Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporu yenileme işlemleri ne kadar sürer?

Sivasli

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
1
Merhaba,

engelli raporumu yeni araç alacağım için yenilemem gerekliymiş. engelli raporumu 2010 yılında süresiz olarak aldım. rapor yenileme işlemi ne kadar sürer ? araç alacağım için raporumu hemen yenilemem lazım malum.

hiç bilmiyorum ama çok saçma bunu isteyen vergi dairesi mi

Süreç; engel durumunuz, tahliller, tetkikler, hastanenin işleyiş şekli vs. en uzun süreç 1 ay en kısa bir hafta.

Sivasli, sadece ehliyet değişikliği için özel hastaneden çıkarılan rapor geçerli oluyor, bilginiz olsun. Araç alımı için ise 2008 sonrası aldığınız bir rapor kriterlere uygunsa işinizi görür.

selda*

maalesef kriterlere uygun olmadığı için değiştiriyorum.özel tertibatlı araç kullanabilir kısmı değerlendirilmediği için yenilemem gerekiyormuş. 2010 yılında almış olduğum rapor ile 2015 yılında araç aldım. bir sorun yoktu ancak yeni kanun gereği raporda "SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR" yazısı bulunmalıymış. ben %50 ortepedik engelliyim. hastane ile görüştüm 1 hafta içerisinde rapor çıkıyormuş. kurula girmesi falan 2 haftayı buluyor sanırım. tabi ehliyetimin tarihi 2014 olduğu için raporu yeniledikten sonra onu da değiştirmem gerekecek.

Üst Alt