Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporu yeniletmek için ne yapmalıyız?

zihinsel

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ablamin %50 oranli surekli zihinsel engelli raporu vardi. Simdi epilepsi hastasi oldu bide raporu yeniletmek icin ne yapmam gerekiyor bilgi verebilirmisiniz

zihinsel

Epilepsi rahatsızığınızı da rapora ekletebilirsiniz raporunuzun oranı da yükselebilir başka rahatsızlıkları varsa heyete girince bunları da söyleyin. [FONT=sans-serif]Yeni rapor için [/FONT]Engelli Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Hastaneler ve Hakem Hastaneleri[FONT=sans-serif] listedeki yetkili hastanelerden birisine başvurarak engellilik oranı tespit raporu için başvuracaksınız ve heyet raporu alacaksınız. Hastaneye giderken mevcut raporunuzu da yanınızda götürmeniz yararınıza olabilir. [/FONT]

Peki raporu yeniletmek icin aradim ama 200 tl ücreti var dediler engellilerden ücret aliniyomu alinmiyo diye biliyodum

rapor yenileme diye bişey yok diye biliyorum heyete girip yeniden rapor almanız lazım

Ama onceki raporda sürekli yaziyo tekrar rapor verirlermi

Ücret odermiyim peki 200 tl ucreti var dediler hastaneyi aradigimda

@zihinsel

[FONT=sans-serif]Engelli sağlık raporu yani engellilik oranı tespit raporu için başvurduğunuzda rapor ücretsizdir ancak ehliyet,silah ruhsatı vb. gibi raporlar ücretlidir.

Linkteki yazıda da görüldüğü gibi engelli raporları ücretsizdir, hastane yönetimi sizden rapor için herhangi bir ücret aldıklarında engellilik oranı % 1 ve üzeri çıktığında bu aldıkları ücreti ödemek zorundadırlar.

[/FONT]
http://www.tkhk.gov.tr/Dosyalar/939746c2030f46e28b9ce7af4f0cf6c9.pdf

Engelli sağlık kurulu raporu için başvuran kişilere 'Engelli Sağlık Kurulu Raporu Ücretlendirmesi Bilgilendirme ve Onam Formu' (EK-4) nun imzalatılarak bilgilendirilmesi, engelli çıkmayanlardan (Engellilik oranı %1 dahi olsa engelli kabul edilecektir) rapor ücretinin tahsil edilmesi, tahsilatın yapılamaması halinde ise kamu alacaklarının tahsiline ilişkin mevzuat hükümleri kapsamında işlem yapılması gerekmektedir." hükümleri ile düzenleme yapıldığı, Engelli Sağlık Kurulu Raporu Ücretlendirmesi Bilgilendirme ve Onam Formunun yer aldığı Satış Tarifemizin duyurusu yapılmıştır.

Peki Raporda ağır engelli yada ozel ibareler neye gore belirleniyo

Ağır Engelli: Rapor oranı % 50 ve üzerinde ve hayati temel ihtiyaçlarını kendi başlarına yerine getiremeyecek durumda olan engelliler, Ağır Engelli olarak nitelenirler. Eğer birey kendi ihtiyaçlarını başkasının yardımına gerek duymadan giderebiliyorsa, engel oranı ne olursa olsun Ağır Engelli olarak kabul edilmez.

Örneğin ayakları felçli olan tek başına tuvalet ve diğer ihtiyaçlarını yerine getirmekte zorlanan engelli kişiler Ağır Engellidir

Hafif Engelli: Rapor oranı ne olursa olsun hayati temel ihtiyaçlarını kendi başlarına yerine getirebilen engelliler Hafif Engelli olarak nitelenir

Örneğin Dalağı olmadığı için % 65 oranında engelli raporu olan fakat fiziksel ihtiyaçlarını kendisi yerine getiren engelli hafif engelli kabul edilir

Ağır engelli ve Hafif Engelli kavramları sosyal yardım başvurularında önem taşımaktadır. Sadece Ağır Engelli ibareli raporu olan bireyler bakım parası için başvuru yapabilirler.

Özel ibareler de kişinin engeline ve doktorun görüşüne göre raporuna eklenir, mesela engelinden dolayı uzun süre ayakta duramayan birisinin raporuna uzun süre ayakta kalmasına sebep olmayacak işlerde çalışabilir, ya da engeline göre ağır ve efor gerektirmeyen işlerde çalışabilir ibarelerini hastanın engeline ve isteğine göre doktor değerlendirmesiyle verilir.

Life

Merhaba bende aynı sorunun benzeriyle karşı karşıyayım ama sizin dediğiniz gibi olmuyor raporu aldığımızda %93 engelli olan babamın hastalıklarında değişme var örneğini aldığımızda 2012 de böbrek yetmezliği vardı nakil oldu ayağı vardı ayağı ampute oldu yani kesildi hastaneye gidiyorum raporunuz var ekleyemeyiz veya değişmez diyorlar il sağlık müdürlüğüne rapor itiraz dilekçesi yaz diyorlar oda çok uzun sürüyormuş nasıl yapacağım bilginiz var mı

Aradan altı ay geçtiyse itiraza gerek yok...

Yeniden başvurun altı ayı geçtiyse

İbrhmylcnkya Raporu yeni aldıysanız tabiki tekrar vermezler benim anlattığım normal şartlarda geçerli olan prosedürdür, raporu aldığınızdan bu yana 6 aylık süreyi geçtiyse tekrar rapor için başvurabilirsiniz

Mart 2017 'de 2 yıllık raporumun süresi bitiyor. Vergi indirimim sürekli. Sorum şu raporun son gününü bir kaç ay geçirsek yani daha sonra alsam sorun olur mu? Olaki İşyerinden izin alamama durumumdan dolayı? Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Merhaba,
Annem 1ay önce sürekli raporu aldı. Ama sevgili ve anlayışlı sağlık kurulu %89 sürekli engelli raporu verdi. Bu raporu ben tekrar başka bir ilde almak istiyorum. Bunun için zaman kısıtı var mı? Ve bununla ilgili mevzuT nedir? Teşekkürler

Üst Alt