Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum %90 olmasına rağmen ağır engelli sayılmadığım için bakım aylığı kesildi!?

Konular
29
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar sizlere bir sorum olcak sosyal hızmetlerden raporum guncelenmesi gerektıgını söyledıler
%80 raporum vardı agır engelı kısmı evet onaylı
yenı guncellenen raporumda %90 ama ağır engeli kısmı (2. dereceden kısmı bagımlı )olarak işaretlenmiş
evde bakım maaasım kesıldı bende rapora itiras etım ama şehır dişindakı bır hasrane gıtmem gerek
kendim omurılk feclısıyım yenı duzenlemeyle agır engelı onayı almak artık cok zor dıyor ehet tekı kişiler
2 cı rapor başvurumda sizce aynı şekıldemı sonuclancakdır yapmam gereken birşeler varmı

İlk raporun sürekli miydi.yuzde 80 ağır engelli olan.surekliidiyse yeni rapor almasaydin keşke.

yok kardesım suresızdı şimdı böyle bır sıkıntı vardı ben 2007 yılında raporumu aldımda %80 agır engelı evet suresız olarak verdıler 3 ay sonra raporumu bır yerden ıstemıslerdı hastane koypasını alma gıtımde bana vermedı ordakı kıl herıf başi karabalıktı dıye bende dusunmeden karar verıp baska hastaneden rapor aldım %60 verdıler :) benı arıyan raporun cok eskı deyısmen gerek dedı sms ıle maasın kesıldı bıldırıldı gıdıpkonusdumda maasımın %60 son aldım rapor gorundunden kesıldı dendı

bende yenı rapor aldım %90 verdıler ama agır engelı hayır dedın bu nasıl iştır kendım tekerleklı sandalyedeyım anlamadım gıtı bende bugun ıtıraz bulundum şehır dısında farklı hastaneden tekrar heyete gırcem

bu durumda haklılar rapor almayacaktınız son raporunuz oran düştügünden kesmişler

evt ama vermış oldu %60 haksız bır orandı ben oraya dktor raporlarımla falana gıtmemısdım adam akılı ılgılenmemıslerdı bıle bende pek ılgılenmedım ıtırazda da bulunmadım şimdi basvurdumda %90 verdıler ama agır engelı kısmında 2 . dereceden kısmı bagımlı dendı
benımbıldım %90 oranı olan bır kışi agır engelı ibresi olmalı haksızmıyım ?

60 raporu kim istemişti ne için aldinizki

baska hastaneden rapor aldım %60 verdıler :) benı arıyan raporun cok eskı deyısmen gerek dedı sms ıle maasın kesıldı bıldırıldı gıdıpkonusdumda maasımın %60 son aldım rapor gorundunden kesıldı dendı
%60 olanda ne yazıyordu.ayrıca süresiz rapora eskı deyip yeni isteyemezler adı üzerinde SÜRESİZ yani süresi olmayan.

%90 verdıler ama agır engelı kısmında 2 . dereceden kısmı bagımlı dendı
benımbıldım %90 oranı olan bır kışi agır engelı ibresi olmalı haksızmıyım ?
90 değil 100 yazsa bile tam bağımlı yazmadık kerri verieln ebm kesılmesı dogru ve 90 diye tam bagımlı anlamına gelecek diye bişide yok.yeni itirazla yeniden rapor çıkaraman gerekıo tam bağımlı olandan yoksa maaş olmaz.2 kez almıssın 3.son olur haken hastanesı ve sonuca itiraz hakkın olmaz.
1 yıl bekelrsın ya da daha az rahatsızlıgım arttı yeni rahatsızlıklar çıktı die başvuru edebilirsin

ben yenı ılk defa itiraz hakımı kulancam daha önce böyle bırser itirazda bulunmadım 97 den buyanı tırafık kazası sonucu omurılk zedelenmesınden engelıyım 1997 den bu yanı 4 defa rapor aldım 2 defa %80 hemen arkasından %60 onun arkasından %90 alalı 1 hafta oldu %80 raporumda agır engelı kısmında evet yazardı sımdı aldım raporda yazmıyor şahsı fıkrımısorarsan bılerek yapıyorlar

netten bakdımda %70 80 90 ve ustu agır engelı sınıfına gırıyor diye bılıyorum 2019 yılında bunlar deyısmıs ben yenı duyuyorum malesef tekerleklı sandalyede olan bır ınsan nasıl agır engelı olmaz bugun bır iş basvurusunda bulundum gıdıp kendım gorusdum bız sizın gıbı bırını beklemıyorduk dıyor yanı kalkıp sunu bunu yapa bılcek bırını beklıyorduk vesayre sımdı bana dermısnız agır engelı kım ? veya kıme denıyor kımlere verılıyor raporda bu haklar yenı yonetmelıge göre

Bu tam bağımlı ifadesini çıkaranların Allah cezasını versin.ölü olmak gerekiyor galiba bu ibareyi almak için

Ben..VE..Sen Kardeş Ebm alabilmek için raporun 70 - 80 - 90 olması önemli değil yüzde oran yüzde 51 üstü ama ''tam bağımlı: EVET'' yazılı olması gerekiyor ki bakım parası alabilesin.

