce 60 olan ne kadar 70 olan ne kadar alıodu sonrası yılları takıp ederk hesap edilmeli .2018 e göre edilirse mıktar çok olur çünkü 2018 de 60 ila 70 arasında 500 lira gibi baya bi fark var yılda 4 kere alınıo 2binlira eder ama hatalı ödene yıllardan baslanırsa miktar daha az olur
aşagıdakı linkte 2012 yılına ait 2022 maaş mıktarları var.6 yıl önce dedıgı için 2012 yılındna itibaren hesap edilmeli bide 2012 nini hangı ayında kaçıncı maaş dönemınden itibaren alamya başlamış buda önemlı.

https://www.engelliler.biz/forum/20...yligi/83278-2012-sakatlik-maasi-ne-kadar.html

Sukriye
öncelikle amcanın maaşı rapor oranı %60'a düştü diye (hane geliri sınırı geçerse kesilir) kesilmez. lakin aldığı 2022 aylığı %40-69 seviyesine azaltılır.

ayrıca sizin dediğiniz gibi amcanızın rapor oranı %60 olmasına rağmen kurum tarafından %70 üzerinden ödeme yapılmışsa yersiz ödenen aylık farkları geri istenir. yalnız Kanun gereği 11.09.2014 tarihinden önceki yersiz ödemeler af sebebiyle alınamayacağından, bu tarihten sonraki yersiz ödenen tutarlar alınabilir ancak.

kurum yanlışlık yapmış doğru. fakat sonuçta yersiz ödeme konusu sayılır ve yersiz ödenen tutarlar maalesef geri istenir.

yukarıdaki açıklamayı sizin verdiğiniz bilgilere göre yaptım. şimdi sizin verdiğiniz bilgileri incelemeye geldi. belki yanlışlık vardır, konuyu yanlış anlamışsınızdır.
o yuzden lütfen şu sorularımı dikkatle cevaplayınız:

1) amcanız 2022 aylığına ilk kez baş vurdugunda rapor oranı % 60 mı idi? amcanız 2022 aylığı aldığı ilk tarihten itibaren hiç %70 ve üstü oranında rapor aldı mı? elinizde % 70 ve üstü oranlı rapor var mı diye iyice bir araştırın lütfen.

2) amcanızın e-devlet şifresi var mı? varsa amcanızın e-devlet şifresiyle e-devlete girip 2022 aylığı ile ilgili bilgileri buraya kopyalayın ben bir bakayım (lütfen kimlik bilgilerinizi gizlemeyi unutmayın buraya kopyalama yaparken)

Öncelikle yardımcı olmaya çalıştığınız icin teşekkür ederim 1) amcam uzun yıllardan beri 2022 maaşı alıyor ilk başvurdukları rapor oranını bende bilmiyorum fakat bizim elimizde % 70 olan rapor yok en son 2009 da bakım parası icin alınmış bi rapor var oda % 60 sürekli 2) e devlet şifresi var kopyalamaya calisicam

Sukriye
eger amcanızın rapor oranı %60 ise ve buna ragmen amcanıza %70 oran üzerinden ödeme yapılmışsa bu durumda toplam 7131,97 TL fazladan ödeme yapılmış demektir.

11 eylül 2014 yılından önceki borçlar terkin edilmiştir. eylül dönemini de peşin çektiği için geri istenemez. bu durumda aralık 2014 ve sonrası istenebilir ancak.
2014 yılı aralık ayı için 141,56 TL
2015 yılı için
458, 26 - 305, 51=152,75 X 6= 916,50 TL ,
437, 43 - 291, 62=145,81 X 6= 874,86 TL
2016 yılı için
514,38 - 342,92=171,46 X 6= 1028,76 TL ,
489,89 - 326, 59 =163,30 X 6= 979,80 TL
2017 yılı için
566,49 -377,66= 188,83 X 6= 1132,98 TL ,
529,82- 353,21=176,61X6= 1059,66 TL
2018 yılı için
598,723808 -399,149205=199,57X5= 997,85 TL

Sağolasınız gece gece hesap etmeye çalıştınız 10 günden beri psikolojim bozuldu bu konu yüzünden çocuklarıma yansıtır hale geldim daha fazla üzülmek istemiyorum alirsalarda alırlar artik bekleyip görücez sonuçlanınca da yazicam buraya

Sukriye
moralinizi bozmayın lütfen. hele bu konu yuzunden aile huzurunuz hiç bozulmasın. bu gibi sorunlar çözülmeyecek sorunlar değil.
henuz verdiğiniz tüm bilgileri değerlendirmedim. e-devlet bilgilerini bekliyorum sizden.

ayrıca hane gelirinizi de bilmem gerek. hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı 483,63 TL altında di mi?
bu şunun için önemli. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırın altında ise aylık almaya devam eder amcanız. bu durumda da yersiz ödeme iddiasında bulunup borç tahsil ederlerse amcanızın 2022 aylığından keserek tahsil ederler size yük çıkmaz. ben ne kadar fazla ödeme yapılmış görmeniz açısından hesap yaptım. bilginiz olsun diye.

hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL altında mı?

