Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum çıktıktan sonra ne kadar zamanda engelli aylığı bağlanır?

muharremm

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
öncellikle bu gurubu açan insanlardan ve her zaman cevap yazan kardeşlerimden ALLAH razı olsun ben çalışamayan yoksul biriyim kaymakamlıkdaki vakıf ALLAH razı olsun devlet bana maş baglansın diye engelli raporu almam için hastaneye yolladı hastanedeki doktorlar cok çok iydi hele piskolok doktor agladı derdimi dinleyince insan evladı idi tüm doktorlar piskolok yüzde 50 oran verdi gögüs agır koah dedi 80 oran verdi fizik 35 verdi kalp 10 oran verdi kulak karaciger böbrekler saglam çıktı onlardan puan alamadım en son heyet toplantısınada girdim bayramdan önce ve 15 gün sonra gel genel sonucu al dediler oradaki memur yüzde 80 den fazla çıkar senin oranlar hayırlı olsun dedi şimdi o raporumu vakıfa gönderecekler vakıftan bana kaç günde maş baglanır kardeşlerim

muharremm geçmiş olsun.
Sadece tahminde bulunabiliriz, net bir tarih vermek mümkün değil. Raporunuz çıktıktan sonra 1 ay içinde sizinle irtibata geçeceklerini tahmin ediyorum.

Heyetten sonraki rapor sonuçlanma 40 günü buluyor Tabi bu bulunduğun ile göre değişe bilir arada syd git sor raporun çıkmış ise onlar gerekeni yapacak müracaat yaptığın tarih den sonra bir iki ay bulur maaş Alman tabi bu süre de kaç ay geçmiş ise müracaat tarihinden itibaren bi miktar toplu para hesabına yatar anladığın oranlara göre inşallah tam bagımlı ibaresi de eklenirse bir de bakım parası alırsın inşallah tabi bu engel durumuna göre değişir günlük temel ihtiyaçlarını başkası olmadan yapamasaan alabilirsin

muharremm
senin raporun vakıfa ulaşınca sana haber verırler ve bir belge verırler o belgede yazan kurumları dolaşıp işlemleri tamamlayıp geri vakıfa teslim edersin ve yogunluga göre değişiyo 15 günde olabilir 2 ay da sürebilr evinize heyet gelır incelemede bulunur ve giderler. heyet gittikten sonrakurula girer ve maaş baglanması için olumlu ya da olumsuz bi cevap verirler.kurul toplantı sonucu kaç gün sürer belli olmaz umarım kısa sürede biter.
not e devlettende takıp edebilirsin işlemlerini

çok teşekür ederim kardeşim ALLAH razı olsun

bana ne kadar aylık veriler ben sadece akcigerden yani koah dan yüzde 80 almıştım diger engellerimde çıkınca ortaya yüzde 91 lik heyet raporum çıktı bugun dosyamı verdiler yüzde 91 süresiz diyor

engelli maş başvurum reddedildi neden

ben 100 de 91 engelli kişiyim engelli maşı baş vuruşuma bugun red cevabı geldi benim hiç bi mal varlıgım yok neden red edildi

muharremm

red sebeb, olarak ne dıolar ya da e devletten bak orda yazar.muhtaç olmama ıse sebep kişi başı 609 tl olan gelir sınırını geçmışınız demektır
tüm gelırlerınızı toplayın evdekı kişi sayısına bölün 609 dan az ise bağlanması gerekır fazla ise baglanmaz
not: sadece sizin değil evdekı herkesın gelırlerını dahıl edeceksınız

ben annemle yasıyordum annem ölünce tek kaldım dünyada yanlız yaşıyorum ben ve hiç bi gerilim yok genel saglık sikortamı devlet ödüyor G0 kapsamında annem öleli 11 sene oldu evde tek yaşıyom

Reddedildi/Feshedildi (17/09/2019) (Diğer Aylık/Yardım Alma Şartlarını Sağlamama Nedeni İle) yazıyor kardeşim

muharremm

diğer aylıktan kasıt ne yetim maaşı falan mı alıyorsunuz.gelirden kasıt illa sizin çalışarak kazandıgnız gelir değil.adı ne olursa olsun alınan maaş yardım kıra vs vs ler gelir olarak hesap edılır.