Ben..VE..Sen kardeşim aynı sorun bendede mevcut 2008 de trafik kazası sonucu t5 omirilik felciyim 2008 de aldığım rapor %84 ağır özürlü bakıma muhtaç ibareli idi 2013de ehliyetimi değiştirmek için girdiğim heyet raporu %80 ağır özürlüde hayır yazıyormuş hiç dikkat etmedimki sonuçta ehliyet içindi taaki bu aya kadar bi mesaj geldi evde bakım maaşınız kesildi dediler koştur koştur gittik yeni rapor dediler doktordu filmdi derken rapor bu gün çıktı %90 süresiz kısmi bağımlı ibareli bu raporla evde bakım maaşı alamassın dediler napcağımı şaşırdım itiraz edip başka şehirde heyete gircekmişim nasıl gitcem nesıl etcem şaştım valla kazadan beri durumumda hiç bir düzelme olmaki tam tersi solunum zayıflamış gözlerde gözlük oldu dünyanın bası yarası amaliyatlarda cabası bu nasıl iştir bilen varmı ??:confused:

Ben..VE..Sen kardeş senin sonuç ne oldu itiraz edip tekrar yeni rapor alabildinmi bende nasıl bir yol izlemeliyim bana bir yol gösterecek arkadaş varmı birde diyolarki 2013 den bu güne aldığın maaşı faiziyle geri alırlar diyolar bi haftadır gözüme uyku girmez oldu kafayı yiycem kime gidiyim ne söyleyim bi yardımcı olun bana

Maalesef tam bağımlı alamassanız aldığınız maaşları faizi ile geri alıyorlar Ehliyet için yapılan en büyük hata sadece Ehliyet müracaatı yazdırsaydınız oransız yazılıp diğer Raporunuz etkilenmeyecekti

bilgeadam cevabın için teşekkürler birşey daha soruyum 13 senelik omirilik felciyim t5 seviyede göğüs altı his kontrol sıfır itiraz etsemde sonuca; (kısmen bağımlı) ibaresi değişmezmi borç çıkarırsalar ben bu parayı nasıl öderim bi emekli maaşım var 2 okuyan çocuğum ne yaparız biz

Bel yürüyememe kavramına bakılmıyor yürüyemiyorsa elleri ile iş yapabilir mantığına gidiliyor şu mantık sen yatalak olacan yada ellerinde ayaklarında hareket edemiyecekki tam bağımlı verilsin yüzde 99dahi alsanız eller çalışıyorsa maalesef vermiyorlar yapacağın tek şey yeniden müracaat Dr lara durumunu anlatman borç içinde bu aralar af çıktı faizsiz taksite bağlanabilirsiniz

2013 den bu yana duruma gore usülsüz maas almissin..Normalde faiziyle geri aliyorlar ama gecen seneler de sanirim bu konularda bi af geldi ..Bu af seni de kapsar mi bilemiyorum..Benim anlamadigim 7 8 senedir hic mi kontrole gelmediler ,neden bu zamana kadar haberdar etmediler bilemiyorum..Ins bi sorun cikmadan cozulur durumun,üzüldüm gercekten.

infirak kontrole gelmez olurlarmı 8 senede 10 kere gelmişlerdir tertibatlı araç aldım bildirdim ehliyeti değiştirdiğimi 2 adres değişikliğini herşeyi bildirmişim benimde anlamadığım 8 sene önce neden uyarmadıkları kaketmiyorsam illaki vermesinler

yasinayva
akardesım itiraz etim ama şimdi başka sacmalıklar cıkdı benden para talep etmedıler sadece kesdıler gıdıp sordumda en son aldın raporda agır engelıye hayır dendı ıcın dedıler gıdıp tekrardan rapor al bende tekrardan aldım işte aama şimdıyse 2 cı dereceden kısmı bagımlı ıtıraz edım ama farklı bır şehırde oldu ıcın heyet hastanesı yarım kaldı işlerım ugrasıyorum
yasinayva
tamda senın yasadıgın şeylerı yasadım malesef benımde 2008 de aldım rapor %80 agır engelı evet
guncel raporum %90 agırengelı hayır
sacmalıklar ülkesınde yaşiyoruz malesef madem agır engelı deyıldık neden o yılar bu ibareler kulanıldı yok madem öyledik şimdi deyişen ne?

Ben..VE..Sen
kardeşim bizim derdimiz bize yeterken birde bu dertlerle uğraşıyoruz bir gün oturtcan o sandalyenin üstünde bu kısmi bağımlısın diyenleri anlarlar o zaman... ben itiraz ettim haftaya başka şehre gün verdiler gidip tekrardan heyete gircem ordada sonuç çıkmasa son hakkımıda kullancam hayırlısı bakalım gelişme oldukca yazarım allah sonumuzu hayır getirsin

Malesef bende raporumu yeniledim kısmi felc ibaresi yazdığı için maaşım kesildi.daha onceki raporum %80 surekli ibaresi vardi .yenisinde %84verdiler

Araba almak icin muracat etmistim pirince giderken evdeki bulgurdan olduk.

Üst Alt