E devletteki bilgileri kopyaliyorum fakat tc numarasını gizleyemiyorum o yüzden paylaşmadım eşim asgari ücretli çalışıyor yani 1700tl ben bakım parası alıyorum 1085 tl birde amcamın 2022 maşı var eve giren para bu evde beş kişiyiz iki cocuk eşim ben ve amcam bakim parasını da hesap ediyorlar mi bilmiyorum

Sukriye 2022 aylığı gelir hesabına hane gelirine evde bakım aylığı da dahil ediliyor.
peki oturdugunuz ev kira mı? sizin mi? ev,araç,tarla vs mal mülk var mı? hane gelir sınırı geçiyorsunuz çünkü.

e-devlette "en son ödeme miktarında" ne yazıyor?

1860 tl yaziyor uzerimize hic bir sey yok evimizde kira

eviniz kira ise güzel. emsal kira bedeli hesaplanıp toplam aylık gelirden düşülür. emsal kira bedeli 367 Tl'den düşük hesaplanmazsa sınırı geçmezsiniz ve 2022 aylığı kesilmez. ama emsal kira bedeli 367 TL'den düşük hesaplanırsa sınırı geçersiniz ve 2022 aylığı kesilir.

borç meselesine gelince... bu hata vakfın hatası. mal müdürlüğündeki evraklar vakfa devredildiğinde memurun biri rapor oranını yanlış girmiş demek ki. onun hatası yuzunden de fazla ödeme yapılmış. bu durumda bir bedel ödenecekse bu siz olmamalısınız. bunu vakıf da düşünmek zorunda ve bu hatasını telafi etmek zorunda. bu yersiz ödenen para kuruma geri tahsil edilecekse bunu sizden istemek hakkaniyetle bagdaşmaz. bu hatayı onlar düzeltecek. canınızı sıkmayın boşuna. vakıf oncelikle bu hatasını nasıl düzelteceğinin peşine düşmüştür. hatasını kendi telafi etmediği ve size yüklediği takdirde mahkemeye gider gereğini yaparsınız. ama işin bu reddeye gireceğini sanmıyorum. vakıf bu işi bir şekilde çözmeye çalışacaktır.

bu arada hane geliriniz dediğim gibi emsal kira bedeline baglı. belirttiğim miktarın altında belirlenirse aylık gider.

size tavsiyem boşuna başkalarının yaptıgı hata yuzunden canınızı sıkmamanız. bu sıkıntıyı bırakın onlar yaşasın. hak ettiler çünkü.
vatandaş ne bilsin % 60'a ne kadar ödenir, %70'e ne kadar ödenir?
bu hatayı vakıf temizleyecek, siz değil.

evet ortada bir yersiz ödeme var ama bunun sorumlusu vakıftır.

NOT: her türlü gelişmelerden haberim olsun lütfen. birlikte degerlendirme yapmadan kendi başınıza bir şey yapmaya kalkmayın.

Banada aynen sizin söylediğiniz gibi söylediler sizden kaynaklanan bi durum değil biz çözmeye çalışıcaz diye ve mümkün olduğunca size yansıtmadan çözmek istiyoruz dediler ben gercekten bu zamana kadar bilmiyordum 60 olan ne kadar alıyor 70 olan ne kadar alıyor diye ısallah dediginiz gibi olur on beş gün içinde haber veririz dediler ben gidip nasıl sonuçlandı diye sormak istiyorum çünkü panik atak hastasıydım durduğum yerde duramıyorum ama yine de kendimi tutuyorum onların aramasını bekliycem

Kalem abla bizim maaşta e devlette yatmış gözüküyor ama daha bu zamana kadar beni hiç kimse aramadı maaşı günü gelince çeksem mi yoksa sosyal yardımlaşmaya gidip bi sorsam mi bizim sorunumuz vardı ne durumda sonuclandimi diye

Merhabalar benim sizlere bir sorum olacak ben 27.08.2019 sosyal hizmetlere 2022 maaşı için başvuru yaptım.Raporumu % 80 olarak yalnız e devletime baktığımda % 60 rapor üzerinden hesaplama yapmışlar bende hemen vakfı aradım kendilerine dedim ben size % 80 raporla başvurumu yaptım neden bana % 60 rapor olarak maaşı bağladınız . Benim sormak istediğim
1.Benim kasım ayı ile birlikte % 80 raporum oldugunda ne kadar maaş tutarı ne kadar.
2.Vakıf bu raporu yanlış işlemiştir dosyaya bakıp halledip size dönüş yapacam denildi.Bunda sorun teşkil edermi yani sözlerinde durup dosyaya bakıp düzeltme yapar mı.

Son düzenleme:
eroldag söz ucar yazı kalır vakıf dilekce verin yoksa magdur olursunuz

erol dağ
1 - % 40- 69 arası 509 tl %70 ve üzeri 763 tl alıo sizinkide %80 oldugu için alacagınız aylık mıktarı 763 tl olur ki 250 tl gibi bir fark var
2 - @tb2nhf adlı arkadaşın dediği gib dilekçe ile başvuru yapın .başvurunuz resmı olsun devlet dairelerınde işlemler resmı olur.kaldı kı sıkıntılı durum oluşacak olursa ordakı heç bir memur üzerine almaz sizde resmı dilekçenınız olmadıgı için bişi anlamama durumunda kalırsınız..
not: yogunluktan yorgunluktan dalgınlıktan yanlış işlem yapılmıs olunabilir hemen görevlılerıde suçlamamak gerekıo.siz yarından tezi yok hemen dilekçe ile başvurun.dilekçelere hangı kurum olursa olsun olumlu ya da olumsuz en geç 15 gün içinde cevap vermek zorundalar.verılen cevaba göre hareket edersınız belkıde heç bişiye gerek kalmadan hata düzeltılır.

Üst Alt