kirada mı ıkamet edıon.kendı evınızmı?kirada iseniz emsal kıra bedelı gelırden düşülüyor bunuda sorgulayın
en güzelı baglı bulundugnuz vakfa gıdıp heç bi gelrım yokken bu diğer aylık ne oluyor.hangı sebepten şartım tutuyor dıye sorun

yok mka kardeşim ev babamdan kalma ve hiç gerilim yok yeşil kartlıyım gss tamı devlet ödüyor gelir tespitim yapılmıştı 3 te 1 gerir tespiti yaptılar kardeşim

kalem ablam benim 100 de 91 engelli raporum var maş baglamadılar hiç geririm yok ablam ayda 100 tl bile kazanamıyom yeşil kartlıyım gerir testim 3te 1 ablam

daha önce sigortanız varmı ?
üzerinize kayıtlı araç varmı ?
anne yada babanızın emekli maaşı varmıydı ?

Bildiğim kadarı ile %60 üstü engele sahip erkeklerde yetim aylığı alabiliyor bazen insanlar bu konuda bilgilendirilmiyor gidip neden onaylanmadığını öğrenin

muharremm
bu şartta engelli maaşının baglanması gerekıyor.bağlanmaması enteresan.dediğim gibi vakfa gidip baglanmama sebebi neymıs açıkca öğren.

Beylikduzu
mesala ben alıyorum .engelli erkeklerin yaşına bakmıolar engellılerde yaş sınırı yok

muharremm

Yani bu koşullar altında maaşınızın bağlanmaması için ortada hiçbir mantıklı sebep yok fakat ev kime ait açıkçası belki de bu noktada ev problem oluşturmuş olabilir bir ihtimal. En yakın zamanda bulunduğunuz il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurun ve maaşınızın neden bağlanmadığını sorgulayıp tekrar yanıt verin ki bu doğrultuda yine buradaki arkadaşlar ve ben yardımcı olmaya çalışalım.

ev kime ait açıkçası belki de bu noktada ev problem oluşturmuş olabilir bir ihtimal.
sıkıntının ev oldugnu sanmıom çünkü ev babadan kalma mıras tek kendının değil kardeşleri varsa tek kendınınde olsa bişi olmaz çünkü ikamet edılen ev gelırden sayılmaz ikamet ettıklerı harıcı ev varsa ister kıraya verılsın ısterse verılmesın o dahıl edılır.arkadaşın beyanında bir ev gözüküo sıkıntı o değıl.bağlanmama sebebı yazılmış

[FONT=sans-serif]Reddedildi/Feshedildi (17/09/2019) (Diğer Aylık/Yardım Alma Şartlarını Sağlamama Nedeni İle) yazıyor kardeşim[/FONT]
bilmıom arkadas yazmayık ama yetim maaşı olabilir o nu hesaba katmadan çalışmıom heç gelirim yok demiş olabilir bu tahmınım en dogrusnu vakıfa gedip sorarak ayrıntılı öğrenmesı.öğrenınce burayada yazarsa ii olur bizde öğrenırık bağlanmama sebebını blkıde bilmedıgmız sebeplerde olabılır.maaş baglanamsında yenı düzenleme olmuş olabilir

-mka

Aynen ev dışında bir sebep bu belli ki. Ya ekstra bir maaş var bir işte çalışıyor veya yakın zamanda çıktıysa 10/30/90 gün sigortası bitmedi henüz, yada dediğin gibi. Öğrenip yazarsa yeniden iyi olur tabii ki.

siz kardeşlerime neden baglanmadıgını ögrenip size haber verecegim

Devam Ediyor ne demek maşş baglanmışmı

devam ediyor ne demek?

2022 Yardımı Grubu
Yardım Türü Yardımın Fayda Sahibi Yardımın Hak Sahibi Başvuru Tarihi Son Ödeme Tarihi Son Ödeme Miktarı Son Ödemenin Durumu Yardımın Durumu Toplam Ödeme Tutarı Vakıf Bilgisi
Engelli Aylığı MUHARREM TUNÇ - 27/08/2019 - - Devam Ediyor -

Üst Alt