Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum 2 yıllık. Süre sonunda emekliliğim durdurulur mu?

poyraz59

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Vergi indirimi alarak
%63 sakatlık derecesi sigortalılık süresi ve prim gün sayımda dolu olduğundan emekli oldum. Fakat engelli raporum 2 yıl süreli bu iki yılın sonunda benim emekliliğim durdurulur mu.

Eve gelen emeklilik evraklarında kontrol muayene tarihi varmı?

Evime evrak gelmedi sgk. Tarafında bir süre sonra telefonla aranıp emekliliğiniz onaylanmıştır diye cevap geldi ve maaş bağlandı.yanlız heyet raporumda 2 yıl süreli ibaresi var. Yani bu iki yılın sonunda emekliliğim durdurulur mu.

Ben bı konuda sizden yardım isteyeceğim benimde iki yıl süreli %60 raporum var emekli olmak için prim gün sayısı kaç gündür

poyraz59
Başvuru yaptığınız SGK mdürlüğüne gidip emekliliğinizde kontrol şerhi olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

mahmut85
Vergi indirimi aldınız mı?
Vergi indiriminiz var ise doğum tarihiniz ve ilk işe giriş tarihiniz nedir?

Sigorta giriş tarihine göre değişiyor. Sigortalı çalışıyor iken vergi indirimi için başvurdum.Vergi dairesi hastaneye sevk etti heyete girdim. 1990 sigorta girişim 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün prim gün sayısı ile En az % 40 engelin olması yeterli oluyor

Verdi indirimi için başvuru çalıştığım şirkete sadece raporu gönderdim vergi indirimi alıp almadığımi bilmiyorum sigorta girişim 10.09.2001 doğum tarihim 03.03.1985

mahmut85

Emeklilik için bağlı olduğunuz tablo:

2008_oncesi.PNG

Teşekkür ederim Bülent abi tam istediğim cevap di

Vergi indirimi onayı

öncelikle herkeze selam arkadaşlar.. 2.yıl konturollu. Raporum ve vergi indirimim vardı. Emekli olmuştum fakat 2 yıl bitimine son bir ay kala sgk tekrar hastaneye sevk etti fakat geç kaldığımı söylediler. Maaşın kesilecek dediler ve kesildi. Heyet raporum sürekliye döndü. Ama 5 inci ayın 8 inde ankaraya gönderilen evrağım henüz daha sonuçlanmadı. Bu süreç normalmidir acaba, birde sürekli rapor vergi indiriminide sürekliye dönme ihtimali varmıdır. Herkeze çok teşekkür eder. Sağlıklı günler dilerim.

maasiniz kesildigi gunden itibaren tekrar baglanana kadar gecen sureyi toplu alirsiniz.buyuk ihtimalle surekli olacaktir

Sakatlık vergi indirimi

2 yıl süreli vergi indiriminden emekli oldum. İki yıl sonra tekrar heyete girip raporum sürekliye döndü. Ama maaşım durduruldu. 08.05.2019 tarihinde evrağım bulunduğum ilin sgk tarafından ankaraya gönderildi. Süreç uzun sürdüğünü düşünerek ankarayı aradım. Evrağımı göremediklerini söylediler sgk evrağınızı göndermemiş dediler, sgk gidiyorum biz gönderdik diyorlar, sgk evrak takibinden baktığımda giden evrak kayıtlı olarak görünüyor. Bu nasıl durumdur bilmiyorum sonuç tekrar sgk ankaraya evrağı gönderdi fakat bu arada geçen zaman sürede ki mağduriyetim ne olucak. Hastalıklarımdan dolayı çalışamıyorum. Altı aydır maaş alamıyorum daha nekadar bekliyeceğimide bilmiyorum. Hayırlısı inşallah beklemekten başka elden birşey gelmiyor. Aramızda böyle bir sorun yaşayan arkaşlar varsa görüşlerini ve düşüncelerini paylaşırsa memnun olurum. Herkeze geçmiş olsun allah hepizin yardımcısı olsun..

poyraz59

Maaş kaybınız olmaz ama onca zaman çektiğiniz maddi sıkıntının karşılığı yok maalesef. Umarım sonu iyi olur

Üst Alt